Poacher’s Trail, Australian Capital Territory

Shaw Vineyard Estate, onderdeel van de Poacher's Way, Murrumbateman, Capital Country. © Destination NSW

Poacher’s Trail, Australian Capital Territory

Canberra – Murrumbateman – Yass – Canberra
3 dagen rijden

Rijd ontspannen naar enkele van de 140 wijngaarden en 33 wijnmakerijen, die je overal in de omgeving net buiten Canberra vindt. Combineer heerlijke wijn en eten in de wijnmakerijen in het koele klimaat in Hall en Murrumbateman en koop handgemaakte kunst, glaswerk en aardewerk in kunstgalerieën in de Yass Valley. Ontdek grotten in de Wee Jasper Valley of ga vissen op Lake Burrinjuck of de Goodradigbee River. Geniet van een heerlijk diner in Gunning of het 19e eeuwse dorpje Gundaroo, waar dorpelingen nog steeds vee op gemeenschappelijke grond laten grazen. Overnacht na een lange dag in een rustiek bed & breakfast, een historische boerderij of een luxe landgoed. Geniet van heerlijk eten en wijn drinken, plaatselijke kunst en handarbeid en een adembenemend landschap op deze klassieke plattelandstrip vanuit Canberra.

Murrumbateman
Murrumbateman

Dag 1 – Van Canberra naar Murrumbateman

Geniet van ontbijt in Queanbeyan of - op zondag - in de Old Bus Depot Markets van Canberra. Volg dan de Barton Highway naar Hall, dat bekendstaat om zijn prachtige landschap en ontspannen tempo, en bezoek 1 van de 3 bekroonde wijnmakerijen. Op de eerste zondag van de maand kun je op een van de grootste markten in Australië rondsnuffelen naar handgemaakte en zelfgeteelde producten. Ontdek de kunstgalerieën en cadeauwinkels en het nabijgelegen Gold Creek Village, voordat je naar Murrumbateman rijdt. Dit levendige dorpje groeide dankzij de goudwinning, was vervolgens een belangrijk wolcentrum en is nu dé plek voor uitstekende wijnmakerijen in het koele klimaat. Stop om de diverse wijnsoorten te proeven, van sangiovese tot riesling en van chardonnay tot shiraz. Als je hier in oktober een lang weekend verblijft, zullen de deelnemende wijnmakerijen je druiven tot een zalig gerecht omtoveren tijdens het Murrumbateman Moving Feast. Of eet in een wijngaardrestaurant, plattelandscafé of op de veranda van je bed and breakfast, cottage of boerderij. Je kunt het drinken van een heerlijke wijn combineren met uitzichten over de glooiende heuvels en de aanwezige kangoeroes.

Murrumbateman to Yass
Murrumbateman to Yass

Dag 2 - Van Murrumbateman naar Yass

Ga op jacht naar antiek en country-style meubilair voordat je naar het historische Yass rijdt,
waar de ontdekkingsreiziger Hamilton Hume woont en je de superfijne merinowol kunt vinden. Bezoek het huis van de verkenner Hume, Cooma Cottage, dat nu in een een National Trust museum is omgetoverd. Bekijk daarna zijn graf in het Anglicaanse deel van de Yass begraafplaats. Je kunt zelfs een deel van zijn expeditie naar Port Phillip met William Hovell nalopen. Je hebt wel uithoudingsvermogen nodig om de hele wandeling te maken, want deze strekt zich uit over 440 km tot Albury. Verken de charmante dorpen, kunstgalerieën en wijnmakerijen in het koele klimaat van de Yass Valley. Bezoek de glasblazerijen in Binalong, waar de Australische dichter Banjo Paterson vroeger leefde, en de eclectische kunstgalerieën in Bowning. Bezoek Carey's Caves in de Wee Jasper Valley bij de Brindabella Ranges, of rijd naar de Burrinjuck Dam voor een picknick. Ga zwemmen, vissen, kano- of bootvaren op Lake Burrinjuck en de Goodradigbee River, of sla je kamp op en ga bushwalken in de omgeving.

Van Yass naar Canberra
Van Yass naar Canberra

Dag 3 – Van Yass naar Canberra

Volg vanuit Yass de Hume Highway naar Gunning in het hart van een van de meest bedrijvige wolschapenfokkersstreken ter wereld. Volg de Old South Road lus langs blauwstenen gebouwen uit 1820 en wandel of fiets langs de Lachlan River. Bekijk de oude pomp die water uit de rivier in een tank voor oude stoomlocomotieven pompte, en het Court House uit 1879. Terug naar Canberra kun je het kleine stadje Collector en het mooie Sutton bij de bovenste gedeelten van de Swan River bezoeken. Stop voor een hapje in het 19e eeuwse dorp Gundaroo, waar dorpelingen nog steeds vee op gemeenschappelijke grond laten grazen. Bezoek het cachot uit 1830 en struin langs de kunstschatten, antiek en collectors items van de stad. Ga ontspannen picknicken langs de Yass River of lunch in het bekroonde restaurant in de stad. Tijd voor meer wijn? Rijd dan naar de pittoreske wijnmakerijen van Lake George. Proef de gloed van je gourmetavontuur als je terugkeert naar Canberra.

Overzicht

Poachers Trail

 

Meer Australische ideeën