Kanangra to Katoomba Walk, New South Wales

Kanangra Walls, Blue Mountains, NSW. © Destination NSW

Kanangra to Katoomba Walk, New South Wales

45 km / 4 dagen / korte en dagwandelingen

Aanschouw vier bergpieken en beleef indrukwekkende afdalingen op deze vierdaagse trektocht door de nationale parken Kanangra-Boyd en Blue Mountains. In dit wilde en bergachtige land draait alles om hoogtes, laagtes en nederige uitzichten. Ervaar de geweldige uitzichten bovenop de Kanangra Wall, waad door de Cox's River en aanschouw de indrukwekkende kliffen van Narrow Neck. Overnacht in Hundred Man Cave, op de kampeerplaatsen van Dex Creek en Mobbs Swamp of sla je tent op op een open grasveld. De meeste mensen doen de wandeling in 4 dagen, maar je kunt het ook in 3 of zelfs 2 dagen doen als je fit genoeg bent en bij Cox's River kampeert. Dit is een uitdagende wandeling voor fitte en ervaren wandelaars en je moet worden opgehaald of je wagen in Katoomba parkeren.

Kanangra, NSW
Kanangra, NSW

Day 1: Van Kanangra Walls naar Mt Stormbreaker

Wandel vanaf de parkeerplats van Kanangra Walls naar het Plateau Track, dat zich splitst en weer samenkomt als een rivier dwars door grote rotsvelden. Wandel langs de onheilspellend klinkende Murdering Gulley en naar een plateau vol bonte heidebloemen. Vanaf hier kun je uitkijken over Kanangra en Kalang Falls, de rotsige Thurat Spires, Mt Cloudmaker tot Mt Colong helemaal in het zuiden. Klauter omhoog en omlaag naar Kilpatrick Causeway. Wandel in de schaduw van Crafts Wall en beklim Mt Berry langs liervogels en blauwe lelies. Het is een steile afdaling naar Gabes Gap, waar je "Dit is het laagste punt voor vandaag" kunt zeggen en je volledig gelukkig kunt voelen. Maak de uitdagende klim naar de top van Mt High and Mighty, waar inspirerende uitzichten je de pijn in je benen doen vergeten. Klim over de met bomen bedekte top van Mt Stormbreaker naar de uitnodigende beschutting van Hundred Man Cave.

Van Mt Stormbreaker naar Kanangra Creek
Van Mt Stormbreaker naar Kanangra Creek

Day 2: Van Mt Stormbreaker naar Kanangra Creek

Wandel langs de bergkam over een keten van door de wind geteisterde heuvels genaamd Rip, Rack, Roar en Rumble. Stop op de top van Mt Cloudmaker om enkele foto's van de wildernis te nemen en je naam in het logboek te schrijven. Neem dan het noordelijke pad, daal af door een sclerofiel bos richting Dex Creek. Wandel voorzichtig door het dichte veld naar Carra Top en langs de bergtoppen. Daal af door open bos, grasbomen en heldere paddenstoelen naar Mt Moorilla Maloo. Op de top vind je een rotsachtig platform met uitzichten op het noorden, oosten en westen. Daal af via Strongleg Ridge en Kullieatha Peak, omzoomd met grillige grasbomen die in het licht van kleur veranderen. Volg de bergkam tot de splitsing van Kanangra Creek en Cox’s River, waar je water kunt bijtanken en je kamp voor de nacht kunt opslaan.

Kanangra Falls, Blue Mountains, NSW
Kanangra Falls, Blue Mountains, NSW

Dag 3: Van Kanangra Creek naar Mobbs Swamp

Wandel langs de Cox's River in de schaduw van de bomen en zoek een plaats om over te steken. Stroomopwaarts, ten westen van de stroomversnellingen bij Yellow Pup Ridge, zul je een lange en rustige poel water vinden. De rivier moet hier zowat kniehoog staan; bij een hoger peil moet je wachten of terugkeren naar Kanangra Walls. Ontdek het open bos van Yellow Pup Point voordat je op weg gaat naar Yellow Pup Ridge, langs wombats, blauw vlalelies en witte orchideeën. Je moet 5 km klimmen tot de top, waar je een blik kunt opvangen van Kanangra Walls door de hoge eucalyptus. Wandel door open bos en langs rotslagen naar de vlakte onder Mt Dingo. Vanaf hier leidt een ruim pad je naar de top en het Splendour Rock uitkijkpunt. Bewonder de gigantische bergen, rivieren en lucht en bekijk de gedenkplaat die is opgedragen aan de bushwalkers die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen. Kampeer hier of ga terug naar beneden en naar het kamp bij Mobbs Swamp, op het Dog Track.

Narrowneck, Blue Mountains, NSW
Narrowneck, Blue Mountains, NSW

Dag 4: Van Splendour Rock naar Katoomba

Neem de hoge weg door de Wild Dog Mountains van Splendour Rock of de lage weg van Mobbs Swamp. Bekijk de bergkammen en kloven die gril tegen Splendour Rock afsteken. Ga dan noordwaarts naar de met bomen bedekte Mt Dingo. Geniet van de adembenemende uitzichten vanaf Dingo Gap en het kale plateau bij Mt Merrimerrigal, voordat je langs de westelijke kliffen afdaalt in de richting van Warrigal Gap. Vanaf hier kun je via de westelijke helling afdalen naar Mobbs Soak, terug op het Mt Yellow Dog Track. Wandel naar Medlow Gap, over Mt Debert en daal af in Little Cedar Gap. Wandel naar het open bos op Narrow Neck Peninsula, bezaaid met "greenhood orchids" en met mos bedekte rotsen. Gebruik klimspikes bij Tarro's Ladders om jezelf bovenop de kliflijn te hijsen. Je kruipt er over spleten, richels en ladders naar Clear Hill. Vanaf hier volg je de brandweg langs Narrow Neck, dan gaat het omhoog en omlaag naar Bushwalkers Hill en uiteindelijk naar de afgesloten poort op het einde van het pad.

Kanangra to Katoomba Walk

Kanangra to Katoomba Walk

 

Meer Australische ideeën