Drie geweldige dagen in Cairns, QLD

Kuranda Scenic Railway, Kuranda QLD. © Tourism Queensland

Drie geweldige dagen in Cairns

Uitzichten Cairns
Uitzichten Cairns

Dag 1: Uitzichten Cairns

Ochtend: Wandel, fiets of skate op de Cairns Promenade, voordat je stopt voor ontbijt en een duik in de zoutwaterlagune.

Namiddag: Ga mee op een rondleiding door de Cairns Flecker Botanic Gardens en bezoek daarna de Cairns Tropical Zoo. Of bekijk krokodillen en tropische vissen van dichtbij op een boottocht op de met mangroves omgeven waterwegen van de nabijgelegen Trinity Inlet.

Avond: Struin door de Cairns Night Markets voor cadeaus en lokale Aboriginalkunst. Kijk hoe de hete zon ondergaat bij de Marlin Marina, voordat je je tegoed doet aan zeevis in een restaurant op de Cairns Esplanade.

Great Barrier Reef
Great Barrier Reef

Dag 2: Great Barrier Reef

Pak de boot voor een dagtocht naar Green Island, een 6.000 jaar oud koraalrif in het Great Barrier Reef Marine Park. Snorkel langs tropische vissen in de veelkleurige koraaltuinen die maar liefst 15 hectares omvatten. Stop daarna om de witte stranden en welige regenwouden van het eiland te verkennen. Of breng de dag door met een inleidende duiktrip naar het Outer Barrier Reef. Duik in kristalhelder water en verken geheime tuinen, pontons en schildpaddenreservaten met een ervaren instructeur.

Kuranda Rainforest
Kuranda Rainforest

Dag 3: Kuranda Rainforest

Neem de historische Kuranda Scenic Railway langs bergen, tropische regenwouden, watervallen en nationale parken naar het eigenzinnige regenwouddorpje Kuranda. Hier kun je de rivier afzakken langs vlinders, bonte papagaaien, vogelbekdieren en zoetwaterkrokodillen. Of wandel door het regenwoud, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, naar het uitkijkpunt Barron Falls. Koop Aboriginal artefacten, handgemaakte kunst en juwelen of macadamianoten en tropische vruchtensappen op de straatmarkten. Leer de didgeridoo bespelen in Doongal Aboriginal Art en bekijk een voorstelling van het wereldberoemde Aboriginal danstheater Tjapukai.

 

Overzicht

De beste tijd om te gaan :
Cairns is een bestemming waar je het hele jaar heen kunt, maar de beste maanden zijn van juni tot september. Dan zijn de avonden mild en is het water helder.

 

Meer Australische ideeën