Drie weken vanuit Adelaide

De Ghan, Flinders Ranges en Outback, SA. © Great Southern Railways

Drie weken vanuit Adelaide

Begin met de spectaculaire natuurlijke attracties van South Australia, neem vervolgens de Ghan-trein dwars door het Red Centre van Australië naar Darwin. Vanuit Adelaide kun je genieten van uitstekend eten en uitstekende wijn in de Barossa and Clare Valleys en een trektocht maken door de Flinders Ranges en volop wilde dieren zien op Kangaroo Island. Zwem, surf, snorkel en maak een bushwandeling op het Fleurieu Peninsula, voordat je in Penneshaw de pinguïns van heel dichtbij gaat zien of een kolonie zeeleeuwen bij Seal Rocks op Kangaroo Island. Doorkruis per trein het continent met de Ghan op een boemelrit naar Alice Springs en Katherine. In Darwin kun je deelnemen aan feesten, markten bekijken en van een culinaire en culturele smeltkroes genieten.

Barossa Valley, SA
Barossa Valley, SA

Week 1: Adelaide, Adelaide Hills, Barossa Valley, Flinders Ranges

Ga shoppen in Rundle Mall en geniet volop van de cafécultuur en de 'high culture' langs het North Terrace en geniet van de zeewind in Glenelg. Rijd naar Adelaide Hills waar je lang kunt uitkijken over de fraai gevormde heuvels, wijnmakerijen en galerieën kunt bezoeken en Hahndorf, het oudste nog overgebleven Duitse dorp van Australië, kunt bezichtigen. Slechts een uurtje verderop vind je de 60 wijnkelders van de Barossa Valley. Geniet van een teugje Barossa Shiraz en de plaatselijke producten langs de Butcher, Baker, WineMaker Trail. Volg met de fiets de Riesling Trail en breng een bezoek aan het traditionele stadje Mintaro in de nabij gelegen Clare Valley. Reis naar de Flinders Ranges, waar je kunt stoppen om in het zuiden de Mt Remarkable te beklimmen. Of maak een rondwandeling in het natuurlijke amfitheater van Wilpena Pound in het midden van de Flinders Ranges. Bekijk Aboriginalkunst in Arkaroo Rock en 600 miljoen jaar oude fossielen in Brachina Gorge. Maak een trektocht, neem je 4x4 voor een mooie rit en bewonder de sterren in een van de drie observatoria in het Arkaroola Wilderness Sanctuary in het ruige noorden.

Murray River, SA
Murray River, SA

Week 2: Flinders Ranges, Fleurieu Peninsula, Kangaroo Island

Rijd vanuit Adelaide naar het zuiden naar het enorme Fleurieu Peninsula. Breng een bezoek aan de wijngaarden, de amandelboomgaarden en galerieën in de McLaren Vale-wijnstreek en volg te voet een gedeelte van van de Heysen Trail langs de ruige kustlijn van het Deep Creek Conservation Park. Surf, zwem en relax op de prachtig witte stranden die zich van Christies Beach tot Cape Jervis uitstrekken. Stop in Goolwa en vaar langzaam de Murray River af of bekijk de wetlandvogels in de schitterende ondiepe lagunes van Coorong. Neem de veerboot naar Kangaroo Island, waar je de zeeleeuwen op het zand bij Seal Bay kunt zien liggen of bewonder de waggelende pinguïns in Penneshaw. Bezoek de historische vuurtorens en het verweerde Admirals Arch en Remarkable Rocks in het Flinders Chase National Park. Maak een wandeltocht naar Hanson Bay of ga op grottentocht in het Kelly Hill Conservation Park. Duik met de leafy sea dragons van Kingscote en vis vanaf de historische pier in Emu Bay. Surf op de stille branding van Stokes Bay of relax op het heerlijke strand van Vivonne Bay.

Red Centre en Darwin
Red Centre en Darwin

Week 3: Red Centre en Darwin

Reis van het zuiden naar het noorden van Australië met de prachtige Ghan-trein. Stap in Adelaide op de trein en bewonder de heuvels in South Australia die langzamerhand overgaan in de woestijn, het Red Centre en de eindhalte: het tropische Top End. Ontdek de beroemde steden van de outback: Alice Springs en Katherine tijdens een boemelreis met de trein. Bezoek de heilige plaatsen van de Aboriginals rondom Alice Springs of geniet vanuit een helikopter van het uitzicht over de Simpsons Gap. Bezoek een kamelenboerderij of rijd op een quadbike door de Simpson Desert. Vanuit Katherine kun je boot- of kanotocht maken langs de zandstenen rotsen van Katherine Gorge of je kunt per helikopter over de onderling verbonden kloven vliegen. Geniet van de rode zonsondergang in Darwin, terwijl je door de haven vaart, of van pikante gerechten in de Mindil Beach Sunset Markets. Fiets langs de orchideeën en bromelia’s en inheemse planten in George Brown Botanic Gardens. Zwem, barbecue bij zonsondergang en ontdek naar de heilige plaatsen van de Aboriginals in het Casuarina Coastal Reserve. In het Berry Springs Nature Park kun je vogels bekijken in het moessonbos en vissen in het kristalheldere water. Bekijk de vissen, roofvogels, nachtdieren en reptielen van dichtbij in het Territory Wildlife Park. Vlieg naar de Tiwi Islands of neem de Nature’s Way naar Litchfield National Park en het in de World Heritage-lijst opgenomen Kakadu National Park.

Drie weken vanuit Adelaide

Drie weken vanuit Adelaide

 

Meer Australische ideeën