Pacific Coast Touring Route, Queensland

Lady Elliot Island, QLD. © Tourism Queensland

Pacific Coast Touring Route, Queensland

Brisbane – Fraser Island – Bundaberg – Rockhampton – Mackay – Townsville – Cairns
6-daagse tocht

Geniet van enkele van de grootste kustattracties van Queensland: van het Great Barrier Reef, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, tot de ongerepte eilanden en het regenwoud in de nationale parken. Rijd per 4x4 naar Fraser Island, ’s werelds grootste zandeiland, en ontdek de pijlstaartroggen en schildpadden in Mon Repos bij Bundaberg. Overnacht in Rockhampton en bezoek Great Keppel Island en de Capricorn Caves. Snorkel of duik bij de riffen en tussen de scheepswrakken bij Mackay en ga zeilen in de Whitsundays dat zo van een ansichtkaart is genomen. Loop over het witte zand van Magnetic Island bij Townsville en bezoek iets verder naar het noorden Hinchinbrook Island, het grootste nationale park/eiland van Australië. De levendige kleuren, geuren en geluiden van de prachtige kustlijn zullen je nog lang na afloop van de reis in Cairns, de toegangspoort naar het tropische noorden van Queensland, bijblijven.

Van Brisbane naar Fraser Island
Van Brisbane naar Fraser Island

Dag 1 - Van Brisbane naar Fraser Island

Rijd naar Noosa om de elegante boetiekjes, bistro’s en de appartementen-aan-zee in Hastings Street te bekijken. Struin over de stranden en door de bush in het Noosa National Park en sta even stil om van de prachtige vergezichten te genieten. Terug op de weg rijd je door het goudkoortsstadje Gympie en Maryborough, de oudste stad van Queensland. Bij Hervey Bay kun je naar walvissen kijken of de boot nemen naar het in de World Heritage-lijst opgenomen Fraser Island: ’s werelds grootste zandeiland, iets ten noorden van Rainbow Beach. Huur een 4x4 of ga mee op een tocht onder leiding van een gids langs de attracties van het eiland: van het prachtige Lake McKenzie naar het regenwoud bij Central Station tot de kleurige rotsen van de Cathedrals. Je kunt een paar nachtjes langer blijven in een tent op het strand, een huisje of in een luxe vakantieoord.

Van Fraser Island naar Bundaberg
Van Fraser Island naar Bundaberg

Dag 2 – Van Fraser Island naar Bundaberg

Ga terug naar het vasteland en rijd dan naar Bundaberg, een historisch stadje waar alles om suikerriet draait. Het is tevens de toegangspoort naar het zuidelijke Great Barrier Reef. Kuier langs de fraaie koloniale gebouwen en maak een boottocht op de Burnett River. Kijk hoe zeeschildpadden nesten en de jongen uit het ei komen op het smalle strand van Mon Repos. Ga dan snorkelen en duiken boven en tussen het koraalrif en de eilandjes bij Lady Musgrave Island en Lady Elliot Island, waar ook een grote populatie pijlstaartroggen voorkomt. Zwem of vis bij Elliot Heads, duik vanaf Coral Cove en Innes Park of speur naar kangoeroes op Woodgate Beach... het zijn maar een paar van de attracties van de ongerepte 140 kilometer lange kustlijn van Bundaberg.

Van Bundaberg naar Rockhampton
Van Bundaberg naar Rockhampton

Dag 3 - Van Bundaberg naar Rockhampton

Rijd naar het noorden door Gin Gin en hetschilderachtige kustplaatsje 1770, genoemd naar het jaar waarin het door Captain Cook werd ontdekt. Als je een omweg landinwaarts maakt, kun je een bushwalk door het weelderige regenwoud van het Cania Gorge National Park maken en je te verbazen over de oeroude Mystery Craters in het Eurimbula National Park. De volgende stop is de groene stad Gladstone, dat omgeven is door kloven in het regenwoud, meren en stranden die zich uitstrekken tot aan het Great Barrier Reef. Aangekomen in Rockhampton maak je een boottocht over het koraal naar Great Keppel Island. Bij Shelving Beach, Monkey Point of Clam Bay kun je snorkelen of door de Botanic Gardens wandelen. Als je honger hebt gekregen, kun je een sappige biefstuk bestellen en zelf ontdekken waarom Rockhampton de rundvleeshoofdstad van Australië wordt genoemd.

Van Rockhampton naar Mackay
Van Rockhampton naar Mackay

Dag 4 - Van Rockhampton naar Mackay

Rijd naar de Capricorn Caves: spectaculaire bovengrondse grotten in een kalkstenen rotsrichel. Verder naar het noorden ligt het charmante tropische dorpje Yeppoon, dat toegang verschaft tot de Capricorn Coast en het Byfield National Park. Hier kun je vogels kijken, een bushwalk maken door het regenwoud en vissen vanaf het strand. Rijd verder naar het noorden naar Mackay, waar je in de jachthaven kunt lunchen, een historische wandeling kunt maken en op en vanaf de stranden bij Lambert Town, Illawong, Harbour, Bucasia, Blacks en Eimeo kunt wandelen, zwemmen of vissen. Op de stranden van het Cape Hillsborough National Park kun je buidelratten, kangoeroes, boskalkoenen en miereneters zien. Maak een dagtocht naar Brampton Island en Carlisle Island in de zuidelijke Whitsundays. Snorkel of duik naar het scheepswrak bij Llewellyn en tussen de ongerepte koraaltuinen van het vrijwel onbewoonde Scawfell Island.

Crystal Creek, Townsville, QLD
Crystal Creek, Townsville, QLD

Dag 5 - Van Mackay naar Townsville

Maak een omweg naar het westen naar de subtropische oase van het Eungella National Park. Terug aan de kust kom je door Prosperine en Airlie Beach die allebei toegang geven tot de Whitsundays. Ontdek enkele van de 74 met palmen omzoomde eilanden op een dagtocht of in een gehuurde zeilboot. Whitsunday Island en de zilverwitte stranden van Whitehaven Beach mag je zeker niet missen. Rijd daarna verder langs mangoboomgaarden en groene suikerrietplantages naar Townsville. Kuier op de schilderachtige strandpromenade, geniet van het relaxte nachtlevenen vaar met een catamaran naar de kust en de nationale parken van Magnetic Island.

Cairns, QLD
Cairns, QLD

Dag 6 - Van Townsville naar Cairns

Deze route, Great Green Way genaamd, is een tocht van 350 kilometerilangs 12 nationale parken en ruim 20 tropische eilanden. Rijd door het levende museum Charters Towers, maak een omweg naar het Paluma National Park of bekijk de Tyoto Wetlands bij Ingham. Bezichtig Wallaman Falls, de hoogste ononderbroken waterval van Australië. Verken Hinchinbrook Island, het grootste nationale park/eiland van Australië, of wandel op het adembenemend mooie Mission Beach. Bekijk de Chinese tempel en de gebouwen in art deco-stijl in Innisfail en ga wildwatervaren in het Tully Gorge National Park. Ontdek de wetlands en zeldzame planten van het Eubenangee Swamp National Park en de spectaculaire watervallen in het Wooroonooran National Park. Je reis eindigt in de relaxte, internationale stad Cairns.

Overzicht

QLD Pacific Coast Touring Route

 

Meer Australische ideeën