Ontdek de natuur

Barrington Tops National Park, Hunter, NSW. © Destination NSW & Jeffrey Drewitz

Ontdek de natuur

Waar je ook heengaat in Australië: met 550 nationale parken en 15 natuurwonderen, die in de World Heritage-lijst zijn opgenomen, ben je steeds dichtbij de natuur. Ontdek de wetlands en de wilde dieren in het in de World Heritage-lijst opgenomen Kakadu National Park en in Litchfield National Park als je de Natures Way vanaf Darwin neemt. Volg de Great Alpine Way door de Australian Alps en bewonder de meren, stranden en nationale parken van Gippsland. Maak een rondrit door Tasmanië, geniet met volle teugen van de rustige stranden, de roze bergen, de blauwgroene zee in het oosten en de dichtbegroeide wouden en wilde rivieren in het westen, die in de World Heritage-lijst zijn opgenomen. Om de schoonheid van de Australische natuur echt nabij te leren kennen, moet je natuurlijk een van onze vele wandeltochten maken.

Nature’s Way, Northern Territory

Rijd via de wetlands van Adelaide en Mary River naar het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen.

Ontdek meer

Rondreis in Tasmanië

Leer de geschiedenis van de dwangarbeiders in Hobart kennen, voordat je doorrijdt naar het Freycinet National Park en geniet van de perfecte kromming van Wineglass Bay.

Ontdek meer

South Australian Loop

Geniet van het heerlijke eten en de wijn in de Barossa en Clare Valleys, verken de ruige Flinders Ranges en bekijk een rijkdom aan wilde dieren op Kangaroo Island.

Ontdek meer

Australian Alps Walking Track, VIC,  NSW, ACT

Trek door drie staten, vier nationale parken en enkele van de hoogste pieken in Australië op deze zware, lange wandeling.

Ontdek meer

De Heysen Trail, South Australia

Wandel helemaal van Cape Jervis op het Fleurieu Peninsula naar de bergstad Parachilna op de 1.200 kilometer lange Heysen Trail.

Ontdek meer

Six Foot Track, New South Wales

Geniet van het adembenemende landschap van de Blue Mountains en 200 jaar geschiedenis op dit oorspronkelijke paardenpad uit 1884 van Katoomba naar Jenolan Caves.

Ontdek meer

Poacher’s Trail, Australian Capital Territory

Rijd ontspannen naar enkele van de 140 wijngaarden en 33 wijnmakerijen, die je overal in de omgeving net buiten Canberra vindt.

Ontdek meer

De Great Alpine Way, Victoria

Rijd vanuit Melbourne door de Australian Alps naar de meren, stranden en de nationale parken van Gippsland.

Ontdek meer

East Coast Escape, Tasmanië

Op deze reis boordevol attracties kun je volop genieten van de schoonheid van de Tasmaanse oostkust.

Ontdek meer

De Overland Track, Tasmanië

Reis door het hart van de in de World Heritage-lijst opgenomen wildernis van Tasmanië op deze beroemde 65 kilometer lange tocht vanuit Cradle Mountain naar Lake St Clair.

Ontdek meer

Gold Coast Hinterland Great Walk, Queensland

Wandel door het weelderige Gondwanan-regenwoud en langs de rand van een eeuwenoude, geërodeerde vulkaan op deze spectaculaire serie dagwandelingen.

Ontdek meer

Wilsons Promontory, Victoria

Verken het natuurlijke heiligdom van Wilsons Promontory op een van de vele duidelijk aangegeven wandelpaden.

Ontdek meer

Hoofdstad en land, Australian Capital Territory

Stap terug in de tijd in eigenaardige koloniale dorpjes, zoals Berrima en Braidwood, en ontdek de elegante tuinen, kunstgalerieën en antiekwinkels van Browal en Moss Vale in de Southern Highlands.

Ontdek meer

De Rainforest Way, Queensland

Ontdek de in de World Heritage-lijst opgenomen regenwouden, nationale parken, bergen en rustgevende steden in korte, prachtige ritten in het binnenland van de Gold Coast en Byron Bay.

Ontdek meer