Drie geweldige dagen in Canberra, ACT

Parliament House, Canberra, ACT. © Tourism Australia

Drie geweldige dagen in Canberra

Lake Burley Griffin, ACT
Lake Burley Griffin, ACT

Dag 1: Attracties van de hoofdstad

Ontbijt bij Lake Burley Griffin, waar je joggers, fietsers, zeilboten en vastberaden dragon boat teams aan het werk kunt zien. Dit grote kunstmatige meer is het hart van Canberra en wordt omgeven door vele nationale attracies. Je kunt het verhaal van Canberra beluisteren op de National Capital Exhibition en 55 bronzen klokken horen luiden op de National Carillon op Aspen Island en het War Memorial bezoeken. Wandel naar de Parliamentary Triangle en ontdek Parliament House en Old Parliament House op Capital Hill. Leer meer over de geboorte van het Australische politieke systeem en ga op de openbare tribune zitten om de Australische politici tijdens Question Time te zien debatteren. Aanschouw bekende Australiërs op canvas in de National Portrait Gallery, verdiep je in de historische documenten in de National Library of Australia of bekijk de eerste Australische grondwet in de nabijgelegen National Archives. Rond je Australische cultuurreis af met een show in Canberra’s Theatre Centre in Civic.

National Gallery of Australia, ACT
National Gallery of Australia, ACT

Dag 2: Pioniers, kunst en gekke wetenschap

Rijd naar de Australische National Botanic Garden, waar het hoofdpad door een Tasmaanse regenwoudgeul kronkelt en je heel wat inheemse vegetatie kunt bekijken. Beklim de Telstra Tower bovenop Black Mountain voor een kopje koffie en adembenemende uitzichten over de monumenten en zorgvuldig geplande straten van Canberra. Volg een wandelpad door de bush langs inheemse planten en dieren en schitterende wilde bloemen in de lente en de vroege zomer. Na de afdaling kun je je verdiepen in het leven van 19e eeuwse kolonisten in Blundells Cottage en de tentoonstellingen bekijken in het National Museum of Australia. Steek het meer over voor Questacon, een fantastische attractie voor het hele gezin. Ervaar een vulkaan, maak een virtuele vrije val van 6 meter of speel harp met lichtbundels. Vervolgens kun je 's lands fijnste Australische kunstverzameling bekijken in de National Gallery of Australia. Geniet 's avonds van een overheerlijk diner in Civic, Kingston, Manuka of Griffith.

Namadgi National Park, ACT
Namadgi National Park, ACT

Dag 3: Namadgi National Park

Rijd naar het Namadgi National Park voor een dagje wandelen in de bush en outdooravontuur in de Australian Alps. Ontdek 'snow gum'- en 'alpine ash'-bossen op de Square Rock wandelroute of maak een korte klim naar Booroomba Rocks voor spectaculaire uitzichten. Om echt terug naar de natuur te gaan, kun je de Mt Franklin Road volgen naar de ruige wildernis van de Bimberi. Kijk of je in de natte kloven en boslanden kangoeroes, wallaby's, parkieten en Northern Corroboree Frogs ziet. Bezoek een vroege Europese boerderij in Orroral Valley of ontdek het verhaal van het Ngunnawal-volk, dat hier duizenden jaren geleden leefde. Aboriginal kampplaatsen, ceremoniële steenopstellingen en rotskunst vind je verspreid over het park op bijna 400 plaatsen. Verken per mountainbike de landweggetjes, rijd per paard over de National Bicentennial Trail of beklim de rotsen en ga abseilen bij de rotsige ontsluitingen. Ga in de zomer vissen in bergriviertjes en langlaufen over de winterse hellingen. Overnacht op een camping of keer terug naar Canberra voor meer comfortabele accommodatie.

Overzicht

Plaats:
Noordelijke einde van de Australian Capital Territory

Hoe lang heb ik nodig:
1 dag

Beste tijden om te gaan:
Canberra is een het hele jaar door bestemming, maar de lente en de herfst zijn vooral mooi.

 

Meer Australische ideeën