Oudejaarsavond

Oudejaarsavond

Nationaal
december

Kerst en oud en nieuw vallen in Australië in het midden van de zomer. Er zijn allerlei festiviteiten, zoals kerstkoren in stadsparken, spannende sportwedstrijden, kleurrijke openluchtfestivals en uitmuntende, culturele evenementen. Overal in het land kun je op allerlei manieren kennismaken met de Australische manier van leven en de plaatselijke bevolking ontmoeten. Sydney straalt met een fantastische viering en een spectaculair vuurwerk op de Sydney Harbour Bridge om twaalf uur. Er zijn feesten aan de rivier in Melbourne en Brisbane, en feesten in de parken van Perth en Adelaide. In Hobart bereiken de zeilers van de Sydney to Hobart-race de historische haven waar ze worden begroet met vuurwerk.

Kerst en oud en nieuw vallen in Australië in het midden van de zomer. Er zijn allerlei festiviteiten, zoals kerstkoren in stadsparken, spannende sportwedstrijden, kleurrijke openluchtfestivals en uitmuntende, culturele evenementen. Overal in het land kun je op allerlei manieren kennismaken met de Australische manier van leven en de plaatselijke bevolking ontmoeten.

Sydney Harbour is een van de meest spectaculaire locaties om het nieuwe jaar in te luiden. Ruim één miljoen mensen neemt deel aan de festiviteiten. Het is een van de grootste openbare evenementen ter wereld. Er zijn heel veel uitkijkpunten langs de 65 kilometer lange waterkant waar mensen samen met vrienden en familie naar het spektakel komen kijken. In de laatste seconden voor middernacht op 31 december wordt Sydney de oudejaarshoofdstad van de wereld. Op dat moment licht Sydney Harbour Bridge op door een weergaloos vuurwerk dat door miljarden over heel de wereld op televisie wordt gevolgd.

Ook in Melbourne is er een spectaculair vuurwerk met gratis festiviteiten aan de oever van de Yarra River. Stort je in het feestgewoel op Federation Square waar het bruist van de energie of meng je onder de straatartiesten en uitbundige menigten langs Southgate Promenade.

Brisbane luidt het nieuwe jaar eveneens groots in in het South Bank-park, de locatie voor livemuziek, een dansfeest voor alle leeftijden, gratis films, een kermis en twee spectaculaire vuurwerkshows boven de Brisbane River.

Maar ook in het Elder Park in Adelaide wordt vanaf Victoria Bridge een oogverblindend vuurwerk afgestoken. Er zijn ook nieuwjaarsvieringen in de prachtige haven van Victor Harbor, ten zuiden van Adelaide, en in de kustplaats Beachport aan de Limestone Coast in het zuidoosten van de staat.

Western Australia neemt afscheid van het oude jaar met gratis entertainment tijdens een straatfeest in de wijk Northbridge in Perth. Het centrum van de stad wordt omgetoverd in een voetgangerszone met een openluchtrestaurant en straatartiesten.

Mensen uit heel de wereld komen naar Sullivans Cove, op de historische waterkant van Hobart, om het nieuwe jaar en de teams van de Sydney to Hobart-zeiljachtrace te verwelkomen. In Canberra, de hoofdstad van Australië, kun je genieten van gratis concerten, dansfeesten, picknicks in het park en vuurwerk boven Lake Burley Griffin. Wharf Precinct in Darwin is het middelpunt van een aantal festiviteiten. Geniet van het tropische weer tijdens je laatste maaltijd van het jaar in een van de vele eetkraampjes onder de sterrenhemel. Er is livemuziek, entertainment voor het hele gezin en het straattheater. De haven van Darwin aan de Timor Sea wordt verlicht door een schitterende vuurwerkshow.

Evenementen zoeken

Meer Australische ideeën