Ninety Mile Beach, Victoria

Ninety Mile Beach, Gippsland, VIC.

Ninety Mile Beach, Victoria

Ninety Mile Beach bevindt zich in de Gippsland-regio aan de zuidoostelijke kustlijn van Victoria en is een van de langste ononderbroken stranden ter wereld. Ga op het strand staan en kijk hoe het strand verdwijnt in de zoute zeemist in de verte. Het kan zijn dat je alleen je eigen voetafdrukken terugziet in het zand op die dag. Dit is een van de meest natuurlijke en ongerepte stranden ter wereld en ideaal voor activiteiten als vissen en zwemmen, wandelen, walvissen en dolfijnen spotten of lekker ontspannen in de zon. Zon, zand en weelderige nationale parken vormen de perfecte vakantieomgeving.

Victoria’s Ninety Mile Beach is een 90 mijl (145 km) lange strook prachtig goud zandstrand dat de Gippsland Lakes scheidt van de Bass Strait. Het strand strekt zich zo ver uit als je kunt zien en is een van de natuurlijkste en meest ongerepte stranden ter wereld. Het is ook het op twee na langste ononderbroken strand ter wereld.

Het strand bevindt zich aan de rand van de Gippsland Lakes, het grootste binnenlandse watersysteem op het zuidelijk halfrond. Woodside Beach wordt beschouwd als de start van Ninety Mile Beach. Op dit zwemstrand houden reddingzwemmers de hele zomer een oogje in het zeil en kun je kamperen in het caravanpark naast het strand.

Aangrenzend aan het Gippsland Lakes Coastal Park beslaat het Ninety Mile Beach Marine National Park vijf kilometer van de kustlijn. Het strand ligt op de rand van een lange strook zandduinen en de afwezigheid van rotsplateaus of landtongen resulteert in een eindeloos uitzicht op zand en zee. Onder het water strekken zich brede zandvlakten uit in alle richtingen en bieden zo een veilige haven voor meer soorten per vierkante meter dan welke andere marinehabitat ter wereld dan ook. Het park kent ook een rijke inheemse geschiedenis en maakt deel uit van het land van de Gunaikurnai-Aboriginals.

Het charmante kuststadje Lakes Entrance bevindt zich aan de rand van Ninety Mile Beach, op het punt waar de Gippsland Lakes samenkomen met de Zuidelijke Oceaan. Lakes Entrance is de perfecte locatie voor allerlei soorten wateractiviteiten, maar is beroemd om de mogelijkheden om te vissen.

Probeer brasem aan de haak te slaan, vis aan het strand op vissen die langs de kust voorkomen of ga met een boot het water op via een van de vele steigers langs de waterkant. De Ninety Mile Beach Surf Fishing Competition, Australiës grootste zeeviswedstrijd, wordt jaarlijks eind januari gehouden op Ninety Mile Beach.

Loch Sport is nog een klein stadje dat zich ten oosten van Sale bevindt op een smalle strook tussen de zandduinen van Ninety Mile Beach en Lake Victoria. Het ondiepe zandstrand van Lake Victoria bij Loch Sport is een populaire plek om te zwemmen.

Geniet van een picknick bij Sperm Whale Head in The Lakes National Park en zoek naar dolfijnen en walvissen tijdens het migratieseizoen.

Ga het Ninety Mile Beach Wildlife Trail op en speur naar kangoeroes, emoes en mierenegels op en rondom het strand. Langs het pad vind je daarnaast historische stadjes en dorpen, lokale lekkernijen en lokale kunsten en ambachten.

Ninety Mile Beach bevindt zich op ongeveer 260 kilometer van Melbourne.

Meer tips voor Australië