Drie weken vanuit Brisbane

Drie weken vanuit Brisbane

Brisbane vormt een geweldig uitgangspunt voor een bezoek aan de schitterende oostkust van Australië. Rijd langs de Pacific Coast naar het noorden en stop voor de glamour van het luxe vakantieoord Noosa of maak een 4x4-rit over de zandpaden op Fraser Island, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Zeil langs groene jungle-eilanden in het idyllische Whitsundays. Stop in Gladstone, Mackay, Rockhampton en Cairns om maar enkele plaatsen te noemen van waaruit de de technicolour-wereld van het Great Barrier Reef, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, voor het grijpen ligt. Wandel over de toppen van oeroude bomen in het Daintree Rainforest of door het ongerepte national park op Hinchinbrook Island. Vanuit Brisbane is het slechts een korte vlucht naar de schitterende haven, de culturele attractie en gouden stadsstranden van Sydney.

Lake Maroon, QLD
Lake Maroon, QLD

Week 1: Brisbane, Gold Coast, Fraser Island

Maak een tocht met de boot of kajak, windsurf of jetski in Moreton Bay dat op korte afstand van Brisbane ligt. Het is maar een korte omweg zuidwaarts naar de Gold Coast met zijn gouden stranden, enorme pretparken, eindeloze nachtleven en het weelderige binnenland. Volg in noordelijke richting de Pacific Coast Touring Route en stop om volop te genieten van Noosa’s natuurlijke schoonheid en de charme van de jetset. Of ga walvissen kijken in Hervey Bay. Rijd met je 4x4 naar de meren in het binnenland, het regenwoud en de kleurrijke rotsen op Fraser Island, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Bekijk zeeschildpadden op Mon Repos Beach of snorkel met de reuzenmantra’s op Lady Musgrave Island bij Bundaberg. Ontspan op het strand in 1770 of prikkel je zintuigen in het weelderige regenwoud van het Cania Gorge National Park. Overnacht in Rockhampton als je naar de kust rijdt en bezoek Great Keppel Island en de Capricorn Caves.

Sailing in the Whitsundays, QLD
Sailing in the Whitsundays, QLD

Week 2: Whitsundays, Cairns, Great Barrier Reef

Vanuit Brisbane kun je direct naar Cairns vliegen. Je kunt er ook helemaal naar toe rijden op de Pacific Coast Touring Route. Deze gaat langs Airlie Beach: het vertrekpunt voor je droomzeilreis langs de 74 met palmen omzoomde eilanden van de Whitsundays. Maak een bushwalk op South Molle Island en wandel over het parelwitte zand van Whitehaven Beach op Whitsunday Island. Voel je een schipbreukeling op Magnetic Island, nabij Townsville, en verder noordelijk kun je Hinchinbrook Island, het grootste national park dat tevens een eiland is, bezoeken. Tenslotte kom je in Cairns aan, het populairste vertrekpunt naar het Great Barrier Reef. Leer duiken en snorkelen met tropische vissen, het koraal en zelfs dwergvinvissen. Maak vanuit Cairns een panoramische treinreis naar het dorp Kuranda, waar je heel wat vlinders zult zien, en ga terug met de Skyrail hoog boven de boomtoppen. Trek door het iets verder naar het noorden gelegen Daintree Rainforest, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Rijd per 4x4 naar Cape Tribulation of maak even ten zuiden van Cairns een bushwalk naar de watervallen van Mission Beach. Voor wat meer adrenaline kun je wildwaterraften op de Tully River, één uur ten zuiden van Cairns, of op de Barron River in het Barron Gorge National Park.

Byron Bay, NSW
Byron Bay, NSW

Week 3: Brisbane naar Sydney

Vlieg direct naar Sydney of volg de Pacific Coast Touring Route door Byron Bay. Hier kun je je zen herstellen en je terugtrekken in het regenwoud of de eerste, meest oostelijke zonsopkomst van Australië bekijken, die de vuurtoren in een roze gloed zet. Ontdek in Sydney de historische met klinkers bestrate wegen van The Rocks en bezoek de musea in Macquarie Street. Maak een wandeling door de Botanic Gardens, waar je uitzicht hebt op de Sydney Harbour Bridge en het Opera House. Neem de veerboot naar Manly of Watsons Bay. Leer surfen op Bondi Beach en zwem in het rustige water van Coogee of ga naar het noorden, naar Palm Beach. Eet, drink en shop in het stadscentrum zoals Darling Harbour, Paddington, Surry Hills, Potts Point, Glebe en Newtown. Even buiten Sydney kun je een bushwalk maken in de Blue Mountains, die in de World Heritage-lijst zijn opgenomen. Ten noorden van Sydney kun je de Hawkesbury River verkennen en vanaf de stranden van de Central Coast surfen. Breng een bezoekje aan een aantal van de 120 wijnmakerijen van Hunter Valley en ga zwemmen met de dolfijnen in Port Stephens. Ten zuiden van Sydney kun je kamperen in het Sydney Royal National Park of snorkelen in Jervis Bay.

Drie weken vanuit Brisbane

Drie weken vanuit Brisbane

 

Meer Australische ideeën