Een opmerkelijke Australische vakantie

Een opmerkelijke Australische vakantie

'There's nothing like… volmaakt een zijn met de natuur bij de Remarkable Rocks, met de zuidenwind op je huid.'

De Japanse reiziger Rie bezocht tijdens haar verblijf in Australië allerlei adembenemende plaatsen. De beste herinneringen houdt ze over aan Kangaroo Island in South Australia, met een overvloed aan wilde dieren en uiteenlopend natuurschoon.

"Kangaroo Island leek voor mij op een miniversie van Australië zelf. Ik zag er veel verschillende dieren, waaronder kangoeroes, koala’s, zeehonden, pinguïns, dolfijnen, en buidelratten. Ik stond ervan versteld dat ik zo dicht bij de zeehonden kon komen. Ik stond midden tussen deze wondermooie dieren en was verbaasd over de snelheid waarmee ze zich voortbewogen,” vertelde Rie.

Rie vond de eeuwenoude landschappen in het binnenland, waaronder de "enorm indrukwekkende" Remarkable Rocks, eveneens geweldig.

"Ik vroeg me af hoe deze rotsen in de loop van duizenden jaren werden gevormd en langs de kustlijn kwamen te staan. We hadden met z'n vieren veel plezier tijdens een spelletje verstoppertje tussen de rotsen," lachte ze.

Rie is altijd op zoek naar plezier en avontuur, en haar ervaringen in Australië, aanvankelijk een werkvakantie van drie maanden in Perth, stelden haar daarin niet teleur. Daarna trok ze langs de West-Australische kust noordwaarts langs Ningaloo Reef naar Broome.

"Ik stond tijdens de tocht van Perth naar Broome, versteld van de schoonheid van de zee bij Coral Bay. Ik had nog nooit zulk helder zeewater gezien, vermengd met de nuanceringen van natuurlijke kleuren. Als ik mijn ogen sluit, kan ik het me zelfs nu meteen voor de geest halen," zei Rie.

In de schilderachtige parelduikhaven van Broome verdiepte Rie zich in de plaatselijke geschiedenis en proefde ze van een gerecht met verse kilpatrick-oesters. Daarna maakte ze een bustocht door het continent, van Broome door Uluru in Australië’s Red Centre, naar Cairns in het tropische noorden van Queensland.

Vanuit Cairns ontdekte Rie samen met drie andere reizigers uit Nederland en Duitsland nog meer van het land. Ze reisden zes maanden samen en deelden onvergetelijke avonturen.

"Ik maakte mijn droom, een vrije val boven Mission Beach, tot werkelijkheid en kreeg zo een fantastisch uitzicht vanuit de lucht," zei Rie.

Deze tocht vol actie en avontuur zorgde dat Rie een hechte band kreeg met mensen van verschillende culturen, tegen de adembenemende achtergronden van Australië.

"Boven alles draait Australië voor mij om natuurlijke schoonheid. De nachtelijke hemel telt eindeloos veel sterren en vanuit Japan kunnen we het Zuiderkruis niet zien.”

Rie plant intussen haar volgende trip naar Australië waarbij ze de westkust wil verkennen.

"Ik wil me graag nog eens laten meeslepen door een horizon van 360 graden tijdens zonsondergang, waarbij ik de mysterieuze kleuren kan bekijken en even het gevoel heb dat de tijd stil staat,” zei ze.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën