Orange F.O.O.D.-week

Orange F.O.O.D.-week

Trek naar het regionale centrum van Orange voor 10 dagen verrukkelijk vers voedsel en rijke herfstkleuren tijdens de Orange F.O.O.D.-week in april. Op minder dan 4 uur autorijden van Sydney laten meer dan 60 evenementen je de beroemde verse smaken uit de regio proeven en kennismaken met de mensen die ze produceren. Ontbijt in de wijngaarden, dwaal door de appelgaarden of neem kooklessen in een van de hooggewaardeerde plaatselijke restaurants. Woon een fijnproeversdiner bij of een gemaskerd bal en trek wanneer de officiële evenementen zijn afgelopen, langs de koele wijnmakerijen van het gebied. Waar je ook heengaat, dit levendige plattelandsfestival geeft je nieuwe waardering voor eten, vrienden en het leven op zich.

Orange staat lokaal bekend als de kleurenstad van Australië, vanwege de vier heldere seizoenen en F.O.O.D.-week is een geweldige tijd om te genieten van de spectaculaire herfstbladeren. Ze bieden een adembenemende achtergrond, of je nu op de openingsracedag bent, door de appelgaarden trekt of ontspant met een landelijke lunch. Trek naar de enorme oogstpicknick, waar het seizoensmenu onder andere bestaat uit augurken, chutneys, kazen, chocolade, "Cool Climate"-wijn, versgebakken brood en sappige perziken, aardbeien en druiven.

De eetervaringen lopen uiteen van ontspannen tot verfijnd. Dirk je op voor het dinerbal of zet een masker op voor een gemaskerd bal met Italiaans thema. Breng je culinaire gevoeligheden terug naar 1876 tijdens een diner voor tijdreizigers. Proef de fijne creaties van lokale koks tijdens een fijnproeversdiner of bereid tijdens een kookles je eigen maaltijd voor. Eet heerlijke kazen en gekookte kweeperen in een dinerclub of kam de avondmarkten uit voor een heerlijk dessert. Probeer een glas lokale rosé op een high tea of proef lokale groenten tijdens een feestmaal in Aziatische stijl. Het 100 mijl-diner – waarbij geen enkel ingrediënt van verder dan 100 mijl afstand afkomstig is - is een heerlijk culinair concept waarbij de landbouwproducten uit de regio worden gebruikt.

F.O.O.D.-week toont ook de levendige lokale cultuur van Orange en de omliggende regio. Dineer met live jazzmuziek en luister tussen de wijnstokken naar opera. Luister naar Australische dichters en leer meer over de inheemse geneeskunde op het Aboriginal plantenpad. Je kunt ook een aantal live theaterproducties zien in het historische Civic Theatre van Orange, dat zodanig is georganiseerd dat het samenvalt met F.O.O.D.-week.

Probeer naast de formele evenementen de bonte reeks verse fruit en groenten op de boerenmarkten uit, die om de zaterdag op de Orange Showground gehouden worden. Als je een wijnliefhebber bent, mag je de stad pas verlaten als je de uitstekende cool climate-wijnen uit de regio in een van de 40 wijnmakerijen hebt geproefd. Dwaal door de historische gebouwen en de parken en tuinen die gehuld zijn in vurige oranje bladeren. Beklim de gedoofde vulkaan van Mount Canobolas voor panoramische uitzichten over de stad. Op het gebied van onderdak kun je kiezen uit charmante gasthuizen, historische herenhuizen, rustieke bed & breakfasts, zelfstandige bungalows en boetiekhotels.

Geniet van Orange F.O.O.D.-week, een schilderachtige, gedenkwaardige reis zo uit het veld of de boerderij op je bord.

Search events

Meer Australische ideeën