Drie geweldige dagen in Darwin, NT

Darwin NT. © Tourism NT

Drie geweldige dagen in Darwin

Ontdek het beste van sprankelend Darwin, dat aan een grote haven aan de Timor Sea ligt. Verruil je stadspak voor het uniform van de tropen – T-shirt en korte broek – en trek erop uit om deze levendige, multiculturele stad te ontdekken. Wandel of fiets door de tropische parken, bekijk de Aboriginalkunst in het museum en proef de multiculturele mix op de Mindil Beach Sunset Markets. Bezoek de stijlvolle Cullen Bay Marina en maak een historische wandeling rond de kaaien. Buiten het eigenlijke Darwin kun je op de Adelaide River naast acrobatische krokodillen en onder watervallen zwemmen in de dichte groene jungle van Litchfield National Park.

Marina
Marina

Dag 1: Marina en markten in Mitchell Street

Geniet van een lui ontbijt met uitzicht op de luxewoningen en machtige zeilboten in de Cullen Bay Marina. Bezoek dan het nabijgelegen Myilly Point Historical Precinct, waar de architect B.C.G. Burnett in de jaren 1930 aan de tropen aangepaste cottages ontwierp. Ontdek Aboriginalkunst en leer in het Museum and Art Gallery of the Northern Territory hoe Cyclone Tracey Darwin in 1974 vernielde. Stop voor een picknick in East Point Reserve, waar je mangroven, monsoon vine forest en de populaire zwemplek Lake Alexander aantreft. Bekijk beelden van luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het East Point Military Museum. Wandel dan door boomgaarden, bromelia's, palmvarens en palmen in de George Brown Botanic Gardens. Ga naar de Mindil Beach Sunset Market, die tussen mei en oktober geopend is, net op tijd om de flamingokleurige zonsondergang over de Timor Sea te bewonderen. Geniet van een bord stomend Aziatisch voedsel onder de palmbomen en schuim dan de levendige bars, pubs en muziekcafés in Mitchell Street af.

Wharf precinct
Wharf precinct

Dag 2: Geschiedenis, krokodillen en varen

Start je dag in de historische havenbuurt, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste Japanse bommen vielen. Bezoek Parliament House en volg de Historical Walk naar de verschillende oriëntatiepunten. Geniet van het uitzicht bij Survivors Lookout en wandel dan terug naar de olietunnels uit de Tweede Wereldoorlog in een wirwar van wandelpaden. Bezoek de pareltentoonstelling en zie een levend zeeschilderij met de koraalriffen van het Northern Territory. Geniet van een brunch in de openlucht met uitzicht op de pier en volg dan een gedeelte van de Nature’s Way naar de Adelaide River. Bezoek het Adelaide River Railway Station en bekijk op het Adelaide River War Cemetery de graven van soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld. Neem deel aan een "jumping crocodile cruise" en staar in de klappende kaken van prehistorische krokodillen. Rijd terug naar Darwin en kijk tijdens een boottocht in Darwin Harbour hoe de dieprode zon in de zee wegzakt.

Litchfield National Park
Litchfield National Park

Dag 3: Litchfield National Park

Rijd via de Nature’s Way naar Litchfield National Park met zijn dichte regenachtige regenwouden met kristalheldere zwemputten, donderende watervallen en grote termietheuvels. Maak de gemakkelijke wandeling rond Wangi Falls en ga picknicken langs slapende vleerhonden. Of trek verder naar Tolmer Falls voor adembenemende uitzichten over de vallei. Zwem in Buley Rockhole of duik in het zwembad onder Florence Falls. Maak een avontuurlijke 4x4-tocht naar Tjaynera Falls, de historische Blythe Homestead Ruins en de afgesleten zandstenen koepels van The Lost City. Zak de Reynolds River af, die aan een actieve boerderij grenst, om naar wilde dieren te speuren of te vissen. Of bekijk alles vanuit de lucht per helikopter. Keer terug naar de snelweg en stop bij het Territory Wildlife Park en bewonder er vissen, roofvogels, nachtdieren en reptielen. Terug in Darwin kun je ontspannen met een openluchtfilm onder de sterren in Deckchair Cinema.

Overzicht

De beste tijd om te gaan :
Tijdens het droge seizoen (mei-oktober) als het minder vochtig is en de buitenfestivals van Darwin worden gehouden.

 

Meer Australische ideeën