Rijden door Australië

Great Ocean Road, Lorne, VIC.

Rijden door Australië

Van een tocht langs de kust tot een avontuur in de outback, een Australische road trip is de beste manier om van de uitgestrekte landschappen en het oogverblindende natuurschoon te genieten.

Een van de beste manieren om Australië te verkennen, is per auto. Van korte autotochten tot legendarische autoreizen of avonturen in een 4x4, er is voor elke afstand en elk landschap wel een road trip in Australië.

De Pacific Coast Touring Route van Sydney naar Cairns langs de oostkust en de Indian Ocean Drive van Perth naar Geraldton langs de westkust volgen allebei de spectaculaire kustlijn van Australië. Je kunt ook de South Australia Loop rijden van Adelaide naar de Barossa Valley en Kangaroo Island. Of neem de tijd en bezoek een aantal van de Australische stranden aan de zuidkust langs de Sydney to Melbourne Coastal Drive. Neem daarna de spectaculaire Great Ocean Road van Melbourne naar Adelaide.

Waag je in een 4x4 in de outback van de Kimberley in Western Australia met de legendarische Gibb River Road, of volg het pad van de pioniers van Adelaide naar Darwin via de Explorers Highway. Bezoek het Red Centre van Australië en volg de Red Centre Way van Alice Springs naar Uluṟu-Kata Tjuṯa National Park. Vanuit Darwin kun je via Nature's Way naar Kakadu en Litchfield National Parks rijden.

Ervaar de schoonheid van Tasmanië met de autoroutes East Coast Escape of Circle Tasmania. Geniet van het adembenemende kustlandschap, de dorpen en de wildernis.

Autorijden in Australië is op de meeste routes makkelijk. Bereid je wel voor op de afstanden, zorg dat je de verkeersregels kent en informeer je over eventuele 4x4-routes en wegen in de outback. Begin goed voorbereid aan een 'road trip' in Australië met onze veiligheidstips voor onderweg.

Pacific Coast Touring Route, New South Wales

Geniet van enkele van de grootste kustattracties van Queensland: van het Great Barrier Reef, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, tot de ongerepte eilanden en het regenwoud in de nationale parken.

Ontdek meer

Pacific Coast Touring Route, Queensland

Geniet van enkele van de grootste kustattracties van Queensland: van het Great Barrier Reef, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, tot de ongerepte eilanden en het regenwoud in de nationale parken.

Ontdek meer

Coastal Drive Sydney naar Melbourne, NSW, VIC

Zwem vanaf de witte stranden in Jervis Bay, eet oesters in Pambula en speur naar walvissen in Eden.

Ontdek meer

Great Southern Touring Route, Victoria

Op de Great Southern Touring Route verandert de romantiek van het reizen in een grote liefdesaffaire.

Ontdek meer

Van Melbourne naar Adelaide op de Great Ocean Road

Surf op Bells Beach, bekijk de Twelve Apostles, maak een boottocht op de Cooroong en verken het Fleurieu Peninsula op deze adembenemende reis langs de zuidoostelijke kustlijn van Australië.

Ontdek meer

South Australian Loop

Geniet van het heerlijke eten en de wijn in de Barossa en Clare Valleys, verken de ruige Flinders Ranges en bekijk een rijkdom aan wilde dieren op Kangaroo Island.

Ontdek meer

Explorers Highway, South Australia

Volg de voetsporen van de pionier John McDouall Stuart op je reis van Adelaide naar Darwin op de Explorers Highway.

Ontdek meer

Red Centre Way, Northern Territory

Zwem in de Glen Helen Gorge, klim naar de rand van de Kings Canyon om Uluru bij zonsopgang te zien tijdens deze avontuurlijke tocht door het oeroude centrum van Australië.

Ontdek meer

Nature’s Way, Northern Territory

Rijd via de wetlands van Adelaide en Mary River naar het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen.

Ontdek meer

Indian Ocean Drive, West-Australië

Ontdek witte stranden, koraalriffen, zoute vissersstadjes en onherbergzame nationale parken op deze spectaculaire reis langs de Coral Coast van Western Australia.

Ontdek meer

Langs de Gibb River Road omhoog en omlaag, Western Australia

Maak een van de geweldigste 4x4-ritten van Australië tijdens deze 660 kilometer lange reis door de uitgestrekte Kimberley.

Ontdek meer

Rondreis in Tasmanië

Leer de geschiedenis van de dwangarbeiders in Hobart kennen, voordat je doorrijdt naar het Freycinet National Park en geniet van de perfecte kromming van Wineglass Bay.

Ontdek meer

East Coast Escape, Tasmanië

Op deze reis boordevol attracties kun je volop genieten van de schoonheid van de Tasmaanse oostkust.

Ontdek meer