Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania

Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania

'There is nothing like… op de rug van een kameel de zon zien opkomen in het hart van mijn geliefde Australië – Uluru.'

Uluru bij zonsopgang was een ervaring die het leven van Rookie, vader van twee kinderen en farmaceutische verkoopvertegenwoordiger in Sydney, helemaal op z'n kop zette. De pure spiritualiteit biologeerde Rookie en inspireerde hem om meer van Australië te ontdekken.

"Het gaf me nieuwe kracht en energie, en zorgde ervoor dat ik de drukte van mijn stedelijke jungle tijdelijk helemaal achter me kon laten," zei Rookie.

"In de outback gaat alles wat langzamer. Ik weet niet zeker of het door het hete klimaat komt of omdat de tijd lijkt stil te staan. De kameelrit was uniek en onwerkelijk, maar het was Uluru waar ik echt van ondersteboven was. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een spirituele tocht was."

Rookie en zijn vrouw waren in het Red Centre met enkele collega's van Rookie op een reis die door het bedrijf werd georganiseerd. Ze brachten de dagen door met het verkennen van ceremoniële plekjes met Aboriginal gidsen – wandelingen rond Uluru en door de steile, roodbruine pieken van het naburige Kata Tjuta. 's Nachts genoten ze van feestmaaltijden in de outback, keken ze naar de sterren onder de schitterende woestijnhemel en kwamen ze meer te weten over de Dreaming-verhalen van de verschillende groeperingen .

"Ik realiseerde me hierdoor dat Australië veel te bieden heeft," zei Rookie die daarna vlug terugkwam voor een familievakantie in het Red Centre. Deze keer maakten hij en zijn vrouw van Alice Springs hun uitvalsbasis, zodat de kinderen van het omringende landschap in de outback konden genieten.

"We bezochten Palm Valley op een tocht met een 4x4. Het is indrukwekkend om deze rijke vegetatie in deze dorre streek te ontdekken. Standley Chasm mag je absoluut niet missen tijdens een vakantie in Alice Springs - rond de middag onthult dit plekje al zijn geheimen. We zagen ook de zonsopgang vanuit een heteluchtballon, een ervaring die mijn dochter en ik nooit zullen vergeten," zei Rookie.

Voor een volledige verandering van omgeving ging Rookie de vakantie daarna met zijn gezin naar Tasmania, waarover Rookie zei "elke stad heeft iets te bieden voor toeristen." In Launceston verkende de familie de weelderige Cataract Gorge, maakten ze een tocht door Beaconsfield Mine en vlogen ze over de boomtoppen van het Tarkine-bos. Dichter bij Hobart bezochten ze Bruny Island, een Sorell fruitmarkt tijdens het Cherry Blossom-festival en het pittoreske Port Arthur, volgens Rookie een  van de hoogtepunten van zijn vakantie.

"Het is net alsof je door de tijd reist naar een periode waarin het leven simpel maar hard was - geen tv's, computers, mobiele telefoons of elektriciteit. Je gaat de luxe waarover we nu beschikken meer waarderen. Als je van het bovennatuurlijke houdt, raad ik de spokenrondleiding in de avond aan," zei Rookie.

Na hun reis door Tasmania was Rookie van plan om kerstmis door te brengen aan de Gold Coast, waar de kinderen dol zijn op de pretparken. Rookie is vastberaden om meer te zien van de uiteenlopende schoonheid van Australië en is van plan tijdens de volgende vakantie naar South Australia of Western Australia te gaan.

"Er is werkelijk niets zo bijzonder als Australië! Ik raad anderen aan erop te trekken om te zien wat er verderop nog meer te bekijken valt. Je hoeft hier niet veel uit te geven om te genieten," zei hij.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën