The Ghan, South Australia

The Ghan, Northern Territory. © Tourism NT

The Ghan, South Australia

Adelaide – Alice Springs – Katherine – Darwin 3 dagen per spoor
3 dagen per spoor

Maak een van de indrukwekkenste treinreizen ter wereld van het zuiden naar het noorden van Australi. Stap in Adelaide op de trein en kijk hoe de groene heuvels in South Australia overgaan in de woestijn, het roestige Red Centre en ten slotte de tropische pracht van het Top End. Of stap in Darwin op om het landschap in tegengestelde richting aan je voorbij te zien rollen. Of kies voor een treinreis met meer tussenstops en ontdek de beroemde steden in de outback: Alice Springs en Katherine. Bezoek de heilige plaatsen van de Aboriginals rond Alice Springs of geniet van het uizicht tijdens een helikoptervlucht over Simpsons Gap. Maak een boottocht door de Katherine Gorge, vaar met je kano de Katherine River af of kies uit een van de andere Ghan-avonturen.

The Ghan
The Ghan

Dag 1 - Van Adelaide naar Alice Springs

Stap ’s middags in Adelaide op de trein
Ga naar je coupé of zitplaats en zie hoe de buitenwijken van Adelaide overgaan in wijnvelden, woestijn en met struikgewas bedekte vlakten. Reis door Coonamia aan de kust en Port Augusta. Passeer de Dog Fence, ’s werelds langste hekwerk, waarna je al snel de Cadney Homestead aan het begin van de Painted Desert zult zien. Let op de kleine rustieke spoorwegstadjes en de enorme uitgestrektheid van het land van de Aboriginals, waar gemeenschappen al duizenden jaren hun nauwe band met het land handhaven. ’s Ochtends passeer je de grens met het Northern Territory en reis je door het bushstadje Kulgera en over de zanderige Finke River. Geniet ’s morgens van de veelkleurige panorama’s met een kopje thee voordat je in Alice Springs aankomt.

Red Centre, NT
Red Centre, NT

Dag 2 – Alice Springs - Katherine

Middags: aankomst in Alice Springs
Verken Alice Springs tijdens een van de vele boemelritten. Leer meer over de pioniers van de outback in dit gebied of over de geschiedenis van de Aboriginals met een gids van het Central Arrernte-volk. Bezoek een werkende kamelenboerderij of ga naar vogels en wilde dieren kijken in het Alice Springs Desert Park. Maak een rondvlucht per helikopter over Simpson’s Gap en Larapinta Trail of ga quadbiken door de woestijn. Als je al dit moois in je eigen tempo wilt ervaren, pak je de shuttlebus voor een rit van 70 minuten inclusief een ervaren gids, waarbij je als je wilt bij alle belangrijke attracties kunt uitstappen. Laat in de middag stap je weer op en kijk je vanuit de trein die Alice uitrijdt naar de zon die aan de horizon verdwijnt. ’s Morgen rijd je snel door de goudstad Tennant Creek naar het historische pioniersdorpje Katherine.  

Mataranka, NT
Mataranka, NT

Dag 3 - Van Katherine naar Darwin

Morgens: aankomst in Katherine
Net na het ontbijt stap je uit in Katherine voor een van de vele toeren die een halve dag duren. Je kunt een boottocht maken door de Katherine Gorge langs magnifieke zandstenen kliffen of per helikopter over de met elkaar verbonden kloven vliegen. Bekijk de dieren en vogels van dichtbij in het Nitmiluk National Park op een boottocht door de natuur of vaar per kano de Katherine River af. Als je alleen maar de stad wilt bekijken, neem je de shuttlebus en stap je uit bij attracties zoals het Railway Museum, de historische Springvale Homestead en de plaatselijke Aboriginal kunstgalerie.

Vroege namiddag: vertrek uit Katherine
Rijd door de oude goudstad Pine Creek en door Adelaide River, waar het militaire hoofdkwartier was gevestigd toen Japan Darwin bombardeerde. Hier bevindt zich de enige Australische militaire begraafplaats op Australische bodem.

Laat in de middag: aankomst in Darwin
Zodra je Darwin binnenrijdt, zie je hoe de stoffige vlakten plaats maken voor tropische planten. Je reis met de Ghan eindigt hier, maar je kunt je ontdekkingstocht nog voortzetten in de parken, de haven, de historische attracties en de openluchtfestivals van Darwin. Van hieruit kun je ook de watervallen en rotsmeertjes van het Litchfield National Park en de kleurrijke gemeenschappen van de Tiwi Islands bezoeken.

Overzicht

The Ghan

 

Meer Australische ideeën