Drie geweldige dagen in Brisbane, QLD

Brisbane. © Tourism Queensland

Drie geweldige dagen in Brisbane, QLD

Haal het beste uit je vakantie in Brisbane - een zonnige, geavanceerde hoofdstad aan de winderige Brisbane River. Naast weelderige parken en ontspannen plaatselijke bewoners is dit een stad met een ernstige culturele reputatie en een uitstekende plek voor eten, wijn drinken en dansen. Winkel naar hartenlust in Queen Street en bekijk de historische stadsgebouwen. Dineer bij de zanderige lagune van South Bank en ontdek er de vele culturele attracties. Bewonder de belangrijkste bezienswaardigheden van Brisbane op een rustige riviertocht vanaf Mt Coot-tha Lookout. Luister naar livemuziek in Fortitude Valley of geniet volop van de natuur in de zanderige avonturenspeeltuin van Moreton Island.

Cultuur en riviertochten
Cultuur en riviertochten

Dag 1: Cultuur en riviertochten

Begin je vakantie in hartje Brisbane, een mix van elegante oude gebouwen, slanke wolkenkrabbers en grasparken. Struin langs de historische winkelgalerijen en de meer dan 500 winkels in Queen Street Mall, het winkelhart van de stad. Neem een kijkje in het oude Treasury Building, ontdek meer over de stadsgeschiedenis in de Brisbane City Hall en bekijk de stad in vogelvlucht vanaf de toren van het Museum of Brisbane. Wandel op de kronkelende paden door de exotische, subtropische vegetatie van de City Botanic Gardens. Neem dan de veerboot naar South Bank voor een lunch in een restaurant aan de rivier of een picknick in de tuinen. Zwem in de lagune of geniet volop van cultuur in het Queensland Cultural Centre. Blijf tot na het vallen van de avond voor een ritje in het reuzenrad, waar je de glinsterende lichtjes van de stad kunt aanschouwen. Of kom terug in je mooiste avondkledij voor een succesvolle musical, baanbrekend toneelstuk of een opera-, orkest- of balletvoorstelling in het Queensland Performing Arts Centre.

Botanic Gardens
Botanic Gardens

Dag 2: Fortitude Valley en parken

Ga naar Fortitude Valley, waar de eens zanderige straatjes werden opgelapt, maar nog steeds hun levendige, ongedwongen flair hebben behouden. Ontbijt in de open lucht in het met bomen omzoomde Brunswick Mall, struin vervolgens door de funky boetiekjes of ontdek de plaatselijke ontwerperkleding op de weekendmarkten. In het nabijgelegen New Farm kun je ontspannen op het schaduwrijke gazon van New Farm Park of de omgebouwde industriële ruimtes van het Powerhouse kunstencentrum bewonderen. Vaar heen en weer over de rivier en stap uit voor een lunch bij de door pelikanen omgeven Bretts Wharf of het historische Bulimba. Vanuit de stad kun je de bus nemen naar Mt Cooot-tha Lookout, waar je over Brisbane tot Moreton Bay en de Glasshouse Mountains kunt kijken. Wandel door het bushland en dan door het regenwoud van de Brisbane Botanic Gardens aan de voet van de bergen. Keer 's avonds terug naar Fortitude Valley en ervaar het fantastische nachtleven. Ga eten in Chinatown en loop dan de bruisende cafés met livemuziek, bars en clubs, van elegant tot uitdagend, eens binnen.

Moreton Island
Moreton Island

Dag 3: Moreton Island

Neem een snelle catamaran naar Moreton Island, een van de grootste zandeilanden ter wereld en grotendeels een nationaal park. Ontdek de stranden, bruisende lagunes en rotsige landtongen op een van de vele wandelpaden. Trek naar Blue Lagoon of het Honeyeater Lake, waar je kunt zwemmen en naar hordes watervogels kunt turen. Wandel naar Cape Moreton en zie de eerste vuurtoren van Queensland, die in 1857 uit zandsteen van het eiland werd opgetrokken. Speur hier tussen juni en november naar migrerende walvissen. Snorkel met meer dan 100 soorten koraal bij Flinders Reef of duik naar de roestige Tangalooma Wrecks met regenboogvissen. Slee van de grootste zandduin ter wereld bij Mt Tempest of fiets samen met quadbikers over het eiland. Voeder zelf de wilde tuimelaars die elke avond naar Tangalooma Beach zwemmen en slaap dan onder de sterren op een van de vele nabijgelegen campings. Je kunt ook terugkeren naar Brisbane voor een avond fijn tafelen in het multiculturele West End.

Overzicht

De beste tijd om te gaan :
Hoewel Brisbane een bestemming is waar je het hele jaar heen kunt, zijn de temperaturen in de winter tussen juni en augustus bijzonder aangenaam koel en valt er weinig regen.

 

Meer Australische ideeën