De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu

De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu

'There's nothing like… zonsopgang in Yellow Water, Kakadu National Park. De schoonheid en rust van deze plek is gewoonweg onwerkelijk.'

Als reisleider en chauffeur van een kampeertocht heeft Gary Kakadu National Park al talloze keren bezocht. Toch waren de honderden eksterganzen die allemaal tegelijk vanuit Yellow River opstegen, een unieke ervaring voor hem.

"Dit is de reden waarom ik zoveel van de outback van Australië ben gaan houden. Ik kan nooit zeggen 'Dit heb ik al eens gezien', omdat ik steeds voor nieuwe verrassingen kom te staan," vertelde Gary.

Hij kroop voor zonsopgang uit zijn slaapzak om samen met zijn groep - 14 mensen uit Engeland, Nederland, Japan en Duitsland – een boottocht over de Yellow River te maken. Het bekijken van de vlucht eksterganzen was een van de vele magische ervaringen die Gary als reisleider op zijn vroege- ochtendboottochten meemaakte.

"Ik zorgde ervoor dat ik op elke tocht met de groep meeging en was steeds opnieuw verbaasd over de vele veranderingen in de verschillende seizoenen," legde hij uit.
Het andere hoogtepunt van zijn tocht door Kakadu was de zonsondergang aan de top van Ubirr Rock.

"Er is in de hele wereld niets te vinden waar je kalmer van wordt, zelfs als 200 andere mensen precies hetzelfde doen. Vaak zijn de mensen zo gebiologeerd en in gedachten verzonken dat je nauwelijks een speld kunt horen vallen," zei Gary.

Toen hij deze foto nam, was Gary met zijn groep halverwege een rondreis van 42 dagen vanuit Sydney. Ze reisden via Melbourne, the Great Ocean Road, Adelaide, en door het rode centrum omhoog naar Top End. Ze gingen  terug naar Sydney langs de oostkust van Australië, waar ze attracties zoals het Great Barrier Reef, de Gold Coast en Byron Bay bezochten.

Gary heeft vele fantastische herinneringen aan dit specifieke avontuur vol actie in Australië, inclusief "bij het vallen van de avond bij Stuart Highway kijken naar bliksemschichten waar het vuurwerk van Sydney op oudejaarsavond niet tegenop kan!"

In Northern Territory maakte Gary's groep ook een boottocht langs enorme krokodillen op South Alligator River, zwommen ze onder Florence Falls in Litchfield National Park en namen ze de spectaculaire zonsondergangen van Darwin in zich op. Ze vonden een zingende dingo bij Stuart's Well wegrestaurant en werden geboeid door de platte, boomloze Tablelands Highway. Ze maakten de wandeling rondom Kings Canyon, die Gary beschreef als "de meest adembenemende wandeltocht van het hele land."

Gary kan nog uren doorgaan over de hoogtepunten van vele andere tochten, inclusief een extreem wildwatervaaravontuur op de Tully River dichtbij Cairns. Hij hield ervan om over de ongerepte stranden van Great Keppel Island te wandelen, over de Twelve Apostles te vliegen en de onverschrokken emoes van Mt Remarkable National Park te ontmoeten.

"Mijn werk als reisleider heeft me het gevoel gegeven dat heel Australië echt mijn thuis is. Het maakte me ook enorm trots op dit verbazingwekkende land," zei Gary.

"Mijn werk als reisleider heeft me het gevoel gegeven dat heel Australië echt mijn thuis is. Het maakte me ook enorm trots op dit verbazingwekkende land," zei Gary.

"Ik wil graag plaatsen als Broome, Kalbarri, Monkey Mia, Purnululu National Park (Bungle Bungles) en Karijini National Park bezoeken. En ik wil ook graag met mijn vrouw naar Uluru, Kings Canyon en Kakadu," zei hij.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën