The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal

The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal

'There's nothing like… de echo van zingende mensen in Cathedral Gorge, in de Bungle Bungles. Iedereen doet mee…'

Spectaculaire landschappen zijn dagelijkse kost voor Brian, een reisfotograaf uit Tasmania. Toch werd hij 'verrast' door de talloze natuurlijke attracties van het epische Kimberley-gebergte in Western Australia, inclusief Bungle Bungle Range in Purnululu Nationaal Park.

"The Kimberley is één grote attractie met een oneindig verbluffend landschap. Wat je vanaf de weg ziet, is genoeg voor een gedenkwaardige tocht," zei Brian, die voor deze opdracht een 4x4 had gehuurd en een 14-daagse bustocht vanuit Broome naar Darwin volgde.

Onderweg fotografeerde hij een adembenemende reeks landschappen, van "Broome, met de kameeltochten bij zonsondergang en Cable Beach" naar het enorme Lake Argyle in Kununurra. Vanuit Kununurra ontdekte Brian ook de bijenkorfachtige pieken van de Bungle Bungles en de akoestische geheimen van Chambers Gorge. De regio herbergt ook de kolossale waterwegen van Ord River en het door mensen aangelegde Lake Argyle. Bezoekers kunnen een tocht door de Argyle Diamond Mine maken, waar zeldzame roze diamanten worden gewonnen, of een panoramische vlucht over de majestueuze Mitchell Falls boeken.

Verderop tijdens zijn reis maakt Brian een foto van de woeste contouren van Geikie Gorge en bracht hij drie dagen door op het "onvergetelijke" El Questro Wilderness Station in East Kimberley. Als bedrijvig veestation en vakantiebestemming is El Questro een populaire halte voor reizigers die met een 4x4 door de Kimberley trekken over wegen als Savannah Way en Gibb River Road.

"In El Questro bracht ik mijn tijd door in de warme bronnen van Zebedee, wandelde en zwom ik in de mooie Emma en Amelia Gorges en maakte ik een boottocht door Chamberlain Gorge. Ik zag de zon boven Saddleback Ridge ondergaan voordat ik van een gezamenlijke barbecue genoot en naar live muziek en verhalen luisterde," zei Brian.

Hij werd geboeid door de "immense diversiteit aan flora en fauna" die hij in El Questro, waar vier rivieren door de enorme oppervlakten stromen, tegenkwam. Bezoekers kunnen met een ranger op pad om wilde dieren zoals wilde paarden, trappen, kraaghagedissen, varanen, zeearenden, brolgas, jabiroe en technicolor papegaaien, te vinden.

"Fotografie draait voor mij meer rond het landschap écht zien in plaats van er maar naar te kijken," zei Brian, die meer dan zes jaar lang inspirerende reisfoto's maakte voor boeken, tijdschriften, ansichtkaarten en glimmende brochures. Hij legde alle beroemde plekjes van Australië vast en bracht een jaar door met het documenteren van magnifieke landschappen in zijn eigen staat, Tasmania.

Viel er voor hem nog meer te ontdekken? Absoluut, zei Brian, die zich nu al voorbereidt om terug te keren naar de verrijkende, spectaculaire Kimberley.

Naast de ongelofelijke landschappen in de outback wordt Kimberley ook omgeven door een ongerepte kustlijn met witte zandstranden en een schitterende oceaan. Bezoekers kunnen er snorkelen en duiken in Rowley Shoals Marine Park of een luxueuze boottocht maken door Buccaneer Archipelago, waar de Horizontal Waterfalls en 1000 eilanden te zien zijn. Langs het afgelegen Dampier Peninsula kunnen reizigers in een Aboriginal-gemeenschap verblijven en kajakken, snorkelen, rivierkreeften vangen en vissen met een plaatselijke gids.

"Er zijn duizend beelden die op me wachten en deze keer ben ik er klaar voor," zei Brian.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën