Vivid Sydney

Vivid Sydney

Sydney, New South Wales
juni

Elk jaar wordt het centrum van Sydney omgetoverd tot een spectaculair schouwspel van licht, muziek en ideeën wanneer Vivid Sydney de stad na het invallen van de avond overneemt. Vivid Sydney kleurt de stad met creativiteit en inspiratie. De verlichting van de 'zeilen' van het Sydney Opera House is enorm populair, maar er zijn ook optredens van lokale en internationale musici in het Sydney Opera House en er is een Vivid Ideas Exchange, met openbare lezingen en debatten van internationaal vooraanstaande creatieve denkers. Achttien dagen lang genieten creatievelingen, zakenmensen, gezinnen en bezoekers van alle leeftijden van het milde winterweer in Sydney en deze buitengewoon spectaculaire happening.

Vivid is een festival met licht, muziek en ideeën. Elke avond in juni na zonsondergang wordt Sydney getransformeerd in een spectaculair sprookjesland.

De verlichting tijdens de frisse, heldere winternachten van Sydney staat hierbij centraal. De belangrijkste attracties en gebouwen van de stad worden verlicht door een glinsterend spektakel van gekleurde lampjes. Het eclectische programma omvat ook muziekoptredens en samenwerkingen, creatieve ideeën, discussies en debatten.

De eerste editie van het Vivid Sydney-festival in The Rocks en Circular Quay in 2009 trok 200.000 bezoekers. Beelden van de inmiddels immens populaire verlichting van het dak van het Sydney Opera House werden uitgezonden en door miljoenen mensen wereldwijd bekeken.

Het Sydney Opera House is het centrale middelpunt van het festival. Overige kernlocaties zijn Macquarie Street, Hyde Park en Darling Harbour.

Vivid LIVE is een origineel muziekfestival dat meestal wordt vormgegeven door een internationaal bekende artiest. Eerdere creatief directeuren waren vooruitstrevende artiesten zoals Laurie Anderson en Lou Reed.

Search events

Meer Australische ideeën