Kangaroo Island

Stokes Bay, Kangaroo Island, SA. © SATC & Adam Taylor

Kangaroo Island

Bekijk de inheemse wilde dieren in het ecologisch toevluchtsoord Kangaroo Island.

Dit eiland is het thuis van kangoeroes, koala's, wallaby's, pinguïns, mierenegels en allerlei vogels. Tijdens een wandeling bij Seal Bay kun je maar zo een kolonie bedreigde Australische zeeleeuwen tegenkomen. Spot slaperige koala's in de bomen. Sla een lading verse producten in, van Liguriaanse honing tot scharrelkippen en -eieren, en wijn die wordt geproduceerd door de 30 wijnboeren tussen Cape Willoughby en Kingscote.

Het eiland heeft bovendien een wonderschoon landschap. Ruige kliffen, verborgen baaien tussen steile landtongen, uitgestrekt inheems bushland en glooiende heuvels met akkers zijn slechts enkele van de prachtige landschappen die het eiland te bieden heeft.

Remarkable Rocks en Admirals Arch zijn twee van de meest fascinerende kustattracties van Australië. Je kunt zwemmen aan het verborgen strand van Stokes Bay, surfen in Vivonne Bay en gaan vissen vanuit Emu Bay. Maak een tocht door de ondergrondse grotten in het Kelly Hill Conservation Park en laat je verwonderen door de wildernis van Flinders Chase National Park. Met accommodaties variërend van vijfsterrenresorts op een klif tot hotels en eenvoudige bungalows is er voor elk wat wils op 'KI'.

Vijf manieren om over Kangaroo Island te hoppen:

Seal Bay, SA
Seal Bay, SA

1. Met wilde dieren: zeehonden en vogelbekdieren, koala's en kangoeroes

Voer de pelikanen en bekijk de reuzeninktvis, zeepaardjes en pinguïns in Kingscote Wharf. Bewonder wallaby's, de borstelstaartopossum en kangoeroes tijdens een nachtelijke boottocht over de American River. Knuffel de koala's en voer de prachtlori's met de hand. Houd een opossum vast of leg een slang om je nek in Stokes Bay. Maak een bushwalk langs de eenden, zwanen en waadvogels van Murray Lagoon in Cape Gantheaume Conservation Park. Observeer de Australische zeeleeuwen in Seal Bay en ruim 7.000 Nieuw-Zeelandse pelsrobben die in en rondom Admirals Arch in Flinders Chase National Park met elkaar spelen. Hier vind je ook honderden makke kangoeroes. Je ziet hier overal koala's, maar ze hangen vooral in de bomen van Hanson Bay Sanctuary en Western KI Caravan Park.

Kangaroo Island, SA
Kangaroo Island, SA

2. Met heerlijk eten en drinken: in je tas en op tafel

Bezoek de wijnkelder van de eerste en grootste wijngaard van het eiland in Cape Willoughby, open oesters in Penneshaw en bezoek plaatselijke boerderijen die schapenmelk maken, evenals de beste Liguriaanse honing van MacGillivray en Kinsgcote. Overal op Kangaroo Island vind je gezellige cafés en elegante restaurants. Bestel oesters in Nepean Bay met uitzicht over de oceaan en proef ander seizoenszeevis van topkwaliteit in Penneshaw. Geniet van een vijfsterrenmaaltijd in de wildernis aan de South Coast en van een zeevis- en kastanjegerecht bij zonsondergang nabij het rotsmeertje van Parndana. Vul je strandhuis met gourmetproducten, pak een picknickmand voor een dagtocht en neem een kist met je favoriete wijn mee terug.

Cape Willoughby, SA
Cape Willoughby, SA

3. Met geschiedenis: zeelieden, soldaten, ontdekkingsreizigers en Aboriginalmysterie

Verblijf in het gerestaureerde huisje van de vuurtorenwachter op de afgelegen Cape Willoughby op Dudley Peninsula. Of lees de dagboeken van de knorrige vuurtorenwachters in de vuurtorens van Cape Borda en Cape du Couedic in Flinders Chase National Park. Duik naar de wrakstukken van de Portland Maru en de Loch Vennachar, die in 1905 in het westen tegen de klippen liepen, waarbij alle 27 bemanningsleden om het leven kwamen. Bezoek Frenchman’s Rock, de plek in Hog Bay waar de Franse ontdekkingsreiziger kapitein Nicolas Baudin in 1803 aan wal kwam. Beklim in Prospect Hill dezelfde 512 stappen die ontdekkingsreiziger kapitein Matthew Flinders beklom toen hij het eiland verkende. Bekijk de originele moerbeiboom, de bron, de pier, het postkantoor en de steengroeven van de eerste officiële Europese kolonie in Reeves Point, Zuid-Australië. Kom in het Parndana Soldier Settlement Museum meer te weten over de soldaten die hun huizen en boerderijen met hout uit het 100.000 hectare grote bos bouwden. De overblijfselen van de stenen gereedschappen en de Aboriginalkampeerplaatsen tonen aan dat de Aboriginalbevolking reeds 16.000 jaar geleden op Kangaroo Island woonde. Maar waarom ze het eiland verlieten of wanneer ze daar voor het laatst woonden, blijft een mysterie.

Kangaroo Island, SA
Kangaroo Island, SA

4. Aan de kust: zwem, surf, snorkel en duik in het heldere zeewater en vanuit de baaien

Vis vanaf de historische pier in Emu Bay of sluit je aan bij een vistocht vanuit American River, Penneshaw, Kingscote en Emu Bay. Zwem in het rotsmeertje in Stokes Bay en aan het perfect-voor-een-picknick strand van Penneshaw. Surf in je eentje over de golven in Stokes, Vivonne en Pennington Bays. Zeil langs de zandstranden en beschutte baaien van Nepean Bay. Maak een bushwalk, duik naar scheepswrakken en bekijk de waadvogels en pelikanen aan de kust van D’estrees Bay. Je kunt door het bushland, over de zandheuvels en langs de lagunes van de Antechamber Bay/Chapman River trekken en onderweg kanovaren en kamperen. Onder water vind je enkele van de beste duikplekken in de gematigde wateren van Australië. Bekijk de schuchtige Leafy Sea-dragons, slangenkruid en harlekijneenden tussen de oprijzende koraalwanden, evenals de rode, oranje en witte sponzen.

Remarkable Rocks, SA
Remarkable Rocks, SA

5. Tijdens avonturen te land: rijden, fietsen en zandsurfen

Ontdek rustige landwegen, pittoreske stadjes en nationale parken op een fietstocht vanaf Penneshaw. Huur een 4x4 en volg kilometerslange bushlandpaden of surf de zandduinen af in Vivonne Bay. Bezoek de magische ondergrondse grotten in Kelly Hill Conservation Park, en wring je door de putten en spelonken. Bewonder ook de natuurlijke attracties op het op twee na grootste eiland van Australië tijdens een van de vele schilderachtige autotochten. Speur naar dolfijnen, bekijk het verborgen strand van Stokes Bay en zie zeldzame boerderijdieren en vriendelijke wilde dieren op de Rolling North Coast Drive. Bekijk de opmerkelijke rotsen bij zonsondergang in Flinders Chase National Park tijdens een rondreis door de zuidwestelijke hoek. Volg de Dudley Peninsula-weg naar de vuurtoren van Cape Willoughby en bezoek bijenhouders en kreeft-, lavendel- en melkveeboerderijen op een reis door het Kingscote District.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Kangaroo Island

Meer informatie over Kangaroo IslandMeer informatie vind je op de website van Tourism South Australia.