Plezier aan de Great Ocean Road

Plezier aan de Great Ocean Road

'There's nothing like… je laten verrassen en in beslag laten nemen door de grote uitgestrektheid van dit prachtige landschap waarvan zelfs een eeuwig rondrennend kind stil blijft staan.'

De Maleisische zakenvrouw Tiat Yen vond zowel herinneringen als verrassingen toen ze met haar petekind en diens gezin in Victoria terugkeerde. Ze ontdekte haar oude woonplaats Melbourne opnieuw en genoot opnieuw van een verkenningstocht over Great Ocean Road met een 'actief kind van twee'.

"Het was een nostalgische vakantie, aangezien ik enkel voor een korte opdracht in Melbourne was teruggeweest," legde Tiat Yen uit, die in het verleden bijna tien jaar in Melbourne woonde.

"Om weer 'thuis' te zijn, van Melbourne te genieten en deze geweldige stad door de ogen van een toerist te zien, was erg verkwikkend," zei ze.

De familie bracht ook een weekend door op een bedrijvige boerderij niet ver van de stad, waar ze met dieren in contact konden komen en een leven op het platteland konden uitproberen.

"We zagen hoe ze tegenwoordig met gigantische machines koeien melken. Het was indrukwekkend ! Hoewel ik teleurgesteld was dat ik geen koe op de traditionele manier kon melken. Ik maakte ook mee hoe geniepig een geit kan zijn toen Billy naar mijn petekind sloop en hem een kopstoot gaf," zei Tiat Yen.

Vanuit de boerderij maakte de familie dagtrips langs de Great Ocean Road, bezochten ze havenstadjes en snoven ze de zeelucht in het spectaculaire kustlandschap op. Bij Port Campbell, in de buurt van de beroemde Twelve Apostles, maakte Tiat Yen deze foto van haar petekind dat in deze foto even stilstaat.

"Het was ongelofelijk dat een rennend kind van twee  stil bleef staan om naar de enorme uitgestrektheid van Australië te kijken. Hierdoor kreeg ik ook een mooie foto," zei Tiat Yen. 

De amateurfotograaf Tiat Yen 'maakt steeds mentale foto's'. Gelukkig kan hij door haar werk in het familiebedrijf altijd uitgebreid reizen en met haar camera uiteenlopende momenten vastleggen. Ze kijkt er ook naar uit om haar volgende vakantie in Australië te documenteren – ze heeft er nog twee gepland.

De eerste is een autovakantie vanuit Melbourne helemaal naar het tropische Darwin, over de Explorers Way-route langs Uluru en Alice Springs in Central Australia.

"Ik heb altijd al een autovakantie willen in Tasmania willen volgen, met haltes in Lachlan, nabij Hobart, waar een bekroonde chef-kok uit Sydney zijn koksschool heeft opgericht," zei Tiat Yen.

Er staan hem ongetwijfeld nog meer verrassingen, en misschien wel wat herinneringen te wachten, wanneer ze Australië opnieuw bezoekt.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën