Monkey Mia, Western Australia

Monkey Mia, WA. © Tourism Australia

Monkey Mia, Western Australia

De zon staat bijna elke dag van het jaar aan een wolkeloze hemel in Monkey Mia, ongeveer 850 km ten noorden van Perth, waardoor dit de ideale plek is voor een ontspannend verblijf of een spannend outbackavontuur.

Het is een van de weinige plekken op aarde die voldoen aan alle vier de World Heritage-natuurcriteria. Het gigantische gebied van de Shark Bay World Heritage omvat zo'n 2,2 miljoen hectare. Het is dé plek om een rijke en diverse onderwaterwereld te verkennen.

Monkey Mia Reserve ligt aan de oostkust van Peron Peninsula in de Shark Bay World Heritage Area. Van alle natuurlijke wonderen van Shark Bay zijn de bijzondere dolfijnen van Monkey Mia de meest onvergetelijke.

Bij Monkey Mia bezoeken dolfijnen het strand om in contact te komen met bezoekers, en dit doen ze al 40 jaar. Je kunt hier tot je knieën in het water gaan staan en de dolfijnen voeren onder toezicht van de parkrangers. Deze tuimelaars zijn wild, wat inhoudt dat hun aantal en het precieze tijdstip van hun bezoek varieert. Normaal gesproken bezoeken ze de kust maximaal 3 keer per dag en komen ze vaker 's ochtends. Logeer in de buurt in het Monkey Mia Dolphin Resort. Als je meer tijd wilt doorbrengen met de dolfijnen, kun je je als vrijwilliger aanmelden voor Project Eden, een project ter bescherming van dolfijnen.

De relaxte stad Denham is de meest westelijk gelegen stad van Australië, en de poort tot Monkey Mia. Kom alles te weten over het culturele erfgoed van Shark Bay en het Shark Bay World Heritage Discovery Centre. Ga mee met een boottocht om wilde dieren te spotten op Dirk Hartog Island. Onderweg kom je allerlei zeedieren tegen zoals dolfijnen, doejoengs, walvissen en zeeschildpadden. Huur een kajak en verken de rustige wateren van Monkey Mia.

Denham is een goede basis voor een bezoek aan plaatselijke attracties, zoals het nabijgelegen François Peron National Park. Bij Steep Point kun je op het meeste westelijke puntje van Australië staan en de indrukwekkende Zuytdorp Cliffs bekijken die zich meer dan 150 km langs de kustlijn uitstrekken. Ga mee met een boottocht of maak een rondvlucht zodat je het hele panorama vanuit de lucht kunt zien.

Naast de activiteiten op het water zijn er nog allerlei andere attracties zoals zwemmen, uitstapjes in een 4x4, culturele Aboriginalexcursies, vistochten, astronomie-excursies en kamelenritten die je via het Monkey Mia Dolphin Resort op het strand of in Denham kunt boeken.

De wildebloemenroutes van de Australische Coral Coast voeren door een van de meest adembenemende landschappen met wilde bloemen van Western Australia. Er bloeien het hele jaar door bloemen, maar het landschap is op zijn mooist van juli tot november, als de gebieden in het binnenland een kleurrijke lappendeken zijn van duizenden bloeiende soorten.

Carnarvon, ongeveer halverwege tussen Monkey Mia en Coral Bay, is een ideale basis om Mount Augustus en de Kennedy Ranges in het oosten te verkennen. Voor wandelaar is het Kennedy Range National Park de ultieme wilderniservaring. Hier kampeer je onder de sterren naast onherbergzame zandstenen kliffen.

Je kunt vanuit Perth in twee uur naar Monkey Mia vliegen. Met de auto doe je er een dag over.

Meer tips voor Australië