Tasmania Taste Festival

Taste of Tasmania, Hobart TAS. © Tourism Tasmania

Tasmania Taste Festival

Elke zomer komen rond de jaarwisseling honderdduizenden bezoekers zeven dagen en nachten naar Hobart om te genieten van het eten, het drinken en het entertainment. De werven, jachthaven en Derwent River van de stad vormen het decor voor een groeiend aantal voedsel- en drankstalletjes, exposities en optredens.

De plaatselijke Tasmaanse producten vormen de topattractie van dit feest voor de zintuigen. Geniet van de verse zeevruchten uit Tasmanië zoals zalm, oesters, schelpdieren, blauwvintonijn en de gigantische krabben van de westkust. Maak kennis met de kazen van Bruny Island en bessen uit Bicheno. Drink de plaatselijke champagne, de wijn uit het koele klimaat, de turfgestookte moutwhiskey’s en de speciale bieren. Geniet van de met organische groente gevulde pastijen of gerechten met lams- en kalfsvlees. Sla een voorraadje jams in die zo van de boerderij komen, relishes en pickles. Probeer de desserts met appels en kersen uit de plaatselijke boomgaarden. Het festival biedt ook internationale smaken van Persisch via Indisch tot Spaans... alles bereid met Tasmaanse producten.

Dit voor gezinnen geschikte festival wordt aangevuld door een kleurrijke reeks evenementen, waarin het allerbeste Tasmaanse eten en drinken in het middelpunt staat.  Leer tijdens een workshop de geheimen van de beste koks van Tasmanië kennen of ga mee op een culinaire rondleiding in Hobart. Bekijk voorstellingen, variërend van eigenzinnig straattheater tot koorddansers en straatmuzikanten die luchtgitaar spelen. De Forecourt Stage is de plek voor muzikanten, zangers en komieken. Tijdens eerdere festivals waren bijvoorbeeld de Australische muziekveteranen Ruby Hunter en Archie Roach te bewonderen.

De meeste activiteiten vinden plaats in en rondom Princes Wharf, waar de zeilboten, de zeelucht en de historische zandstenen gebouwen de achtergrond van dit festival vormen. Kies voor een diner in de openlucht aan de waterkant, kijk hoe de cruiseschepen hun anker uitgooien of bekijk de jachten die in de zeilrace van Sydney naar Hobart over de eindstreep komen. De zeilwedstrijden van Melbourne naar Hobart en van Launceston naar Hobart vinden ook in deze periode plaatsen en dragen bij aan de sfeer van dit feest langs de waterkant.

Slenter tussen de gebruinde zeilers en de feestende plaatselijke bevolking tijdens het oudejaarsfeest dat deel uitmaakt van dit festival. Het is ook een uitstekende plek om van het vuurwerk boven Sullivans Cove en swingende bands en dj's te genieten. Relax aan de waterkant met een glas Tasmaanse sparkling of dans de hele nacht door op het voorplein. Het Taste Festival van Tasmanië, een zomerfeest vol hapjes en pret, mag je natuurlijk niet missen.

 

Meer Australische ideeën