Nature’s Way, Northern Territory

Nature’s Way, Northern Territory

Darwin  Kakadu National Park  Litchfield National Park  Darwin
5-vijfdaagse rit / boottocht

Rijd via de wetlands van Adelaide en Mary River naar het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Maak hier een bushwandeling langs de steile wanden en door het weelderige regenwoud en ontdek een schat aan Aboriginal rotskunst. In Pine Creek kun je iets te weten komen over de pioniergeschiedenis van het Territory en in kristalheldere waterpoelen zwemmen in het tarzanlandschap van het Litchfield National Park. Deze droomtocht kun je op geheel verharde wegen in een normale auto afleggen.

Kakadu Nationaal Park, NT
Kakadu Nationaal Park, NT

Dag 1 - Van Darwin naar het Kakadu Nationaal Park

De 250 kilometer lange rit op de Arnhem Highway eindigt in Jabiru, een unieke stad middenin het Kakadu Nationaal Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Onderweg kun je stoppen om de dieren in het wildreservaat Fogg Dam Conservation Reserve aan de benedenloop van de Adelaide River te bekijken. Of houd een python vast en bekijk zeekrokodillen van heel dichtbij tijdens een Jumping Crocodile Cruise. Overnacht in Jabiru met vele soorten accommodaties en excursies naar Kakadu, en daarnaast een groot wedstrijdzwembad, tennisbanen en een golfbaan.

Kakadu Nationaal Park, NT
Kakadu Nationaal Park, NT

Dag 2 en 3 - Kakadu Nationaal Park

Trek een paar dagen uit om de watervallen, wetlands en Aboriginal rotskunstgalerieën van Kakadu te verkennen. Maak een bushwandeling, vis op barramundi of speur naar krokodillen in de wetlands. Bekijk de geulen die de voorouders uit de Dreamtime in Nourlangie Rock hebben uitgehakt, en enkele van de mooiste voorbeelden ven röntgenkunst bij Ubirr Rock in het noordoosten van Kakadu. Maak een tocht door South Alligator Valley in de wat minder bezochte rotsachtige gedeelten in het zuiden van Kakadu. Hier kun je een wandeling maken naar de top van de Gunlom Falls die door de film Crocodile Dundee bekend is geworden als de Echo Pool. Ga de rotsmeertjes bezichtigen, kook een maaltijd op een kampvuur onderaan de rotswanden van Arnhem Land en blijf 's nachts kamperen. Maak op je tweede dag een tocht door de wetlands samen met een plaatselijke Aboriginalgids. Zie zeekrokodillen en vogels zoals de brolga's, de jabiru, de whistling ducks, de radja shellduck, de magpie geese en vele reiger- en ijsvogelsoorten. Daarna bekijk je de hoogtepunten van Kakadu tijdens een panoramische vlucht.

Litchfield Nationaal Park, NT
Litchfield Nationaal Park, NT

Dag 4 - Van het Kakadu Nationaal Park naar het Litchfield Nationaal Park

Rijd vanuit Jabiru naar het zuiden door Pine Creek om de gebouwen te bekijken die tijdens de goudkoorts rondom 1870 zijn gebouwd. Bekijk het treinstation dat nu een museum is en bewonder de oorspronkelijke mijnmachines in Miner’s Park Bakery. Bezichtig de bakkerij van gegalvaniseerd ijzer, waar Jimmy Ah You en zijn zoon tijdens de Tweede Wereldoorlog brood hebben gebakken voor de soldaten. Leer meer over de Chinese geschiedenis in het National Trust Museum in Pine Creek. Keer terug naar de Explorer’s Way en overnacht in Batchelor, een goed onderhouden stadje bij de ingang van het Litchfield Nationaal Park.

Litchfield Nationaal Park, NT
Litchfield Nationaal Park, NT

Dag 5 – Van het Litchfield Nationaal Park naar Darwin

Zwem in kristalhelderen poelen, kijk naar de dreunende watervallen en bekijk de duizenden hoge termietheuvels van dichtbij in het Tarzanlandschap van het Litchfield Nationaal Park. Zwem in de poel aan de voet van de Florence Falls of verken het moessonregenwoud in de omgeving. Picknick naast vleerhonden in Wangi Falls en geniet van overweldigende valleiuitzichten in Tolmer Falls. Maak een boottocht om naar wilde dieren te kijken op de Reynolds River, die deel uitmaakt van de aangrenzende werkende veeboerderij. Aan het eind van de dag rijd je in anderhalf uur via de snelweg terug naar Darwin.

Overzicht

Natures Way

 

Meer Australische ideeën