Red Centre Way, Northern Territory

King's Canyon, NT. © Tourism Australia

Red Centre Way, Northern Territory

Alice Springs – West MacDonnell Range National Park – Finke Gorge National Park – Kings Canyon – Uluru-Kata Tjuta National Park – Alice Springs

5-daagse tocht

Zwem in de Glen Helen Gorge en speur naar rotswallaby’s bij Simpsons Gap in de West MacDonnell Ranges. Luister naar de legende uit de Dreamtime rondom de komeetkrater Gosse Bluff. Klim naar de rand van Kings Canyon en zwem in de tropische poelen van de Garden of Eden. Rijd bij zonsopkomst op een kameel rond Uluru en wandel langs de hoge roestbruine toppen van het nabijgelegen Kata Tjuta. Rijd door het rode woestijnzand, de Australische grasvlakte en de mulgabossen (soort acacia). Leer meer over de Aboriginalgeschiedenis van het Arrernte-volk, dat al 20.0000 jaar hier woont. Ga helemaal op in de Aboriginalkunst en de pioniersgeschiedenis in Alice Springs. Dit onvergetelijke avontuur door het oeroude centrum van Australia mag je beslist niet missen.

Glen Helen Gorge
Glen Helen Gorge

Dag 1 - Van Alice Springs naar Glen Helen Gorge of het Finke Gorge National Park

Trek een dag uit om de planten, dieren en stille waterpoelen en de beschutte ravijnen van het West MacDonnell Range National Park te verkennen. Bekijk de rotswallaby’s op en rondom de steile richels en de enorme ghost gums (soort gombomen) van Simpsons Gap. Maak een korte wandeling naar het schilderachtige Standley Chasm om de steile wanden te bewonderen die rood blakeren in de middagzon. Spectaculaire vergezichten krijg je bovenop de rotsen van de nauwe, bochtige Serpentine Gorge. Koel af in de zwempoelen van Ellery Creek Big Hole, Ormiston Gorge, Redbank Gorge en de schilderachtige Glen Helen Gorge, ook een prima plaats om je tent voor de zonsondergang op te zetten.

Of stop in het Finke Gorge National Park, waar je in je 4x4 tot aan de torenhoge zandstenen rotsen en de indrukwekkende Finke River, een van ’s werelds oudste waterwegen, kunt rijden. Bekijk de vuurrode duinen en de zoutpannen. Kijk naar de bergen die bij zonsondergang van paars in helder okergeel veranderen. Verken de woestijnoase van Palm Valley, de enige plek ter wereld waar je de Red Cabbage Palm kunt vinden.

Finke Gorge National Park
Finke Gorge National Park

Dag 2 - Van Glen Helen Gorge naar Kings Canyon

Onderweg naar Kings Canyon in het westen stop je bij het bewonderswaardigeTnorala (Gosse Bluff), een 140 miljoen jaar oude komeetkrater met een omtrek van 20 kilometer. Dit gebied neemt een speciale plaats in bij het Western Arrernte Aboriginal-volk. Zij geloven dat deze gevormd werd toen vrouwen een baby lieten vallen tijdens een dans door de Melkweg. Blijf de Mereenie Loop Road volgen naar Kings Canyon in het Watarrka National Park, waar je je tent kunt opzetten of in een luxe vakantieoord of in een wildernislodge kunt overnachten.

Kings Canyon
Kings Canyon

Dag 3 – Van Kings Canyon naar Uluru

Klim naar de top van de Kings Canyon voor een schitterend uitzicht over de naakte zandsteenrotsen, met palmen begroeide geulen, de bodem van de vallei en de woestijn. Bekijk zeldzame planten uit het verre verleden toen er meer neerslag viel. Zwem in de tropische poelen van de Garden of Eden en bewonder de verweerde rotskoepels van de Lost City. Zie de zonsondergang in Carmichael Crag, volg de Kathleen Springs Walk naar een mooie waterpoel of trek 's nachts over het Giles Track. Blijf de Red Centre Way naar het Uluru-Kata Tjuta National Park volgen om de veranderende kleuren van Uluru bij zonsondergang te bekijken.

Uluru-Kata Tjuta National Park
Uluru-Kata Tjuta NP

Dag 4 - Uluru-Kata Tjuta National Park

Zie tijdens een kameeltocht  hoe de zon Uluru oplicht en denk er nog eens over na bij een ontbijt met billy-thee en versgebakken bierbrood. Wandel rond Uluru op de Mala of Mutitjuli Walk samen met een Anangugids en hoor hoe de voorouders uit de Dreamtime dit enorme beroemde object van zandsteen hebben gemaakt. Kijk na afloop naar de steile ronde, roodbruine toppen van de Kata Tjuta tijdens de Valley of the Winds Walk. 's Avonds geniet je van een klassiek bushtucker-maaltijd met Australische wijn onder de met sterren bezaaide woestijnhemel. In het Uluru-Kata Tjuta National Park variëren de accommodaties van campings tot luxe resorts.

Uluru
Uluru

Dag 5 – Terugreis naar Alice Springs

De terugreis naar Alice Springs is 445 kilometer lang. Stop daarom onderweg bij wegrestaurants en het Mount Connor-uitkijkpunt met prachtige vergezichten over het zoutmeer. Stop bij de Henbury Meteorites Conservation Reserve, waar je 12 kraters kunt zien. Deze werden gevormd toen 4.700 jaar geleden een meteoor op aarde insloeg. Voordat je in Alice aankomt, kun je de snelweg verlaten om de fraaie zandstenen rotswanden en kliffen in de Rainbow Valley te bekijken, die deel uitmaken van de James Range. De veelkleurige banden waaraan zij hun naam (regenboog) ontlenen zijn vooral 's morgens in het zonlicht en aan het einde van de middag prachtig om te zien.

Overzicht

Red Centre Way

 

Meer Australische ideeën