Coastal Drive Sydney naar Melbourne, NSW, VIC

Lucht van Phillip Island en San Remo, VIC

Coastal Drive Sydney naar Melbourne

Sydney - Nowra – Bateman’s Bay – Eden – Bairnsdale - Wilsons Promontory – Phillip Island – Melbourne
7-daagse rit

Zwem vanaf de witte stranden in Jervis Bay, eet oesters in Pambula en speur naar walvissen in Eden. Voer arenden in Mallacoota en ervaar hoe kostbaar de ecosystemen van het Croajingolong National Park zijn. Maak een boottocht op de enorme, rimpelloze Gippsland Lakes. Wandel over de gigantische Ninety Mile Beach en naar het zuidelijkste punt van het vasteland van Australië in het Wilsons Promontory National Park. Op Phillip Island kom je vriendelijke pelsrobben tegen en kun je de dagelijkse parade van dwergpinguïns in de schemering bewonderen. Tijdens deze indrukwekkende rit kom je door stille kustplaatsjes, in nationale parken waarin het van de wilde dieren wemelt en op lange, verlaten stranden waar alleen jij sporen in het zand nalaat.

Sydney naar Nowra
Sydney naar Nowra

Dag 1 - Van Sydney naar Nowra

Rijd vanuit Sydney in zuidelijke richting door het Royal National Park naar het begin van de Grand Pacific Drive, die omgeven is door kliffen. Stop om te duiken, surfen of picknicken bij Stanwell Tops, waar je bovenop de rotsen volop kunt genieten van de verstommend mooie vergezichten. Rijd over de spectaculaire Sea Cliff Bridge, die zich op 665 meter boven de oceaan bevindt, naar het schilderachtige Wollongong. Stop voor koffie in Shellharbour on Lake Illawarra of in Kiama, waar de beroemde Blowhole het water maar liefst 60 meter de lucht inspuit. Ga verder langs de rijkelijk begroeide, glooiende heuvels naar Gerringong en Gerroa, gelegen op de kliffen boven Seven Mile Beach. Rijd hierlangs naar Shoalhaven Heads, een populaire plaats om te surfen, te zwemmen en te strandvissen. Je kunt ook naar het binnenland voor een lunch in een pub in het mooie Berry. Maak een kort mooi ritje naar de antiekwinkels, kunstgalerieën en groene weilanden van Kangaroo Valley. Of volg de kronkelweg naar de kust en stop in Coolangatta Estate voor bekroonde wijnen. Sluit je eerste dag af in Nowra, met prachtige antiekwinkels en cafés, en zoek een rustieke pub om te overnachten.

Nowra naar Bateman's Bay
Nowra naar Bateman's Bay

Dag 2 - Van Nowra naar Bateman's Bay

Ga naar Huskisson in Jervis Bay, waar je naast scholen dolfijnen kunt varen of je voeten in 's werelds witste zand kunt steken in Hyams Beach. Zwem, bushwalk of bekijk de vogels op de stranden en in de bossen van het Booderee National Park. Je kunt picknicken in Hammerhead Point bij Currarong en Red Point bij Callala. Of ga duiken vanaf Green Patch, waar je je zult verbazen over bontkleurige parkieten. Huur een zeekajak en peddel rond Honeymoon Bay. Zwem naar Murrays Beach, waar het water beschut is door Bowen Island. Klaar om achter het stuur te kruipen? Rijd dan naar het zuiden en stop bij Ulladulla voor fish & chips in de haven. Leer meer over de Aboriginalgeschiedenis op de "One Track For All"-wandeling langs de noordelijke landtong of ga samen met de plaatselijke kangoeroes zwemmen bij Pebbly Beach. Geniet van de ruwe kustlijn van het Murramarang National Park en bekijk de meren en stranden van South Durass. Sluit je dag af in het levendige vakantiestadje Bateman's Bay, waar je de Clyde River kunt afvaren en jezelf tegoed kunt doen aan verse oesters.

Bateman's Bay naar Eden
Bateman's Bay naar Eden

Dag 3 - Van Bateman's Bay naar Eden

Stop in Mogo, waar je de boetiekjess kunt afschuimen en het leven in een 19e eeuws goudmijnstadje kunt ervaren. Bezoek vervolgens het prachtige, in de National Trust-lijst opgenomen dorpje Central Tilba, waar je traditionele ambachtslieden aan het werk kunt zien. Stop bij Umbarra Cultural Centre, waar je kunt leren hoe je een boemerang gooit, of rijd met een 4x4 naar de heilige plaatsen van Gulaga (Mt Dromedary) en Wallaga Lake. Neem de strandweg naar het Mimosa Rocks National Parks. Hier kun je zwemmen en snorkelen in de lagunes, surfen vanaf de oceaanstranden en wandelen langs de grillige kustlijn. Ga naar het binnenland om de kazen in Bega te proeven of de fameuze oesters in Pambula. Trek naar het walviskijkstadje Eden, waar je tussen mei en november de majestueuze zuidkapers en bultruggen kunt bewonderen tijdens hun jaarlijkse migratie. Maak een wandeling door de bush langs wilde bloemen, op grote stranden en door eucalyptusbossen in het Ben Boyd National Park voordat de nacht valt.

Eden naar Bairnsdale
Eden naar Bairnsdale

Dag 4 – Van Eden naar Bairnsdale

Steek de grens met Victoria over en rijd naar het mooie kuststadje Mallacoota, aan de rustige en glinsterende meren van de Mallacoota Inlet. Maak een boot- of kanotocht op de Genoa River of Wallagaraugh River naar Gipsy Point, waar je met kangoeroes kunt picknicken en zeearenden kunt voeren. Bekijk een van de grootste kolonies kleine pinguïns ter wereld bij Gabo Island. Ontdek ecosystemen die zo kwetsbaar zijn dat ze worden beschermd door een World Biosphere Reserve in het Croajingolong National Park. Of rijd zuidwaarts naar het Cape Contran Coastal Park voor een picknicklunch. Je kunt hier kamperen tussen heidevelden, wilde oceaanstranden en banksiabossen. Of rijd door naar Metung in Lakes Entrance, waar je op de Gippsland Lakes, de grootste binnenlandse waterweg van Australië, kunt zeilen of varen. Overnacht hier of in Bairnsdale op de splitsing van de Gippsland Lakes en de alpienestreek.

Bairnsdale naar Wilsons Promontory
Bairnsdale naar Wilsons Promontory

Dag 5 - Van Bairnsdale naar Wilsons Promontory

Volg de Princess Highway en stop in Yarram voor lunch op weg naar het Wilsons Promontory National Park. Overnacht in een hut of sla je tent op bij de Tidal River in Norman Bay en maak een van de vele wandelingen door het park. Volg de Lilly Pilly Gully Nature Walk door heideland, eucalyptusbossen en het regenwoud of wandel over Squeaky Beach en bewonder het pure, witte zand. Trek naar de top van Mt Oberon voor een van de beste vergezichten in Victoria of wandel naar een van de 11 "outstation campsites". Snorkel of duik en geniet van de granieten kliffen, de bonte vissen en het veelkleurige zeewier in het Wilsons Promontory Marine National Park. Overnacht bij de Tidal River of in het nabijgelegen stadje Foster.

Wilsons Promontory naar Phillip Island
Wilsons Promontory naar Phillip Island

Dag 6 - Van Wilsons Promontory naar Phillip Island

Stop voor koffie in Fish Creek, een klein eigenzinnig dorpje vol kunstgalerieën, boekenwinkels en cafés, of wacht tot je kunt lunchen in het populaire kuststadje Inverloch. Rijd via de vis- en pelikaanhaven San Remo over de brug naar Phillip Island. Bekijk koala’s en watervogels in het wild in Rhyll en zie hoe de dwergpinguïns bij zonsondergang naar huis waggelen op Summerland Beach. Bezoek het Phillip Island Grand Prix Circuit, waar de Australian Motor Cycle Grand Prix en V8 Supercar 500 worden gehouden. Vaar langs Australië's grootste kolonie pelsrobben bij Seal Rocks en bekijk duizenden dunbekpijlstormvogels op de ruwe wanden van Cape Woolami. Overnacht in Cowes of de beschutte haven van Rhyll.

Phillip Island naar Melbourne
Phillip Island naar Melbourne

Dag 7 - Van Phillip Island naar Melbourne

Knuffel koala's in het Conservation Centre in Cowes voordat je een prachtige rit maakt rondom Western Port Bay en het Mornington Peninsula. Ontdek de stranden, wijnmakerijen en golfbaan van Flinders, steek dan het schiereiland over naar het historische Sorrento, waar je met dolfijnen kunt zwemmen. Wandel over de kliffen langs peperdure huizen in Portsea en pluk je eigen bessen en bezoek wijnmakerijen en kunstgalerieën in Red Hill. Stop in het kosmopolitische kuststadje Mornington voordat je terugkeert naar Melbourne's doolhof van verborgen steegjes, luidruchtige bars, exclusieve restaurants en nog elegante boetiekjes.

Overzicht

Sydney to Melbourne Coastal Drive

 

Meer Australische ideeën