Thorsborne Trail - Hinchinbrook Island

Missionary Bay, Hinchinbrook Island, QLD. © Tourism Queensland

Thorsborne Trail - Hinchinbrook Island

32 km / 4 dagen

Volg de 32 km lange Thorsborne Trail langs de oostelijke kust van Hinchinbrook Island, een ongerept tropisch paradijs aan de kust tussen Townsville en Cairns. In vier dagen doorkruis je de in wolken gehulde bergen, jungleachtige regenwouden, melaleuca-moerassen en ongerepte witte stranden. Bewonder de vele wilde dieren: van vlinders en vogels tot krokodillen, zeeschildpadden, doejoengs en dolfijnen. Dit is een echte wandeling door de wildernis voor de ervaren wandelaar; het pad is onverhard en dus op sommige plekken moeilijk begaanbaar. Je kunt het pad in beide richtingen volgen en op een van de zeven toegewezen plekken kamperen. Vergeet niet dat je geen sporen mag achterlaten. Er kunnen slechts 40 personen op een gegeven moment over het pad wandelen, dus boek je vergunning van tevoren. Een goede planning en het opvolgen van de veiligheidsvoorschriften is cruciaal. De beste tijd voor de wandeling is tijdens de koelere maanden, van april tot september. Je kunt het eiland bereiken per veerboot of watertaxi vanaf Cardwell of Lucinda.

Van Ramsay Bay naar Little Ramsay Bay
Van Ramsay Bay naar Little Ramsay Bay

Dag 1 - Van Ramsay Bay naar Little Ramsay Bay

Bereid je voor op een stevige wandeling, ongeveer 6,5 km in viereneenhalf uur. Het pad begint iets ten zuiden van de Ramsay Bay boardwalk en daalt via een bergrichel af naar Blacksand Beach. Probeer tussen januari en augustus in de kreek achter de kleine lagune een slok water te drinken. Van hieruit slingert het pad onder een weelderig bladerdak van theebomen en door hoog, open bos naar de pas aan de voet van Nina Peak. Daal de berg af langs een seizoensstroompje en vervolgens door een bos met gespikkelde mangroven met rode bloemen. Steek de kreek over bij laag- of halftij en volg dan de noordelijke rand van Nina Bay, waar je kunt kamperen en vers water kunt bijvullen. Klauter over de kliffen naar Boulder Bay, een toevluchtsoord voor groene schildpadden. Bij hoogtij zul je op de top van de Nina-landtong mogelijk een omweg door dichte vegetatie moeten maken. Spring van rots tot rots vanaf Boulder Bay naar Little Ramsay Bay, voor een kampeerplaats en een ruime hoeveelheid vers water.

Van Little Ramsay Bay naar Zoe Bay
Van Little Ramsay Bay naar Zoe Bay

Dag 2 - Van Little Ramsay Bay naar Zoe Bay

De 10 km lange wandeling van vandaag brengt je in zes uur over diverse begroeiingen. Steek eerst een getijdekreek over, wandel over het strand en beklim dan de rotsige landtong. Een kort pad leidt naar het pittoreske Banksia Bay, waar je kunt snorkelen over een levendig rif of 's middags op de kampeerplaats een rustpauze kunt inlassen. Het hoofdpad gaat door langs Banksia Creek naar Banksia en Zoe Bay, langs droge, hoge, open bossen en mangrovemoerassen. Speur naar de oranje alligatorbark- en quandong-bomen met hun helderblauwe vruchten. De wirwar van bomen in het regenwoud tussen North Zoe Creek en Fan Palm Creek kan lastig te doorkruisen zijn, maar is een geweldige plek om vogels te bekijken. Waad door kreken en moerassen naar de kampeerplaats in Zoe Bay, een korte wandeling naar de spectaculaire Zoe Falls. Vul vers water bij in South Zoe Creek, waar grote groepen hele kleine blauwe soldaatkrabben bij laagtij op de nabijgelegen zandvlakten bij elkaar komen. Strand- en boskampeerplaatsen bevinden zich aan het uiteinde van de baai; bewaar je eten dus goed verpakt, zodat de wilde dieren er niet bij kunnen.

Van Zoe Bay naar Sunken Reef Bay of Mulligan Falls
Van Zoe Bay naar Sunken Reef Bay of Mulligan Falls

Dag 3 - Van Zoe Bay naar Sunken Reef Bay of Mulligan Falls

Spectaculaire uitzichten, rotsachtige passages en afgelegen baaien kenmerken deze 7,5 km lange wandeling, die je in viereneenhalf uur kunt afleggen. Loop langs South Zoe Creek voordat je over het pad omhoog wandelt naar de beste uitkijkpunten. Vanaf het hoogste punt, 260 m boven zeeniveau, kun je uitkijken over de Palm Islands en Magnetic Island. Speur naar het wilde, karikatuurkleurige gebladerte terwijl je door het heideland slingert. De inheemse lasiandrabloem in felroze en de karmozijnrode knoppen veranderen op de zeldzame blauwe banksia's in blauwgrijs. Koraalvarens en zonnedauw omzomen de kreken, terwijl vogels en insecten in groten getale naar de witte bloemen vol nectar van de grasbomen komen. Het is een omweg van 30 minuten naar Sunken Reef Bay, een pittoresk plekje voor zeekajakken. Kampeer hier achter de duinen of ga voorzichtig verder langs Diamantina Creek naar de kampeerplaats onder de Mulligan Falls. Neem het geweldige uitzicht over Lucinda en de Palm Islands in je op, maar blijf uit de buurt van het gevaarlijke gebied bovenaan de waterval.

Van Mulligan Falls naar George Point
Van Mulligan Falls naar George Point

Dag 4 - Van Mulligan Falls naar George Point

Mulligan Falls is de laatste betrouwbare zoetwaterbron langs het pad, dus sla voldoende water in voordat je op weg gaat. Het pad slingert door 2,5 km tropisch regenwoud, waarbij je vijf kristalheldere kreken oversteekt. Kijk of je vers water in Moth Creek kunt vinden (seizoensgebonden) en speel ‘zoek de Noisy-Pitta’. Deze kleurrijke vogel heeft een schelle roep die klinkt als een ‘wandeling naar het werk', een productiviteitslied. De vogel foerageert op de grond van het bos naar insecten. Ten zuiden van Diamantina Creek verlaat je het regenwoud op weg naar Mulligan Bay. Van hieruit is het een 5 km lange goed-voor-je-kuiten-wandeling langs het strand en Mulligan Creek naar George Point. Je kunt de kreek bij laag of middelhoog getijde oversteken. Als je een boot boekt, wordt je van hieruit opgehaald. De tijd hangt af van de getijden van Mulligan Creek. Je vindt hier tevens een kampeerplaats als je nog een paar nachten wilt blijven of wilt uitrusten voordat je terugwandelt naar Ramsay Bay.

Meer Australische ideeën