Het wijnfestival aan de Margaret River

Het wijnfestival aan de Margaret River

Eten, wijn en natuurpracht zijn altijd in overvloed aanwezig in de Margaret River, waar wijngaarden samenkomen met surfstranden, karribomen en ondergrondse grotten. Tijdens het vijfdaagse wijnfestival Margaret River in april komen kunst, muziek en allerlei soorten opwindende feesten samen. Luister naar cabaret bij een wijnveiling, vaudeville op een wijngaardconcert of jazz in een intieme eetclub. Rol in een wijnvat de heuvel af op een straatfeest of trek je smoking uit de kast voor een galabal. Proef de beroemde verse groenten en fruit uit de regio tijdens fijnproeversdiners, cocktailfeesten en picknicks of leer ze zelf tijdens kooklessen te bereiden. Breng een bod uit op lokale kunstwerken of bekijk ze op een markt in het enorme karribos.
 
Vanuit Perth is het vier uur rijden of een schilderachtige helikoptervlucht van 80 minuten naar de Margaret River. Als je er eenmaal bent, zul je zien dat er festivalplezier te over is van Busselton tot Augusta. De evenementen lopen uiteen van casual tot chique, maar ze bestaan allemaal uit het uitstekende eten, de wijn, het landschap en de gastvrijheid van de streek.

Doe samen met de lokale inwoners mee met het Vintage Vibe Street Fiesta, een dol feest langs de hoofdstraat van de Margaret River. Bemachtig een tafel in een van de restaurants, cafés, bars of hotels en moedig de wijnvatrace de heuvel af aan. Praat in het bezoekerscentrum van de Margaret River met wijnproducenten uit de streek of proef hun aanbod. Ga 's avonds naar de dinerclub voor relaxte, kalme muziekklanken en een geweldige wijnselectie.

Voor mensen die van glamour houden, heeft het wijnfestival van Margaret River vele elegante soirees. Kleed je netjes aan en breng een bod uit op een kunstwerk of een fles verzamelaarswijn in het Cabernet Cabaret. Het is een veelzijdig avondje uit, compleet met een glitterend optreden, handgemaakte canapés en prijswinnende lokale wijnen. Dans de aangekomen kilootjes eraf bij het jaarlijkse Vignerons Ball, gehouden in het pittoreske Augusta Hotel met uitzicht over de Blackwood River. Of wissel festivalverhalen met andere hedonisten uit tijdens een driegangenlunch voor fijnproevers, met bijhorende wijnen.

Het Vintage Festival is een meer ontspannen dagje uit, in het amfitheater aan de rand van het bos van een van de hoofdwijnmakerijen. Luister naar livemuziek, ontdek het werk van lokale artiesten en dwaal langs de stalletjes van meer dan 40 wijnmakerijen en 20 voedselproducenten uit de hele streek. Proef de kenmerkende gerechten van vermaarde lokale chef-koks terwijl je ontspant onder schaduwrijke, statige karribomen. Tijdens het festival vindt op dezelfde plek een populair jazzconcert plaats. Ontspan op het gras terwijl Australische jazzmuzikanten, zoals James Morrison, smeulende klassiekers spelen van Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Nina Simone en Aretha Franklin.

Proef tijdens een wijncursus een van de beroemde combinaties uit de streek, met onder meer sauvignon blanc, semillon, cabernet sauvignon en pinot noir. Geniet tijdens een picknick op het grasveld van lokale lekkernijen, zoals bessen, kazen, olijven, rivierkreeft en toffee. Ontspan je op een sofa tijdens een variétévoorstelling in een wijngaard, speel 'petanque' met de locals of proef heerlijke pizza tijdens een wijntour.

Zorg ervoor dat je deze herfst geniet van de vruchten uit de regio met de lokale sfeer van het wijnfestival van de Margaret River.

Search events

Meer Australische ideeën