Byron Bay

Byron Bay

Je kunt de meest oostelijk gelegen stad van Australië samenvatten als een smeltkroes van surfcultuur, alternatieve filosofieën en hedonistische uitspattingen.

Of je kunt de magie ervan in foto's vastleggen: bultruggen die langs het vasteland zwemmen, regenbogen over de bergen langs de baai en deltavliegers boven de vuurtoren. Ons New Age-paradijs staat bekend om de uitgestrekte surfstranden, de alombekende vuurtoren, weelderige regenwouden en een kleurrijke mix van mensen. Het is de plek waar je op het strand bij zonsopgang met yoga kunt kennismaken, massages en modderbaden in kuuroorden in het binnenland kunt nemen en van enkele van de beste regionale restaurants van Australië kunt genieten.

Vijf manieren om de magie van Byron te ervaren:

Byron Bay, QLD
Byron Bay, QLD

1. Met zand tussen je tenen

De epische golven trekken al jaren surfers naar Wategos en Main Beach. Tegenwoordig komen de bezoekers naar de stranden van Byron voor meditatie, massage, deltavliegen, wandelingen en overdekt zwemmen én de buisvormige golven. Kajak met dolfijnen vanuit Main Beach of duik bij Julian Rocks Marine Park in het water om te snorkelen of te duiken. Laat je meedeinen op de populaire surfgolven van The Pass of kies voor paardrijden op en strandvissen vanaf Seven Mile Beach, in de buurt van Lennox Head. Slinger over het schiereiland op het Cape Byron Walking Track en kijk hoe de eerste zonsopgang van Australië de vuurtoren van Cape Byron in een roze gloed zet.

Mullumbimby Markets, NSW
Mullumbimby Markets, NSW

2. Met lekker eten

Koop exotisch fruit bij de beroemde maandelijkse coöperatieve markt van Byron Bay, waar jongleurs, mimespelers en muzikanten nog meer kleur toevoegen. Of stop bij een stalletje langs de kant van de weg voor een kopje koffie, een avocado en macadamia's. Tijdens het Taste of Byron-festival in september kun je eten en koffie proeven, dat wordt bereid door de beste restaurants en barista's van Byron. Haal je hart op aan een zondig ontbijt met verse vruchtensappen of een heerlijke gelato in een van de drukbezochte cafés van Byron. Je kunt natuurlijk ook in een van de bekroonde restaurants en luxe pensions van een smakelijk bereide organische maaltijd genieten. Als je de relaxte lifestyle van Byron helemaal wilt ervaren, kies je voor een ontspannen lange lunch met lokale zeevis.

Byron Bay, NSW
Byron Bay, NSW

3. Met verhoogde hartslag

Zweef als een vogel over de vuurtoren van Cape Byron en over Wategos Beach met een tandem deltavlieger. Of kies voor een pleziervlucht naar Mount Warning. Zweef over de stranden en het subtropische landschap in een heteluchtballon of in vrije val erboven met een parachute. Leer surfen in Main Beach of rijd met een 4x4 langs de in regenbogen gedompelde watervallen en door regenwouden in het binnenland van Byron. Zwaai van een hoge trapeze in de Circus Arts Trapeeze School van Byron en ga paardrijden in de heuvels van Bangalow.

Nightcap National Park, NSW
Nightcap National Park, NSW

4. Met natuur overal om je heen

Wandel over de Cape Byron Track en wees een van de eersten in Australië die de zon ziet opgaan. Slinger vervolgens door de dikke regenwouden, de zeldzame kustvegetatie en de door wind geteisterde kliffen van het Cape Byron Headland Reserve. Bekijk de bultruggen terwijl ze tussen mei en november langs de kust trekken en bewonder de zeeschildpadden, dolfijnen en ongevaarlijke haaien in het heldere water. Wandel naar de rand van een oude vulkaan en geniet met volle teugen van het uitzicht over het Gondwanan-woud en het boerenland in Mount Warning National Park. In Nightcap National Park wandel je naar de bodem van Minyon Falls, waarbij je tijdens een nachtelijke bushwalk alle nachtdieren tegenkomt. Waar je ook in Byron bent, overal om je heen kun je van de prachtige natuur genieten.

Massage, Watego's Beach, NSW
Watego's Beach, NSW

5. In diepe, ontspannen verrukking

Stimuleer je lichaam, geest en ziel in Byron Bay, het hart van een regenbooggebied dat beroemd is om alternatieve geneeskundige praktijken. Zoek je innerlijke rust tijdens een meditatie in een kuuroord of op een onbedorven strand. Ontspan je met yoga, pilates, acupunctuur, reflexologie, aromatherapie, massage, reiki en dagbehandelingen in een van de vele kuuroorden aan de rand van het regenwoud van Byron. Als je op zoek bent naar geestelijke begeleiding, laat je je hand lezen door een astroloog, tarotlezer of helderziende of breng je een bezoek aan een guru. Het maakt allemaal deel uit van de magische Byron-ervaring.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Byron Bay

Meer informatie over Byron BayMeer informatie vind je op de website van Tourism New South Wales.