Surfevenementen in Australië

Surfevenementen in Australië

De branding is altijd sterk in Australië, waar kwaliteitsgolven langs drie kustlijnen breken. Maar de surfgemoederen laaien pas echt hoog op tussen februari en april, wanneer de World Qualifying Series in Australië worden(t) gehouden. Kijk hoe ervaren surfers over de eindeloze golven van de Snapper Rocks Superbank aan de Quicksilver Pro Gold Coast zweven. Tijdens Surfest tonen ze hun talent bij de dramatische rechtse golfslag van Newcastle's Mereweather Beach. Margaret River is echt 'the place to be' voor professioneel surfen tijdens de Drug Aware Pro. Daarna trekt de surfelite naar het beroemde Bells Beach voor de Rip Curl Pro. Bewonder het spectaculaire surfen en zoek dan de muziekfestivals en feesten op of neem de tijd om de beroemdste strandbestemmingen van Australië te verkennen.

Quicksilver Pro Gold Coast, Queensland

Neem de uitbundige sfeer aan de Gold Coast in je op tijdens Quicksilver Pro, dat twee weken duurt en de World Series eind februari opent. Zowel surfers als fans zijn gek op dit evenement, vanwege de spanning in de lucht en de witte stranden, wereldberoemde brandingen en het bruisende feestwereldje. Hier worden vroegere wereldkampioenen gekroond en warmen surftoppers zich op voor de komende wereldtitel. Kijk hoe ze hun bewegingen verbeteren in Kirra, Broadbeach en de legendarische Snapper Rocks Superbank, waar de langste golven ter wereld te vinden zijn. Het evenement zet (geeft) de toon (aan) voor de series, want de winnaars van de Gold Coast zijn altijd sterke mededingers tijdens de finales in Hawaï.

Surfest, New South Wales

Trek begin maart naar Newcastle’s Merewether Beach, twee uur ten noorden van Sydney, voor Surfest. Surfest ontstond in 1985 om de prachtige surfstranden van Newcastle te promoten en is uitgegroeid tot het grootste surffestival van Australië. Het bevat twee World Qualifying Series Events – de 4-star Burton Toyota Pro voor mannen en de 1-star Newcastle Open voor vrouwen. Ook worden er vele andere surfevenementen aangeboden. Moedig de grommets aan in de junior- en tienerwedstrijden of kijk hoe getalenteerde Aboriginal surfers de golven aanpakken tijdens de Indigenous Classic. Meer dan 10.000 mensen stromen naar Merewether Beach om de surfers hun vaardigheden te zien testen op de legendarische rechtshandige breaks en enorme zuidelijk gerichte golven.

Drug Aware Pro, Western Australia

Tot 200 van de beste surfers ter wereld komen half maart samen op Surfers Point in Margaret River voor het topevenement Drug Aware Pro. Het is hier een hevige strijd om de overwinning, die ongeveer AU$100.000 aan prijzengeld en bovendien kostbare punten voor de World Qualifying Series oplevert. Tussen al dit spannende surfen waarbij veel op het spel staat door, kun je genieten van muziek-, kunst- en mode-evenementen. Luister op het muziekfestival naar geweldige Australische acts en bekijk kunstinstallaties terwijl je je een weg door het pittoreske Margaret River proeft. Afgezien van de golven is de regio ook beroemd om wijnen van wereldklasse, magische ondergrondse grotten en hoge karri-wouden.

Rip Curl Pro Bells Beach, Victoria

Elk jaar met pasen trekt de internationale surfgemeenschap naar Victoria’s Surf Coast voor de Rip Curl Pro, 's werelds vaakst gehouden surfcompetitie. Wereldkampioenen Kelly Slater, Mick Fanning en Mark Richards hebben hier allemaal een overwinning behaald, op golven van tot wel 5 meter hoog. Bells Beach staat bekend om de betrouwbare topklasse rifgolfslag met twee afzonderlijke delen. Kijk hoe surfsterren de steile, lange golven aanpakken die door “The Bowl” worden gemaakt of hoe ze het doen in de kleinere kwaliteitsbranding van "Rincon". Er zullen nog duizenden anderen op de tribunes langs de imposante (dramatische) kliffen te vinden zijn. Naast elitesurfen toont het evenement ook het beste muzikale talent van Australië op een muziekfestival dat tijdens het lange paasweekend wordt gehouden.

Search events









Meer Australische ideeën