Opera on Sydney Harbour

Opera on Sydney Harbour

Sydney, New South Wales
maart-april

Ervaar de grandeur van een wereldberoemde opera met op de achtergrond de magnifieke Sydney Harbour met spectaculair uitzicht over het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Tijdens deze jaarlijkse openluchtproducties van Opera Australia wordt een aantal van de meest geliefde opera's ter wereld uitgevoerd met schitterende decors, prachtige kostuums en een oogverblindende verlichting. Het glinsterende, drijvende podium is enorm en wordt speciaal voor deze gelegenheid gebouwd in Sydney Harbour. Opera Australia is het nationale operagezelschap van Australië en met meer dan 600 operaoptredens per jaar de grootste en drukste organisatie voor podiumkunsten in Australië.

Sydney is dol op grote openluchtspektakels en erg goed in het organiseren ervan. De openings- en sluitingsceremoniën van de Olympische Spelen van 2000 in Sydney hebben de lat flink hoger gelegd. Het vuurwerk met oud en nieuw is over heel de wereld beroemd.

Opera on Sydney Harbour is een gelijksoortig groots evenement. Hierbij worden gigantische operaproducties in de openlucht georganiseerd met de adembenemende Sydney Harbour, inclusief het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge als decor.

Tijdens deze jaarlijkse openluchtproducties van Opera Australia wordt een aantal van de meest geliefde opera's ter wereld uitgevoerd met schitterende decors, prachtige kostuums en een oogverblindende verlichting. Het glinsterende, drijvende podium is enorm en wordt speciaal voor deze gelegenheid gebouwd in Sydney Harbour.

Het publiek kan opera's van wereldklasse, waaronder favorieten als La Traviata en Carmen, bewonderen en beluisteren vanaf een tribune met 3.000 zitplaatsen bij de Fleet Steps naast de Royal Botanic Gardens. Bars en restaurants serveren alles van champagne en snacks tot diners voorafgaand aan de voorstelling of cocktails na afloop, voor een opera-ervaring met alles erop en eraan.

Opera Australia is het nationale operagezelschap van Australië. Het is de grootste en meest productieve organisatie voor podiumkunsten. Het gezelschap treedt tijdens het operaseizoen regelmatig op in het Sydney Opera House en het Arts Centre van Melbourne.

Operaliefhebbers kunnen ook kiezen voor een speciale oudejaarsvoorstelling van Opera Australia tijdens het Opera Gala in de Sydney Opera House Concert Hall. Een aantal van de beste zangers en zangeressen van Opera Australia vertolken hier populaire aria's van operameesters zoals Verdi, Offenbach, Puccini en Bizet. Het is een van de beste uitzichtpunten in de stad om bij middernacht naar de wereldberoemde vuurwerkshow te kijken.

Search events

Meer Australische ideeën