Reisavonturen

Moerasboot, Kakadu and Arnhem Land Region, NT. © Tourism NT

Reisavonturen

Vanwege de enorme afstanden en het afgelegen, ruige terrein zijn vele reizen door Australië meteen ook kant-en-klare avonturen. Volg in het noorden van Australia de Savannah Way, die in Cairns begint en aan de andere kant van het land in Broome eindigt. Of doorkruis het continent van zuid naar noord op de Explorers Highway, die je van Adelaide via het Red Centre van Australië naar Darwin brengt. Via de grote South Australia Loop kun je naar de rand van Wilpena Pound klimmen, een deel van de Heysen Trail volgen en vanaf Kangaroo Island naar scheepswrakken duiken. Volg de Gibb River Road en verlaat af en toe de weg tijdens een 4x4-avontuur in de uitgestrekte Kimberley.

Langs de Gibb River Road omhoog en omlaag, Western Australia

Maak een van de geweldigste 4x4-ritten van Australië tijdens deze 660 kilometer lange reis door de uitgestrekte Kimberley.

Ontdek meer

Explorers Highway, South Australia

Volg de voetsporen van de pionier John McDouall Stuart op je reis van Adelaide naar Darwin op de Explorers Highway.

Ontdek meer

Savannah Way, Queensland

Rijd van Cairns door de weelderige Queensland Tropical Tablelands en de historische goudvelden naar de afgelegen Gulf Savannah en de grens met het Northern Territory.

Ontdek meer

Nature’s Way, Northern Territory

Rijd via de wetlands van Adelaide en Mary River naar het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen.

Ontdek meer

De Heysen Trail, South Australia

Wandel helemaal van Cape Jervis op het Fleurieu Peninsula naar de bergstad Parachilna op de 1.200 kilometer lange Heysen Trail.

Ontdek meer

Munda Biddi Trail, Western Australia

Rijd vanuit de Perth Hills naar Nannup over het Munda Biddi Trail, dat in de Nyoongar Aboriginaltaal 'pad door het bos' betekent.

Ontdek meer

Red Centre Way, Northern Territory

Zwem in de Glen Helen Gorge, klim naar de rand van de Kings Canyon om Uluru bij zonsopgang te zien tijdens deze avontuurlijke tocht door het oeroude centrum van Australië.

Ontdek meer

Savannah Way, Western Australia

Zet een streep in het zand tussen de woestijn en de tropen van Darwin naar Broome op dit ruwe outbackavontuur.

Ontdek meer

South Australian Loop

Geniet van het heerlijke eten en de wijn in de Barossa en Clare Valleys, verken de ruige Flinders Ranges en bekijk een rijkdom aan wilde dieren op Kangaroo Island.

Ontdek meer

Larapinta Trail, Northern Territory

Trek langs de ruggengraat van West MacDonnell Ranges naar attracties zoals Simpsons Gap, Ellery Creek Big Hole, Ormiston Gorge en Glen Helen Gorge.

Ontdek meer

Whitsundays Sailing, Queensland

Er bestaat niets romantischer dan zeilen door de Whitsundays met zijn 74 idyllische, voornamelijk onbewoonde eilanden tussen het Great Barrier Reef en de Coreal Sea.

Ontdek meer

Rijden door de Nullarbor

Verbreed je horizon op de Eyre Highway door de uitgestrekte en betoverende Nullarbor Plain.

Ontdek meer