Mission Beach, Queensland

Mission Beach, QLD. © Susan Wright

Mission Beach, Queensland

Mission Beach, een kustplaats met een ongedwongen sfeer, ligt tussen Cairns en Townsville aan de kust van Queensland. Mission Beach beschikt over meer dan 14 kilometer schitterend goud zandstrand die een prachtig contrast vormen met het kobaltblauwe water van de Coral Sea. Hier vind je twee gebieden die zijn opgenomen op de World Heritage-lijst, het Great Barrier Reef en het Wet Tropics Rainforest. Ze vormen een natuurlijke omgeving die je nergens anders op aarde vindt. Vanuit Mission Beach kun je het Great Barrier Reef bezoeken en de nabijgelegen eilanden Dunk, Bedarra en Hinchinbrook verkennen. In Mission Beach kun je zowel extreme avonturen beleven als genieten van het ontspannen tropische leven.

Mission Beach bestaat uit vier kustplaatsjes: South Mission Beach, Wongaling Beach, North Mission Beach en Bingil Bay. Een met palmen omzoomd strand verbindt deze vier kleine stadjes, van Kennedy Bay in het zuiden tot Garners Beach in het noorden.

Het regenwoud aan de ene kant en het Great Barrier Reef aan de andere kant zijn beide opgenomen op de werelderfgoedlijst. Je kunt dit aquatische paradijs zo ontspannen of avontuurlijk verkennen als je zelf wilt. Het milde tropische klimaat van Queensland is bij uitstek geschikt voor allerlei activiteiten op en in het water, het hele jaar door. Ga skydiven boven het Great Barrier Reef en land op een van de ongerepte stranden. Je kunt er heerlijk zwemmen, snorkelen en duiken, of misschien wil je wel wildwatervaren op de Tully River.

Je vindt er ook uitstekende stekken om te vissen op het rif of aan de riviermond, je kunt trektochten maken door het regenwoud of krokodillen kijken. Dichtbij de kust loopt een ondiep rif van Porter's Creek aan het zuideinde van North Mission Beach, bijna tot Clump Point, aan het noordeinde van het strand. De lokale bevolking zegt dat je goed kunt vissen op de pier en bij de rotswand van de botenhelling van Clump Point.

Mission Beach herbergt talloze soorten wilde dieren, waaronder de bedreigde kasuaris. Deze grote loopvogel vind je in het regenwoud dat dit gebied omringt. Het gebied maakt grotendeels deel uit van het Coastal Wet Tropics Important Bird Area, zo genoemd op initiatief van BirdLife International, vanwege het belang voor het behoud van de vogels in tropische regenwouden.

In Mission Beach vind je een groot aantal verfijnde restaurants en andere horecagelegenheden, galerieën en boetiekjes, vooral in de hoofdstraat van Porter Promenade. Queensland is een paradijs op het gebied van tropisch fruit en in Mission Beach en het nabijgelegen Kurrimine Beach vind je wijnmakerijen die zijn gespecialiseerd in het maken van wijnen van tropische vruchten. Net buiten de stad liggen wedstrijdgolfbanen waar bezoekers van harte welkom zijn.

Mission Beach is een van de plaatsen op het vasteland die het dichtst bij het Great Barrier Reef ligt. Met de boot ben je in ongeveer een uur bij het rif. Het vormt ook het belangrijkste vertrekpunt naar Dunk Island, dat slechts 4 kilometer van de kust af ligt. Gasten en dagjesmensen kunnen met een watertaxi of de veerboot van en naar het eiland en het resort varen. Bedarra Island, dat beschikt over een exclusieve accommodatie voor slechts 14 gasten, ligt op slechts 7 kilometer afstand. Dichtbij ligt Hinchinbrook Island National Park, het grootste nationale eilandpark van Australië, en een van de meest diverse en verbluffend mooie wildernisgebieden ter wereld.

Wanneer je vanuit Mission Beach in noordelijke richting de Great Pacific Touring Route neemt, ben je binnen twee uur rijden in Cairns of Port Douglas. Je kunt ook de Whitsunday Islands in het zuiden bezoeken.

Meer tips voor Australië