Drie weken vanuit Darwin

Katherine Gorge, Nitmiluk National Park, NT. © Tourism NT & Steve Strike

Drie weken vanuit Darwin

Vanuit Darwin ga je in een rechte lijn door Australië naar Alice Springs en Adelaide. Of maak via de Savannah Way naar Broome een omweg door het noordwesten van Australië. Vaar per kano de Katherine Gorge af en vlieg in de woeste regio van Kimberley in Western Australia over de Bungle Bungles, die de vorm van een bijenkorf hebben. Neem vanaf Darwin de Nature’s Way naar het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Ga vanuit Alice Springs, het centrum van de outback, naar Uluru, Kings Canyon en andere attracties van het Red Centre kijken. Het elegante Adelaide is je uitvalsbasis voor het verkennen van de Barossa Valley, Flinders Ranges het Fleurieu Peninsula en Kangaroo Island, het wilde dierenparadijs.

Darwin sunset, NT
Darwin sunset, NT

Week 1: Darwin en omgeving

Geniet van het heerlijk zachte weer van Darwin en de culinaire en culturele smeltkroes tijdens de vele openluchtfestivals en markten die deze stad te bieden heeft. Leer in de musea en galerieën de dramatische geschiedenis van deze regio kennen... van de luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot Cyclone Tracy. Zeil bij zonsondergang de haven van Darwin binnen, vaar langs krokodillen en wandel door de bush in het moessonwoud. Neem een veerboot of vlieg naar de Tiwi Islands, waar je de unieke cultuur en de religie van het Tiwi-volk kunt kennismaken. Kijhk hoe ze hun eigen producten maken: modieuze kunst, potten, beelden en houtsnijwerk in de geheel eigen Tiwi-stijl. Neem de Nature's Way naar Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen en waar je door de ruige wetlands kunt wandelen en een schat aan Aboriginal rotskunst kunt ontdekken. Rijd door naar Litchfield National Park. Maak een wandeling langs de hoge termietenheuvels, vaar de Reynolds River af en zwem onder de door bronnen gevoede Florence, Tolmer en Wangi Falls.

Savannah Way, NT
Savannah Way, NT

Week 2: Van Darwin naar het Red Centre of Broome

Vlieg van Darwin naar Alice Springs of rijd er in slechts twee tot drie dagen heen op de Stuart Highway. Sluit je aan bij een tour of neem de Red Centre Way naar het beroemde Uluru. Ga onderweg naar de West MacDonnell Ranges, waar je in de Glen Helen Gorge kunt zwemmen en de Standley Chasm in de middagzon kunt zien blakeren. Maak een wandeltocht naar Palm Valley, de woestijnoase in het Finke Gorge National Park, en langs de rand van het Kings Canyon Watarrka National Park. Bekijk Uluru vanaf de rug van een kameel, vanuit een helikopter of vanaf een motor en volg dan een rondleiding met een Anangu-gids. Geniet van de steile, roodbruine koepels in het nabij gelegen Kata Tjuta, dat op de Valley of the Winds Walk ligt. Voor een alternatief outbackavontuur neem je de Savannah Way van Darwin naar Broome in Western Australia. Vaar door de Katherine Gorge in het Nitmiluk National Park, vlieg over de Bungle Bungle Range in het Purnululu National Park en ga kijken naar de enorme getijden bij Derby. Ten slotte relax je in Broome op Cable Beach.

The Ghan, NT
The Ghan, NT

Week 3: Van Darwin naar Adelaide

Vlieg van Darwin naar Adelaide of neem de Ghan-trein voor een klassieke reis van Darwin naar Adelaide via het Red Centre. In Adelaide bewonder je de musea van North Terrace, zwem je met de dolfijnen in Glenelg of picknick je in de tuinen die bijna de helft van de stad beslaan. Rijd naar de schilderachtige Adelaide Hills en de wijngaarden van Barossa Valley. Proef de door jezuïeten in Clare Valley gemaakte miswijn en klim naar de rand van Wilpena Pound in de oeroude Flinders Ranges. Of rijd vanaf Adelaide naar het zuiden voor een bezoek aan de wijnmakerijen, een wandeling langs de ruige kust en een duik met de leafy sea dragon (soort zeepaardje) bij het uitgestrekte Fleurieu Peninsula. Neem de veerboot naar Kangaroo Island, waar je op de ongerepte stranden en in de bossen, de woestijnduinen en de weiden allerlei soorten inheemse dieren kunt zien. Maak kennis met de pinguïns van Penneshaw en een zeeleeuwenkolonie in Seal Rocks en geniet van de regionale producten van dit unieke eiland.

Drie weken vanuit Darwin

Drie weken vanuit Darwin

 

Meer Australische ideeën