Sydney Mardi Gras

Sydney Mardi Gras

Sydney, New South Wales
maart

Het Sydney Mardi Gras is het belangrijkste culturele festival voor homo's en lesbiennes ter wereld en duurt twee weken in februari en maart. Het is één groot kleurrijk en extravagant feest van trots en diversiteit. Tijdens de Grand Parade rijden duizenden mensen op bonte praalwagens door Darlinghurst over Oxford Street, toegejuicht door talloze toeschouwers. Na deze parade is de pret nog niet afgelopen. Tienduizenden feestgangers dansen tot in de vroege uurtjes tijdens de officiële Mardi Gras Party. De start van deze happening wordt Fair Day genoemd en is een ontspannen dagje uit voor vrienden en familie, compleet met een gigantische picknick en openluchtentertainment.

Het Mardi Gras in Sydney is het belangrijkste culturele festival voor homo's en lesbiennes ter wereld. Het vindt jaarlijks plaats gedurende twee weken in februari en maart. Sinds de eerste editie in 1978 heeft het Sydney Mardi Gras tot de verbeelding van velen gesproken. Tegenwoordig komen er meer dan een half miljoen mensen uit heel de wereld op af.

Het is uitgegroeid tot een belangrijk gay pride evenement en heeft als doel de zichtbaarheid van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, hun gemeenschap en hun cultuur, te vergroten.

Er zijn circa 100 culturele, sportieve en sociale evenementen op diverse locaties in de stad, zoals het wereldberoemde Sydney Opera House, de Royal Botanic Gardens en Sydney Harbour. Het feest gaat van start met Fair Day met onder meer een enorme gemeenschapspicknick en openluchtentertainment in het Victoria Park van Broadway.

Een belangrijk hoogtepunt is de wereldberoemde Mardi Gras Parade over Oxford Street in de wijk Darlinghurst van Sydney, compleet met 10.000 deelnemers, flamboyante praalwagens en kleurrijke kostuums. Of je voor het eerst komt of elk jaar, deelneemt aan de parade, steun wil betuigen of gewoon nieuwsgierig bent, iedereen wordt meegesleurd in de wervelvind van veren en glitters, parodie en satire, trots en politiek die de parade en het festival tot zo'n uniek en warm evenement maakt. De warme dagen van Sydney's nazomer in combinatie met een kleurrijk Mardi Gras-festival dat twee weken duurt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op internationale bezoekers.

Na deze parade is de pret nog niet afgelopen. Tienduizenden feestgangers dansen tot in de vroege uurtjes tijdens de officiële Mardi Gras Party.

Op het programma staan ook een Mardi Gras Film Festival, kunsttentoonstellingen, muziek, theater en optredens door internationale artiesten. Het festival heeft ook aandacht voor de natuurlijke schoonheid en attracties van Sydney met evenementen in de Taronga Zoo, Manly en Bondi Beach tot Luna Park, Sydney’s beroemde stranden en centrale stadswijken.

Evenementen zoeken

Meer Australische ideeën