Drie geweldige dagen aan de Goudkust, QLD

Broadbeach, Gold Coast QLD. © Tourism Queensland

Drie geweldige dagen aan de Goudkust

Laat je helemaal gaan in de levendige energie van de Goudkust, waar je stranden, regenwouden, restaurants, attractieparken en winkelgebieden kunt bezoeken.

Geniet van de zon en pret
Geniet van de zon en pret

Dag 1: Geniet van de zon en pret

Breng je dag energiek op gang met een duik in zee of surf bij Main Beach, gevolgd door ontbijt in een van de stijlvolle buitencafés. Trek langs de luxueuze jachten en huizen aan de waterkant. Neem surflessen en laat je meedragen door de golven van The Spit of snorkel of duik naar het wrak van de Scottish Prince. Vanaf Main Beach is het maar een korte wandeling naar de strandsilhouetten van Surfers Paradise. Naar het zuiden toe krijg je de skyline van Surfers Paradise vanuit een andere hoek te zien, vanaf de landtong van Burleigh Heads. Ontspan je op het gras langs het strand, onder de rijen pijnbomen en palmbomen, of volg een van de wandelroutes door Burleigh Heads National Park. Heb je de koopkriebels, dan pluis je de designerwinkels of avondmarkten in Surfer’s Paradise uit. Dineer in Broadbeach of naast Mermaid Beack voordat je terugkeert naar Surfer’s Paradise waar je het energieke, neonverlichte nachtleven kunt beleven.

Beleef de spanning van pretparken
Beleef de spanning van pretparken

Dag 2: Beleef de spanning van pretparken

Koop een pretparkpas voor een dag met dieren in het wild en huiveringwekkende spanning. Bezoek Dreamworld, waar je de Wiggles kunt zien optreden en koala's, wombats en kangoeroes kunt zien in het enorme natuurlijke wildpark. Vaar door de stroomversnellingen op een uitgeholde boomstronk, neem plaats in een helikopter voor prachtige uitzichten of probeer de eerste Australische achtbaan met motorfietsen uit. Of ga anders naar Sea World, waar je kunt zwemmen met dolfijnen en dicht in de buurt van zeehonden kunt komen. Laat je in vervoering brengen tijdens gigantische attracties met filmthema in Movie World of ga naar het gigantische golfzwembad in het waterpark Wet ‘n’ Wild. Scheer een schaap, aai een koalabeer en proef de typische Australische bushtucker in een Australisch boerderijpretpark. Je kunt zelfs het stof zien opwaaien in een spectaculaire show vol actie, met kamelen, paarden, schapen, honden en vee. Afhankelijk van de hoeveel energie die je ’s avonds nog over hebt, kun je vanaf Main Beach Marina op een cabaretcruise stappen of tijdens een rustige maaltijd in Coolangatta ontspannen.

Trek naar het binnenland
Trek naar het binnenland

Dag 3: Trek naar het binnenland

Doe mee aan een 4x4 eco-tour naar de regenwouden die deel uitmaken van het werelderfgoed in het binnenland van de Goudkust. Wandel onder het regenwouddak of langs een deel van de Border Track in de ecologische haven van Lamington National Park. Je komt langs zeer oude Antarctische beukenbomen, donderende watervallen en een wilde reeks inheemse dieren en vogels. Luister naar het ploffende geluid van de gemaskerde bergkikker en bekijk de Rosse doornkruiper, een diersoort die tegelijkertijd met dinosaurussen heeft geleefd. Spot mierenegels, borstelratten, vogelbekdieren, buidelratten en pteropussen in Border Rangers National Park, waar de hoogste concentratie van buideldiersoorten van Australië leeft. Neem de uitgebreide wildernis van Goomburra in Main Range National Park in je op of trek langs sprankelende beekjes naar Minyon Falls in Nightcap National Park. Keer ’s avonds terug naar de Goudkust of ga naar het noorden voor een nacht op het idyllische platteland van Mount Tamborine. Trek erop uit om onderweg de beroemde cascades van Mount Tamborine National Park te zien.

Overzicht

De beste tijd om te gaan :
Het hele jaar door – de Gold Coast heeft warme zomers en zachte winters met gemiddeld 300 dagen zon per jaar.

 

Meer Australische ideeën