Drie geweldige dagen in Alice Springs, NT

Alice Springs, NT. © Tourism NT

Drie geweldige dagen in Alice Springs

Attracties in Alice
Attracties in Alice

Dag 1: Attracties in Alice

Ochtend: Klim naar de top van Anzac Hill voor geweldige uitzichten over de stad. Bezoek daarna het Telegraph Station Historical Reserve en ga in het virtuele klaslokaal in de School of Air zitten.

Namiddag: Verken het Alice Springs Cultural Precinct, dat enkele van de meest intrigerende culturele en historische attracties van de stad huisvest. Wandel langs zeven geregistreerde heilige plaatsen op de Two Women Dreaming Track en struin in de Albert Namatjira Gallery, voordat je gaat lunchen.

Avond: Geniet van de Sounds of Starlight show in Todd Mall, die krachtige beeldspraak met het diepe gebons van de didgeridoo combineert.

 

Buitenavontuur
Buitenavontuur

Dag 2: Buitenavontuur

Ochtend: Start je dag met een kamelentocht bij dageraad naar de Todd River of een trip met een heteluchtballon over de MacDonnell Ranges.

Namiddag: Huur een fiets en rijd naar het bekroonde Alice Springs Desert Park. Leer de unieke planten, dieren en leefgebieden van het Red Centre nader kennen. Als je iets minder inspannends zoekt, bezoek dan de Royal Flying Doctor Service en het Alice Springs Reptile Centre, beide op Stuart Terrace.

Avond: Eindig je dag met Australisch bushtucker in een restaurant in de stad, waar emoe, krokodil, kameel, barramunda en kangoeroe op het menu staan.

Finke Gorge National Park
Finke Gorge National Park

Dag 3: Finke Gorge National Park

Maak een dagtocht met je 4x4 naar het Finke Gorge National Park. Rijd door de droge Finke River naar Palm Valley met zijn verzameling prehistorische Red Cabbage-palmen. Verken na de lunch het Hermannsburg Historic Precinct, dat rijk is aan geschiedenis en waar de bekende Aboriginal waterverfkunstenaar, Albert Namatjira, woont. Stop bij de veeboerderij op je weg terug naar Alice.

Overzicht

Plaats:
In de Northern Territory, ongeveer 445 kilometer ten noordoosten van Uluru. Alice is ongeveer 200 kilometer ten zuiden van de geografische centrum van Australië.

Hoe lang heb ik nodig:
Minimaal 2 dagen.

De beste tijd om te gaan:
In de wintermaanden (mei tot oktober), wanneer de hitte minder intens is. Hou er rekening mee dat de temperatuur tijdens de winternachten flink kan dalen.

 

Meer Australische ideeën