Het Spring Racing Carnival van Australië

Het Spring Racing Carnival van Australië

Het Spring Racing Carnival is een topfestival van drie maanden met het neusje van de zalm op het gebied van paardenrennen met echte volbloeds, mode en entertainment. Van Camperdown tot Caulfield en van Manangatang tot Moonee Valley kunnen bezoekers genieten van spannende paardenraces, fantastische mode en sociale evenementen op renbanen in de steden en op het platteland van Victoria. Het hoogtepunt van dit spektakel is de Melbourne Cup, die elk jaar wordt gehouden op de eerste dinsdag in november. Melbourne Cup Day, ook wel 'the race that stops a nation' genoemd, is een vrije dag in Victoria. Deze dag wordt gevierd met lunches en sociale evenementen op allerlei locaties.

Van half september tot half november is Victoria in de greep van de racekoorts, veroorzaakt door paardenraces van wereldklasse, mode, plezier en spanning. Het Spring Racing Carnival belicht de beste aspecten van Victoria, van Camperdown tot Caulfield, en van Manangatang tot Moonee Valley. De races vinden niet alleen plaats in de hoofdstad Melbourne, maar ook op pittoreske renbanen op het platteland van Victoria.

Het hoogtepunt van het festival is de Melbourne Cup, ook wel bekend als 'the race that stops a nation' (de race die het land platlegt). Maar het Spring Racing Carnival omvat veel meer dan alleen de Melbourne Cup. Er zijn ook een aantal belangrijke voorbereidingsraces zoals de Caulfield Cup en de Cox Plate.

De Caulfield Cup, voor het eerst verreden in 1879, is een handicaprace over 2.400 meter met het hoogste prijzengeld ter wereld. Het is de eerste van de drie grote voorjaarsraces: de Caulfield Cup, Cox Plate en de Melbourne Cup.

De Cox Plate, voor het eerst verreden in 1922, is de belangrijkste race van Australië waarbij leeftijd wordt gecompenseerd door gewicht. Het is de tweede van de 'grote drie' die in de lente plaatsvinden en de race met het op twee na hoogste prijzengeld, achter de Melbourne Cup en de Golden Slipper.

Er zijn ook allerlei culturele en mode-evenementen tijdens het festival en in de straten en stegen van de stad voel je het zinderen van de spanning.

Country Racing Spring Carnival-racedagen zijn kleurrijk, vol glamour en sensationeel. Bezoekers kunnen hier in een rustiger tempo genieten van de lenteraces en tegelijkertijd het platteland van Victoria bezoeken. Spring Racing-mode, uitstekend eten en voortreffelijke wijnen, leuke activiteiten voor kinderen in de openlucht, vermaak en spannende paardenraces vinden elkaar op adembenemend mooie locaties. Trek hoger gelegen gebieden in voor picknicks, spectaculaire uitzichten en frisse lucht. Bezoek de Murray en bekijk een aantal van de oudste renbanen van Victoria.

Search events

Meer Australische ideeën