Oproep voor stijlzoekers voor de modeweek in Melbourne en Sydney

Oproep voor stijlzoekers voor de modeweek in Melbourne en Sydney

Van modeshows tot rode-loperfeesten, de glamour van de grootste modeweken van Australië is onovertreffelijk. Hier krijgt je een voorvertoning van de herfst-/wintercollecties van de beste designers in Australië tijdens het L'Oreal modefestival van Melbourne, een festival in maart dat een week lang de allernieuwste mode en cultuur tentoonspreidt. Doe in mei mee met de fashionista’s die naar Sydney trekken voor de lente-/zomershows van de Rosemount-modeweek. Reserveer kaartjes voor een catwalkshow, waar je in contact komt met fantastische trendsetters en beroemdheden. Leer meer over de nieuwste trends van het volgende seizoen en trek dan naar de winkels van je favoriete Australische ontwerpers.

Melbourne staat bekend als de stijlhoofdstad van Australië en is dan ook tijdens het jaarlijkse modefestival een opwindende plek om te zijn. Hier komen de bekende gezichten uit de Australische modewereld bij elkaar voor een week met spectaculaire evenementen, waarvoor meestal ook kaartjes gekocht kunnen worden. Reserveer je plekje tussen de beroemdheden bij de collectieshows van opvallende Australische ontwerpers zoals Wayne Cooper, Willow, Kirrily Johnston, Lisa Ho, Zimmerman, Sass & Bide en Camilla en Marc. Ontdek vervolgens het spannende, creatieve werk van getalenteerde studenten en opkomende ontwerpers.

Ver weg van de officiële catwalks vindt je gratis, hippe shows op opblaasbare catwalks in het stadscentrum van Melbourne. Tijdens de modeweek duiken ze op iconische locaties op, zoals Southern Cross Station en Federation Square, en tonen ze net zulke iconische Australische merken als Bonds en Lili. Ook is er een divers cultureel programma, met 65 evenementen van kunst- en fotografietentoonstellingen tot ontwerpinstallaties. Bewaar wat tijd voor een winkeluitje langs South Yarra’s Chapel Street of de verborgen lanen van de stad.

In mei kun je genieten van een voorproefje van de lente-/zomertrends tijdens de Rosemount-modeweek, die gehouden wordt in Circular Quay, tegen de prachtige achtergrond van de haven van Sydney. Dit is een professioneel evenement, maar je kunt met een speciaal VIP-pakket deelnemen aan de modeparade. Je krijgt een professionele ontvangst, een rondleiding achter de schermen en toegang tot de VIP-bar. Circuleer in het gezelschap van de trendsetters en beroemdheden van Australië voordat je je plek naast het podium opzoekt. Kijk hoe de creaties van Australische ontwerpers, zoals Anna & Boy, Kirrily Johnston, Nicola Finetti, Zambesi, Marnie Skillings, Josh Goot en Jayson Brunsdon worden tentoongesteld. Je krijgt zelfs een officiële verwentas mee - het ultieme accessoire uit de modeweek.

Wanhoop niet als je niet naar dit exclusieve evenement kunt komen. In augustus wordt er weer een modeweek in Sydney gehouden, maar dan voor het publiek. Dan krijg je het beste van de meicollecties te zien, op hetzelfde moment dat ze in de winkels komen. Na de catwalk kun je je designerverlanglijstje meenemen langs de winkelgebieden van Sydney, zoals Paddington’s Oxford Street en het historische Queen Victoria-gebouw in het CBD.

Modeliefhebbers mogen het ontwerperspoor van de grote modeweken in Melbourne en Sydney niet missen.

Search events

Meer Australische ideeën