Drie weken vanuit Sydney

Sydney, NSW. © Destination NSW

Drie weken vanuit Sydney

Begin je Australisch avontuur in Sydney, waar je de Harbour Bridge kunt beklimmen en het Opera House kunt bezichtigen. Net buiten de rand van Sydney kun je de Blue Mountains gaan verkennen, die in de World Heritage-lijst zijn opgenomen, en de met wijngaarden omringde Hunter Valley. In Port Stephens of in het sprankelende Jervis Bay kun je met de dolfijnen zwemmen. Vlieg of rijd naar Melbourne, waar je volop kunt genieten van de cultuur in de galerieën en in de verborgen winkelstraatjes kunt drinken, eten en winkelen. Rijd naar Phillip Island, het Mornington Peninsula of op de spectaculaire Great Ocean Road naar Bells Beach en The Twelve Apostles. Je kunt ook naar het Red Centre van Australië vliegen om Uluru, Kata Tjuta, de MacDonnell Ranges, Kings Canyon en de outback-stad Alice Springs te verkennen.

Sydney Bridge Climb
Sydney Bridge Climb, NSW

Week 1: Sydney en omgeving

Begin in de klinkerstraatjes van The Rocks: de havenwijk die de bakermat van Sydney is. Beklim de Sydney Harbour Bridge en neem de veerboot langs het Opera House naar Manly. Bezoek de musea en de historische plekken in Macquarie Street en wandel daarna door de weelderige Botanic Gardens. Neem de veerboot naar Watsons Bay of geniet van het uitzicht tijdens een boottocht in de haven. Leer surfen op Bondi Beach en zwem in het rustige water van Coogee of ga naar het noorden, naar Palm Beach. Eet, drink en shop in het stadscentrum zoals Darling Harbour, Paddington, Surry Hills, Potts Point, Glebe en Newtown. Even buiten Sydney kun je een bushwalk maken in de Blue Mountains, die in de World Heritage-lijst zijn opgenomen. Ten noorden van Sydney kun je de Hawkesbury River verkennen en vanaf de stranden van de Central Coast surfen. Ga naar de wijnmakerijen in Hunter Valley en zwem met de dolfijnen in Port Stephens. Ten zuiden van Sydney kampeer je in het Royal National Park of ga je snorkelen vanaf het sneeuwwitte strand van Jervis Bay.

Redbrow Garden, Canberra
Redbrow Garden, Canberra

Week 2: Sydney – Melbourne

De Coastal Drive van Sydney naar Melbourne kun je in drie dagen afleggen, inclusief een uitstapje naar Canberra, onze hoofdstad, of je kunt natuurlijk ook het vliegtuig nemen als je minder tijd hebt. Bezoek het Federation Square, de opvallende culturele ruimte in Melbourne, en wandel over het nabijgelegen Southbank. Verken de winkelstraten van de stad, voor een alfresco diner, jazz, wijnlokalen, cafés en boetiekjes. Neem de tram naar St Kilda, geniet van een stuk taart in Ackland Street of slenter langs de promenade. Ga shoppen in de bohémienachtige Brunswick Street of de chique Chapel Street. Maak een wandeling door de Royal Botanic Gardens of ga naar een AFL (Australian Football League)-wedstrijd kijken in de Melbourne Cricket Ground. Maak een dagtocht naar Phillip Island en kijk hoe de dwergpinguïns in grote getale naar huis waggelen. Op het nabijgelegen Mornington Peninsula kun je met de dolfijnen zwemmen en naar een kuuroord of een wijnmakerij gaan. Volg de spectaculaire Great Ocean Road naar het beroemde Bells Beach, Otway National Park en de schitterende Twelve Apostles. Onderweg kun je in schilderachtige kuststadjes als Apollo Bay, Lorne en Port Fairy overnachten.

Desert Mob Exhibition, Alice Springs
Desert Mob Exhibition

Week 3: Sydney – Red Centre

Vlieg naar Alice Springs, het brandpunt van de outback in het Red Centre van Australië. Ga de Aboriginalkunst bekijken in Todd Mall en leer op de historische plaatsen meer over de pioniers van deze stad. Neem de fiets naar Simpsons Gap of ga per kameel de Simpson Desert in. Vanaf Alice Springs neem je de Red Centre Way of maak je een groepstocht door de outback. In de West MacDonnell Ranges kun je zwemmen in de Glen Helen Gorge en naar de Standley Chasm kijken die blakert in de middagzon. Maak een wandeling door Palm Valley, een oase in de woestijn in het Finke Gorge National Park. Trek naar de Kings Canyon en bewonder in het Watarrka National Park de verweerde koepels van de Lost City. Ga Uluru bekijken vanaf de rug van een kameel, per helikopter of op een motor. Leer meer over de Dreamtime en loop rond de voet van de Uluru samen met een Anangu-gids. Geniet van de steile, roodbruine koepels in het nabij gelegen Kata Tjuta, dat op de Valley of the Winds Walk ligt. Daarna ga je weer terug naar Alice Springs voor je retourvlucht naar Sydney.

Drie weken vanuit Sydney

Drie weken vanuit Sydney

 

Meer Australische ideeën