Ningaloo

Ningaloo Reef, Exmouth, WA. © Tourism Australia

Ningaloo

Geniet van de tropische kleurenpracht in Ningaloo Marine Park, de habitat van 200 soorten hard koraal, 50 soorten zacht koraal en meer dan 500 soorten vissen.

Ningaloo is een van 's werelds grootste barrièreriffen. Het strekt zich over 260 kilometer uit langs het midden van de noordkust in Western Australia. Verder ligt het dichtstbijzijnde punt binnen 100 meter van de kust, zodat je van de kleurenpracht kunt genieten door gewoon van het strand de zee in te stappen.

Vijf dingen die je in Ningaloo kunt doen:

Coral Bay, WA
Coral Bay, WA

1. Ontmoet intrigerend zeeleven

Ningaloo is de ideale plek om met makke walvishaaien te zwemmen. Deze grootste vissen ter wereld bezoeken de kust van april tot juni. Bekijk de bultrugwalvissen tussen juni en november en zie hoe de eitjes van de zeldzame zeeschildpadden uitkomen tijdens een eco-interactieve rondleiding in januari en februari. Ga vanaf Exmouth met een kajak de zee op om de migrerende walvissen te bewonderen en afgelegen plekjes op te zoeken die wemelen van de reuzenmanta's en schildpadden. Of boek een boottocht in maart en april om de spectaculaire massale voortplanting van het koraal mee te maken. Je vanuit Exmouth of Coral Bay zo de zee op om clownvissen langs de tentakels van anemonen te zien schieten en je te vergapen aan koraalduivels, roofzuchtige murenen en honderden andere soorten tropische vissen.

Muiron Islands, WA
Muiron Islands, WA

2. Trek je snorkel en flippers aan

Snorkel door de lagunes en koraaltuinen van de kalme, beschermde Coral Bay en ontmoet elegante reuzenmanta's, schildpadden en 500 verschillende soorten rifvissen. Als je klaar bent voor dieper water, spring je op een glasbodemboot of boek je een snorkeltocht vanuit Exmouth. Ga naar Lighthouse Bay of de klassieke woestijneilanden Muiron Islands voor spectaculaire duiktochten naar het rif. Bekijk grote en kleine zeewezens in het Bundegi Bombies-reservaat, dat dankzij het ondiepe water bij uitstek geschikt is voor beginnende duikers en snorkelaars. Meer ervaren duikers kunnen de talloze grote sponzen, hoornkoralen en zeewaaiers in de sponstuinen aan de ingang van de Exmouth Gulf opzoeken. Hoe ervaren je ook hebt, Ningaloo heeft een stukje onderwaterparadijs voor jou.

Coral Bay, WA
Coral Bay, WA

3. Verblijf in ziltige kustplaatsen

Verblijf in het lieftallige Exmouth, waar je een auto kunt huren of een ecosafari of een strand-, rif-, en vistocht kunt boeken. Leer surfen op de zachte golven in Wobiri, laat je meevoeren door een grote golf die van links komt op The Bombie of scheer over de rollende golven vanaf Dunes Beach en Murion en Montebello Islands. Als je weer terug bent in de stad kun je accommodatie voor elk budget vinden, van volledig ingerichte appartementen tot jeugdherbergen en kampeerplaatsen. Wandel langs de jachthaven en neem een kijkje in de stadjes, de cafés, de restaurants, de boetiekjes en de wijnbars. Maak in de plaatselijke kroeg een praatje en drink een biertje met de plaatselijke bevolking of andere reizigers. In de idyllische kustplaats Coral Bay kun je overal heen wandelen. Op het strand kun je snorkelen, zwemmen en vissen voeren, een duiktrip boeken of een pittoreske vlucht over het rif.

Shothole Canyon Road, WA
Shothole Canyon Road, WA

4. Avonturen te land en op het strand

Volg met je 4x4 de Shothole Canyon Road of Charles Knife Canyon naar Cape Range National Park, slechts 35 kilometer vanaf het centrum van Exmouth. Hier kun je kamperen tussen spectaculaire kloven, die door de erosie van eeuwenoude rivieren zijn ontstaan, en het koraalrif, de helderblauwe zee en de prachtige zandstranden in Ningaloo bekijken. Loop langs wilde dieren en wilde bloemen naar Yardie Creek, en let onderweg op of je de zeldzame zwartvoetwallaby's over de steile wanden kunt zien huppen. Deze mangrovegebieden bieden onderdak aan vele soorten vogels en zeedieren. Of volg het 3 kilometer lange wandelpad door Mandu Mandu Gorge voor panoramische uitzichten over de oceaan. Nadat je je hebt afgedroogd, valt er in een 4x4 aan de kust nog veel meer te zien probeer ook eens een quadbike.

Go castaway
Go castaway

5. Verlaat de kust

Maak een dagtocht naar de rustige Muiron Islands, een klassiek woestijneiland met tropische wateren die wemelen van zeedieren en complexe koraalriffen. Duik of snorkel in Turtle Bay, een plek waar de zeeschildpadden onder bescherming hun eitjes leggen. Je zult vele andere geweldige duikplekken langs de kust tegenkomen, met kleurrijke koraaltuinen met een diepte van 3 tot 20 meter. Luier op een verlaten strand of gooi een lijntje uit in het ondiepe water voor een gigantische trevally. Voor ultieme eenzaamheid en romantiek kun je toestemming vragen om hier te overnachten.

De zon staat bijna elke dag van het jaar aan een wolkeloze hemel in Monkey Mia, ongeveer 850 km ten noorden van Perth, waardoor dit de ideale plek is voor een ontspannend verblijf of een spannend outbackavontuur.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën

Meer informatie over de Ningaloo

Meer informatie over de NingalooMeer informatie vind je op de website van Tourism Western Australia.