Drie geweldige dagen in Adelaide, SA

North Terrace Precinct, Adelaide, SA. © SATC & Adam Bruzzone

Drie geweldige dagen in Adelaide

Sla de culturele attracties over en ga naar de kust in Adelaide, waar restaurants, parken en wijnstreken ook binnen handbereik liggen. Ontdek het stadsverleden in het groten stenen gebouw aan North Terrace. Ontdek de jeugdige energie die bruist onder de elegante buitenkant van de stad in Rindle Street en de populaire restaurantbuurt Gouger Street. Geniet van de parken die zich over meer dan de helft van de stad uitstrekken. Zwem met dolfijnen in Glenelg en doe mee aan de zomerse festiviteiten aan het strand van Henley. Maak een dagtocht naar het Fleurieu Peninsula, stop om de wijnmakerijen te bekijken, speel op de witte stranden, trek langs de ruwe kustlijn en bekijk de wilde dieren van dichtbij.

Central Market
Central Market

Dag 1: Combineer cultuur en frisse lucht

Bekijk de actie en kleurenpracht van Adelaide Central Market – hét centrum voor vers voedsel van de stad – vanuit een van de gourmetcafés. Wandel dan langs kunstgalerieën, musea en koloniale gebouwen van het North Terrace, de cultuurboulevard van Adelaide. Wandel door het grote Railway Station om vervolgens het Parliament and Government House te bekijken. Loop een van de wijnbars, boetiekje+s, arthousebioscopen en elegante restaurants in het nabijgelegen Rundle Street eens binnen. Geniet van het culinaire smörgåsbord in Rundle Mall, ontsluier de modegeheimen van Ebenezer Place en struin de zondagmarkten af. Lunch hier op een met smeedijzer omgeven balkon of ga naar de parken rondom de stad voor een picknick. Huur een roeiboot of bezoek geurige rozentuinen in Rymill Park, bekijk het art-deco Palm House in de Botanic Gardens of fiets langs de Torrens River in Linear Park. Dineer 's avonds in de trendy Gouger, O’Connell en Melbourne Street. Of pik een theater-, opera-, dans-, cabaret- of komedievoorstelling mee in het Adelaide Festival Centre op North Terrace.

Ga naar het strand
Ga naar het strand

Dag 2: Ga naar het strand

Spring op een tram naar Glenelg aan de Holdfast Bay, waar je vanaf het Jetty Road café de parade kunt zien langstrekken. Schuim de winkels af, duik onder de golven of ontspan op het witte zandstrand. Van hieruit zwem je met dolfijnen of maak je een avontuurlijke rit langs de kust op een jetboat. Ontdek meer over de geschiedenis van de regio in het ontdekkingscentrum van Glenelg Town Hall of volg de Federation en Proclamation Trails. Picknick met prachtige zeezichten, volg het Aboriginal Tjilbruke Trail en bezoek het historische Kingston House in Kingston Park Coastal Reserve. Wandel op de esplanade naar het kustdorpje Brighton en neem dan de bus naar Port Adelaide. Breng de namiddag door in de musea, gerenoveerde magazijnen en historische straten van het maritieme hart van de stad. En sluit de dag af op het strand in Henley. Dineer in een van de multiculturele eethuizen in Henley Road en bekijk de livebands die 's zomers in Henley Square spelen.

McLaren Vale
McLaren Vale

Dag 3: Fleurieu Peninsula

Huur een auto en rijd naar het zuiden naar de McLaren Vale-wijnstreek. Hier kun je galerieën en wijnkelders bezoeken en in kraampjes en boomgaarden langs de weg olijven, olie, kaas, amandelen en bessen kopen. Nog steeds energie over? Huur dan een fiets en rijd langs de oude spoorweg naar het artistieke Willunga. Rijd langs de kust van Gulf St Vincent en stop om te zwemmen vanaf de stranden in Port Willunga, Christies en Maslin. Of reis door de golvende groene heuvels van Mount Compass (waar elke februari de enige koeienrace in Australië wordt gehouden) en Yankalilla naar Cape Jervis. Vis hier vanaf de pier of wandel langs de ruwe en spectaculaire kustlijn in het Deep Creek Conservation Park. Rijd terug langs de oostelijke kustlijn van het schiereiland. Bekijk kleine pinguïns van dichtbij en speur naar migrerende walvissen tussen juni en oktober in Victor Harbor. Stop in Goolwa om The Coorong te doorkruisen of bezoek de wijnmakerijen en wetlands van Currency Creek. Keer terug naar Adelaide via het historische antiekcentrum Strathalbyn.

Overzicht

De beste tijd om te gaan :
De beste tijd om de stad te bezoeken is in de zomer als het warm en relatief droog is. De lente en de herfst zijn ook aangenaam met weinig regen, hoewel de temperaturen dan wel wat lager zijn.

 

Meer Australische ideeën