Sydney Royal Easter Show

Sydney Royal Easter Show

Sydney, New South Wales
maart-april

De Sydney Royal Easter Show is het grootste jaarlijkse evenement van Australië. Het is een viering van de Australische cultuur, het erfgoed en prestaties op landbouwgebied. Er zijn allerlei wedstrijden, educatieve activiteiten, maar ook kermisattracties, entertainment, heerlijk eten en goede wijn. Ideaal voor een geweldig dagje uit met familie of vrienden. Stad en platteland slaan de handen ineen voor dit eerbetoon aan het agrarisch erfgoed van Australië. Van amusement met een Australisch thema in de hoofdarena en internationale rodeoshows tot optredens van schoonspringers, artiesten op eenwielers en circusworkshops, de Sydney Royal Easter Show is een aanrader voor iedereen die jong of jong van geest is.

De Sydney Royal Easter Show is het grootste jaarlijkse evenement van Australië en vindt plaats in Sydney gedurende twee weken rond Pasen. 'The Show' is een leuke en interactieve viering van het Australische leven en de prestaties op landbouwgebied.

Er zijn wedstrijden met 15.000 deelnemers die vee, kunstwerken, eten, mode en landbouwproducten tentoonstellen. Geniet van klassiek Australisch vermaak tijdens de kampioenschappen houthakken of met de zweep slaan. Kijk naar demonstraties van het Australische boerenleven of probeer een van de activiteiten zelf, zoals koeien melken, schapen scheren, schapen drijven met honden en paardrijden.

Er zijn live muziekshows met een aantal van de beste artiesten van Australië, maar ook straatartiesten en begeleidende acts, pretparkattracties en shows met extreme actiesporten. Op de kinderboerderij kunnen kinderen knuffelen en spelen met meer dan 1.000 jonge boerderijdieren.

Een van de hoogtepunten is de spectaculaire 'Grand Parades' in het centrale gebied. Aan deze parade doen alle prijswinnaars mee.

Het evenement werd voor het eerst gehouden in 1823 en trekt vandaag de dag 900.000 bezoekers per jaar. Het evenement draagt het predicaat 'Royal', omdat koningin Victoria de vereniging en de show het recht heeft verleend deze titel te gebruiken.

‘Show bags’ zijn voor alle kinderen het hoogtepunt van een bezoek aan de show. Dit is een Australische uitvinding van begin 1900 toen het nog gratis zakjes met productmonsters waren. Vandaag de dag kun je deze tassen vol traktaties en verrassingen nog steeds kopen.

De Sydney Royal Easter Show is een ideaal dagje uit voor alle leeftijden.

Search events

Meer Australische ideeën