Adelaide: volop plezier in een elegante verpakking

WOMADelaide, Botanic Park, Adelaide, SA. © Arts Project Australia

Adelaide: volop plezier in een elegante verpakking

Doe mee aan de uitzinnige feesten in de schone straten van Adelaide
Adelaide wordt terecht de festivalstad van Australië genoemd. Op de brede boulevards en in de weelderige tuinen wordt een onafgebroken feestprogramma aangeboden.

In de schone straten wordt er wild gefeest, vooral in februari, aan het einde van de zomer, als daar het grootste alternatieve festival van het zuidelijk halfrond wordt gehouden. De Adelaide Fringe is een uitbundige maand vol straattheater, kunstexposities, straatmuzikanten, dansvoorstellingen, cabaret, films en live muziek. Kijk hoe Adelaide in een straatcircus verandert waar de beste jongleurs, goochelaars, acrobaten, ontsnappingskunstenaars, komedianten en koorddansers hun kunsten vertonen. Luister naar de beste dj's en dansacts tijdens het enorme feest op de openingsavond. Of ga met het hele gezin naar het Rymill Park voor praktische kunst en handenarbeid in de Get In and Get Dirty Workshops.

Als je denk dat het rustiger wordt als dit spectakel is afgelopen, heb je het mis. Tijdens een weekend begin maart verandert Adelaide in een werelddorp met WOMADelaide, ter ere van wereldmuziek in het weelderige Botanic Park in de stad. In maart vinden ook de Skycity Adelaide Cup Day en de Magic Millions Race Day plaats, waar je je meer dan tegoed kunt doen aan races, mode, eten en plezier. In april komen de snelste rugbyspelers ter wereld naar de Adelaide Oval voor de International Rugby Sevens, een prachtig en spectaculair feest dat twee dagen duurt.

In juni is het leven een groot theater waarin je volop van de muziek, satire, komedie en performancekunst kunt genieten tijdens het Adelaide Cabaret Festival. Waar moet het met de toekomst naar toe? Over die vraag denkt het publiek hier na tijdens het Adelaide Festival of Ideas. In september viert men feest tijdens de Royal Adelaide Show en in oktober komen kunstliefhebbers bij elkaar in de historische Adelaide Cathedral voor de Adelaide Cathedral Art Show.

Voor eindeloos festivalplezier mag je het elegante en energieke Adelaide niet missen.

Meer Australische ideeën