Freycinet

Freycinet National Park, TAS. © Tourism Tasmania & Garry Moore

Freycinet

Verken een schiereiland met roze granieten bergen, parelwitte stranden en een turquoise zee in Freycinet National Park.

Leg de perfecte contouren van Wineglass Bay met je camera vast. Ga dan heerlijk zwemmen, varen, vissen, snorkelen en scubaduiken vanaf het dromerige witte strand. Of waag je aan abseilen in de Hazards en maak een 4x4-tocht naar Cape Tourville Lighthouse, waar je duizelig kunt worden van het uitzicht. Surf vanaf Friendly Beaches of peddel in een kajak omringd door dolfijnen in Honeymoon Bay. Zie moerasvogels in Moulting Lagoon en speur tijdens een boottocht naar migrerende bultruggen. Maak een bushwalk in de Aboriginalstreken en kom meer te weten over de Franse kolonisten die dit paradijs als eerste ontdekten. Aan het einde van de dag kun je ontspannen in een lodge met uitzicht over de Great Oyster Bay onder het genot van een maaltijd met verse zeevis en een glas wijn dat uit de plaatselijke wijngaard komt.

Vijf manieren om Freycinet te bekijken:

Wineglass Bay, TAS
Wineglass Bay, TAS

1. Omringd door natuurlijke schoonheid

Trek over de grillige pieken van de Hazards voor een spectaculair uitzicht over Wineglass Bay, waar schemerige roze bergen, een blauwgroene zee en witte zandstranden bij elkaar komen. Je zult hier tijdens de anderhalf uur durende wandeling zeevogels, Tasmaanse wilde bloemen en prachtige rotsmeertjes tegenkomen. Daal vervolgens door het bos af naar het afgelegen zandstrand. Je kunt ook een pittoreske rondvlucht vanaf Friendly Beach boeken en de magische kust van Freycinet vanuit de lucht bekijken. Als je echt dicht bij de wonderlijke natuur van Freycinet wilt komen, neem je een boot vanaf Coles Bay en zet je als een echte 'castaway' een wildkamp op het strand van Bryan op.

Wineglass Bay, Freycinet, TAS
Wineglass Bay, TAS

2. In beweging

Abseil langs een granieten zeeklif in de Hazards en beklim de steile, grijze rotsmassa van Whitewater Wall en Lassies Wall. Rijd met een 4x4 naar de keienkust van Bluestone Bay en Cape Tourville Lighthouse, een plek met onvergetelijke vergezichten. Je kunt vissen, zwemmen en surfen op Friendly Beaches en dan 's nachts op het witte zandstrand kamperen. Voor een uitdaging te voet kun het 27 kilometer lange pad over de Hazard Ranges volgen en onderweg kamperen. Of je wandelt naar Wineglass Bay Lookout voor een uitzicht dat je nooit meer zult vergeten. Als dit alles nog niet genoeg is, kun je met een catamaran naar Wineglass Bay zeilen. Of peddel in een kajak over de zee naar Honeymoon Bay en andere beschutte baaien en stranden. Als je graag een ervaren gids bij je hebt, boek je een boottocht om naar walvissen en dolfijnen te speuren of meer over de zuidelijke sterrenhemel te weten te komen.

Wallaby
Wallaby

3. Met gekwaak, getjilp en levende wezens

Zwem met de dolfijnen in Wineglass Bay. Maak een boottocht over Great Oyster Bay en bekijk de witbuikzeearenden die over je hoofd scheren en de grote Australasische jan-van-gent die naar zijn maaltje duikt. Als er naast de Coles Bay-pier geen pinguïn vist, zie je er misschien wel een iets verderop. Spring op een boot naar Schouten Island en zie tussen juni en september de dolfijnen en walvissen op hun trektocht die ook hun voorouders al namen. Snorkel of duik in Coles Bay en Great Oyster Bay en bekijk de honderden kleurrijke vissen die onder het zeewier en de sponzen en rotsen zwemmen. Wellicht zie je de zeldzame New Holland-muis op Friendly Beaches. Bekijk de wallaby's, buildelratten, mierenegels en potoroe's van dichtbij tijdens een van de vele bushwalks. In het moerasland van Moulting Lagoon, net buiten Freycinet, kun je zwarte zwanen, pelikanen en gevlekte, uit hun slaap ontwakende scholeksters zien.

Commissarit Store, Maria Island, TAS
Maria Island, TAS

4. Op jacht naar de geschiedenis

Bekijk tijdens een rondleiding de verbrande geraamtes van het grote Aboriginaldorp op Richardsons Beach en leer meer over de Aboriginalstammen in Great Oyster Bay en Big River, die hier naar zeevis en zwaneneieren op jacht waren. Luister naar de verhalen over gestrande walvissen, de vroege kolonisten en de Franse ontdekkingsreizigers tijdens een zeekajaktocht langs de ongerepte stranden en afgelegen baaien van Freycinet. De rijke geschiedenis aan de oostkust van Tasmanië is herkenbaar aan de plaatsnamen. Het schiereiland Freycinet is vernoemd naar de Franse reizen, terwijl Schouten Island haar naam te danken heeft aan de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers.

Freycinet Lodge, TAS
Freycinet Lodge, TAS

5. Met een bord en wijnglas

Proef de vers geopende oesters in Freycinet Marine Farm of kijk vanaf het dek van een boot hoe ze worden geoogst. Proef de pinot noir, chardonnay, sauvignon blanc en riesling op de wijnmakerijen in een koel klimaat op niet meer dan een uur rijden van Freycinet. Volg een eet- en wijntour met een lokale Freycinet-kenner. Of geniet van een verrukkelijke maaltijd bij een knapperende open haard met uitzicht over Great Oyster Bay. Dit milde en zonnige schiereiland is beroemd om het sappige vlees van met gras gevoerd rundvee en lammetjes, het smakelijke wildvlees en de verse zeevis, waaronder rivierkreeft, kammosselen en die heerlijke zout-zoete oesters.

Wineglass Bay, op het Freycinet Peninsula in Tasmanië, wordt beschouwd als een van de tien mooiste stranden ter wereld. Deze smetteloze halve maan van duizelingwekkend wit zand en saffierkleurige zee tegen een achtergrond van roze en grijze granietrotsen is een van de mooiste natuurlijke omgevingen van Australië. Het is de perfecte plek om te vissen, te zeilen, trektochten door de bush te maken, te kajakken, rotsen te beklimmen of je gewoonweg te laten overweldigen door het sensationele natuurschoon. Wineglass Bay is uitgegroeid tot een gewilde huwelijksreisbestemming voor stellen die in een ontspannen omgeving even willen ontsnappen aan de rest van de wereld. Met de verborgen zandstranden, luxueuze eco-lodges en de verfijnde Tasmaanse keuken is Freycinet Peninsula een avontuur van een hoog bourgondisch gehalte.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Freycinet

Meer informatie over FreycinetMeer informatie vind je op de website van Tourism Tasmania.