Gippsland

Gippsland, VIC. © Tourism Victoria

Gippsland

Kijk achterom naar je eindeloze voetsporen in het zand van Ninety Mile Beach. Maak een boottocht op de Gippsland Lakes, de langste binnenlandse waterweg in Australië.

Trek met een 4x4 de Australian Alps in en ontdek de onbedorven kustlijn van Wilsons Promontory National Park. Traceer de Aboriginalgeschiedenis meer dan 18.000 jaar terug. En ga dan op een gastronomische tocht langs wijngaarden, restaurants, boerderijen en marktstalletjes. Welkom in Gippsland, het wilde kustgebied met bossen, meren en stranden, Aboriginalgeschiedenis en culinaire hoogstandjes.

Vijf geweldige ervaringen in Gippsland:

Tarra-Bulga National Park, VIC
Tarra-Bulga National Park, VIC

1. Dompel onder in de natuur

Verken de witte kwartsstranden, granietkliffen, bossen en varenvalleien in Wilsons Promontory National Park. Doe je duikbril op en flippers aan en snorkel tussen het veelkleurige zeeleven, vlakbij de kust. Vooral Croajingolong National Park mag je niet missen. Hier vind je witte stranden, torenhoge eucalyptusbomen, weelderige wouden en granietpieken die worden beschermd in het World Biosphere Reserve. Ga ondergronds in de 400 miljoen jaar oude Buchan Caves of ga raften of kajakken in het Snowy River National Park. Bekijk de wilde bloemen van Mt. Baw Baw en de varens en torenhoge bomen in Tarra-Bulga National Park. Ga picknicken bij Agnes Falls, de hoogste 'single-drop' waterval in Victoria. Of ontspan je in de lage bossen en op de heidevelden naast de Gippsland Lakes.

Gippsland Lakes, VIC
Gippsland Lakes, VIC

2. Actief in de buitenlucht

Je kunt je uithoudingsvermogen testen in Gippsland, waar een overvloed aan wandelpaden loopt door de wildernis en nationale parken tussen de kustlijn en de Alpen. In het hoogland van Gippsland kun je 's winters skiën en snowboarden op Mount St. Gwinear en Dinner Plains. Of loop in de lente tussen de wilde bloemen over de Bogong High Plains. In de zomer kun je tijdens een bushwandeling, te  paard of op een mountainbike van het uitzicht over de Victorian Alps genieten. Ga vissen op de Mitchell Lakes of peddel met je kajak of kano over de Snowy River. In Bunga Arm, Newlands Arm of North Arm op de Gippsland Lakes kun je waterskiën. En vergeet natuurlijk niet dat je kunt surfen op de golven van wereldklasse bij Cape Paterson, Venus Bay en Waratah Bay.

Waratah Hills Vineyard, VIC
Waratah Hills Vineyard, VIC

3. Eet, drink en geniet

Prikkel je smaapapillen met het zalige eten in Gippsland, het product van weelderige weilanden, rijke vulkanische aarde en schone meren en oceanen. Volg het kronkelige, 40 kilometer lange Gourmet Deli Trail langs boerderijen, wijngaarden, kaasfabrieken en winkels waar je delicatessen kunt kopen. Of verken de vele wijngebieden met het koele klimaat zoals Phillip Island, Wilsons Promontory, Lakes Entrance en Ninety Mile Beach. Koop organisch groente en fruit op de boerenmarkten in Koonwarra, Drouin, Sale, Tyers en Bairnsdale. Pluk je eigen kersen in de boomgaarden van Warragul of vang je eigen lunch op een forellenkwekerij in Lakes Entrance.

Inverloch, Gippsland, VIC
Inverloch, Gippsland, VIC

4. Zon zee en strand

Surf op de enorme golven van Venus Bay of Sandy Point. Of surf, zwem, snorkel en scubaduik vanaf de rustige familiestranden van Cape Paterson. Verblijf in het pittoreske kustplaatsje Inverloch, de perfecte plaats voor een boottocht, vogelobservaties, windsurfen en wandelen. In de buurt vind je dinosaurusopgravingen en Eagles Nest, een rotsformatie die dezelfde vorm heeft als het bovenste gedeelte van Australië. Verken de historische kalkovens, ondiepe rotsmeertjes en zandbaaien bij Walkerville Beach. Vanaf Seaspray en Lakes Entrance kun je op Ninety Mile Beach wandelen. Dit is een uitgestrekt zandstrand dat Gippsland Lakes van Bass Strait scheidt.

Batatuk Cultural Trail, VIC
Batatuk Cultural Trail, VIC

5. Volg de voetsporen van de Aboriginals

Bezoek op het Batatuk Cultural Trail de Den of Nargun en luister naar de Dreamtime-verhalen en leer de traditionele levensstijl, Aboriginalplekjes en de invloed van de Europese kolonisten nader kennen. Deze Trail volgt een aantal paden die de Gunai- en Monaro-bevolking meer dan 18.000 jaar geleden volgde. Bekijk de archeologische plaatsen met 'scar trees' en boomschorsen die meer dan 10.000 jaar oud zijn en verken het culturele erfgoed van de Gunai-bevolking (Kurnai) in de Krowathunkoolong Keeping Place in Bairnsdale.

Ninety Mile Beach bevindt zich in de Gippsland-regio aan de zuidoostelijke kustlijn van Victoria en is een van de langste ononderbroken stranden ter wereld. Ga op het strand staan en kijk hoe het strand verdwijnt in de zoute zeemist in de verte. Het kan zijn dat je alleen je eigen voetafdrukken terugziet in het zand op die dag. Dit is een van de meest natuurlijke en ongerepte stranden ter wereld en ideaal voor activiteiten als vissen en zwemmen, wandelen, walvissen en dolfijnen spotten of lekker ontspannen in de zon. Zon, zand en weelderige nationale parken vormen de perfecte vakantieomgeving.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Gippsland

Meer informatie over GippslandMeer informatie vind je op de website van Tourism Victoria.