Sydney to Hobart Yacht Race

Sydney to Hobart Yacht Race

Sydney, New South Wales; Hobart, Tasmanië
december

De Sydney to Hobart-race voor zeiljachten start elk jaar op tweede kerstdag (Boxing Day) en is een Australische zomertraditie. Alles van enorme zeiljachten tot plezierjachten nemen deel aan dit evenement. De start ligt bij Nielsen Park in Sydney Harbour, waarna de internationale vloot 1100 kilometer verderop in Hobart, Tasmanië, de finish bereikt. De race eindigt precies op tijd voor de oudejaarsfeesten in de stad. Je hoeft geen zeiler te zijn om te genieten van de Sydney to Hobart-zeilrace. De start van dit kleurrijke spektakel is goed te volgen vanuit diverse uitzichtpunten in Sydney Harbour.

De Sydney to Hobart Yacht Race is een jaarlijkse zeilrace over de oceaan die als een van de zwaarste ter wereld wordt beschouwd. De race start in Sydney Harbour op tweede kerstdag en eindigt een paar dagen later in Hobart, circa 1.170 kilometer (630 zeemijlen) verderop.

Kijken naar de start van de Sydney to Hobart-race is in Sydney een echte traditie op tweede kerstdag. Elk jaar op 26 december wuiven massa's mensen vanaf de waterkant in Sydney Harbour de deelnemers uit terwijl zij beginnen aan hun tocht over de Tasman Sea naar de Derwent River. Zorg dat je een plekje verovert op de landtong van Rushcutters Bay naar Watsons Bay en South Head. De beste plekken aan de noordkust zijn Cremorne Point, Bradleys Head en Clifton Gardens of voorbij Manly naar North Head.

Zodra de vloot zeiljachten naar het zuiden is afgezakt en de gevaarlijke Bass Strait heeft doorkruist, komt Hobart in actie. Terwijl de koplopers langs de Derwent River naar de finish in Battery Point varen, worden ze uitbundig verwelkomd op de historische waterkant van Hobart. Deze festiviteiten zijn een spannende voorloper van oudejaarsavond.

Sinds de eerste race in 1945 is de Sydney to Hobart Yacht Race uitgegroeid tot een van de drie belangrijkste buitengaatse races voor zeiljachten wereldwijd. Zowel plezierjachten als megajachten uit heel de wereld nemen deel.

Het is één groot feest in de stad, waar op hetzelfde moment het zevendaagse Taste Festival, een festival voor de fijnproevers, wordt gehouden. Bekijk het vuurwerk boven Sullivans Cove, relax met een glas Tasmaanse wijn aan de waterkant of dans tot diep in de nacht met bands en dj's.

Van start tot finish: de Sydney to Hobart Yacht Race is een iconische zomerervaring in Australië.

Evenementen zoeken

Meer Australische ideeën