The Kimberley

True North Cruise-tour van The Kimberley, NT. © Luxury Lodges of Australia

Kimberley

Bestijg bij zonsondergang een kameel op Broomes Cable Beach en zweef over de toppen van de Bungle Bungle Ranges. Maak een boottocht over het enorme Lake Argyle-meer en bekijk de huizenhoge golven in de Buccaneer Archipelago. Rijd met een 4x4 over de Gibb River Road langs kloven en machtige rivieren of volg de rode onverharde weg van Broome naar de afgelegen Dampier Peninsula. Welkom in de Kimberley, een oeroude wildernis vol uitgestrekte vergezichten, adembenemende kloven, unieke formaties, verfrissende rotspoelen en gouden stranden.  

Vijf wonderen die je in Kimberly kunt ontdekken:

Cable Beach, WA
Cable Beach, WA

1. Broome: stranden, parels en voetafdrukken van dinosaurussen

Rijd op een kameel over het 22 km lange witte strand van Cable Beach, de ideale plaats om de zinderende zon in de Indische Oceaan te zien zakken. Bekijk 130 miljoen jaar oude voetafdrukken van dinosaurussen, die bewaard zijn gebleven in het gesteente op Gantheaume Point. Geniet van een picknick op Town Beach en bewonder de Staircase to the Moon, een spectaculaire zilveren illusie die veroorzaakt wordt door de weerspiegeling van de opkomende volle maan boven de watervlakte van Roebuck Bay. Dit fenomeen is drie nachten per maand zichtbaar tussen maart en oktober. Als de zon eenmaal onder is, kun je in de Outdoor Picture Garden van Broome een film kijken onder de sterrenhemel. Broome was ooit het wereldwijde centrum van de parelindustrie. Vandaag de dag kun je er parels kopen, een rondleiding door een parelboerderij volgen, een parelmuseum bezoeken of de grafstenen van zo'n 900 Aziatische parelduikers bekijken.

Bungle Bungle Range, WA
Bungle Bungle Range, WA

2. Kununurra: grote wateren, bijenkorven en diamantmijnen

Boek een rondvlucht over de torenhoge, oranje-zwart gestreepte rotsen van de Bungle Bungle Ranges in het Purnululu National Park, dat op de werelderfgoedlijst staat. Deze unieke bergketens werden 350 miljoen jaar geleden gevormd, maar zijn pas in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontdekt door de westerse wereld. Ze verheffen zich 578 meter boven de zeespiegel en herbergen kloven, kristalheldere poelen, waaierpalmen, allerlei wilde dieren en een rijke Aboriginalgeschiedenis. Je kunt de Bungle Bungle Ranges verkennen in een 4x4 of te voet, en er ook kamperen. Kununurra betekent 'groot water' in de taal van de Aboriginals. Hier kun je op het uitgestrekte Lake Argyle zoetwaterkrokodillen, wallaby's, moerasvogels en dramatische klifpartijen bewonderen. Of je kunt je vanuit de lucht aan de 1000 vierkante kilometer aan prachtig landschap vergapen. Ga per kano over Lake Kununurra en zwem in een diepe waterpoel onder Black Rock Falls. Bezoek daarna de Argyle Diamond Mine om de zeldzame roze diamanten te zien die uit de oeroude rotsen worden gewonnen.

Dampier Peninsula, WA
Dampier Peninsula, WA

3. Dampier Peninsula: prachtig strand en Aboriginalgeschiedenis

Rijd met een 4x4 over de rode stoffige weg van Broome naar Cape Leveque, waar je kunt verblijven in het Aboriginalwilderniskamp van Kooljaman. Slaap in safaristijl of in paperbarkhutjes en ga de volgende ochtend naar het strand om te snorkelen, een wandeling door het rif te maken en met een lokale Aboriginalgids de oude missieruïnes te verkennen. Kampeer in Middle Lagoon en huur een boot of ga op zoek naar modderkrabben met een lokale gids vanaf Lombadina. Verblijf in de afgelegen plaatsen Mudnunn, Chile Creek en La Djardarr Ba en bezoek Beagle Bay. De Sacred Heart Church hier werd in 1917 door Pallotine-monikken en Aboriginals gebouwd, helemaal tot aan het altaar van paarlemoer.

Buccaneer Archipelago, WA
Buccaneer Archipelago, WA

4. Derby en de Buccaneer Archipelago: eilanden, geschiedenis en enorme golven

Geniet van de zonsondergang over de King Sound vanaf Derby Wharf en vis in de golven die wel 12 meter hoog kunnen worden. Leer meer over de Aboriginalleider en de bandiet Jandamurra op het Pigeon Heritage Trail en ontdek de kunst van het Mowanjum Aboriginal-volk. De 1500 jaar oude Boab Prison Tree, met een omtrek van meer dan 14 meter, mag je zeker niet missen. Vanaf Derby kun je een boot nemen of naar de eilanden van Buccaneer Archipelago vliegen of de South Sea Pearl-boerderijen en de beroemde Horizontal Waterfalls bekijken. Boek een rondvlucht en zie hoe de massieve golven ervoor zorgen dat het zeewater in een 'waterval' door een nauw gat in de klifwanden wordt gedwongen.

Gibb River Road, WA
Gibb River Road, WA

5. Gibb River Road en Mitchell Plateau: kloven en geweldige mogelijkheden voor terreinrijden

Rijd met een 4x4 over de 660 kilometer lange Gibb River Road van Derby in het westen tot Kununurra in het oosten, en geniet onderweg van Windjana Gorge, Tunnel Creek en de almachtige Pentecost River en Ord River. Reis naar de afgelegen Aboriginalplaats Kalumburu, waar je kunt overnachten. Vis vanaf het rif en op de rivieren en kampeer op het strand in Honeymoon Bay en McGowan Island. Voor een echt ruig avontuur ga je op zoek naar de Aboriginalrotskunst en de inheemse vegetatie in het Mitchell River National Park. Trek het Mitchell Plateau over en je zult de majestueuze Mitchell Falls, een serie van vier watervallen die over rotslagen in een diep meer vallen, tegenkomen.

使用這張地圖,探索必玩景點和不可錯過的活動

States
States

Meer Australische ideeën

Meer informatie over de Kimberley

Meer informatie over de KimberleyMeer informatie vind je op de website van Tourism Western Australia.