Drie geweldige dagen in Hobart, TAS

Hobart Waterfront en Mt Wellington, TAS. © Tourism Tasmanië & Stuart Crossett

Drie geweldige dagen in Hobart

Adem de zeelucht, creatieve cultuur en koloniale geschiedenis van Hobart in. Deze stad ligt aan de brede Derwent River in de schaduw van de onherbergzame Mount Wellington. Wandelen is de beste manier om het zandsteen en de waterwegen van de stad te zien, van de bruisende Salamanca Markets tot aan de visserijdokken. Stop in de klinkerstraten van Salamanca Place of in de restaurantbuurt North Hobart om de gerechten en wijn waarvoor Hobart zo bekend is, te proeven. Ontdek Mount Wellington per mountainbike, te voet of in een kajak voorbij de stadskaaien in de avondschemering. Net ten zuiden van de stad ligt Kettering en het kleine, ruwe Bruny Island. Ga een dag wandelen op de winderige stranden, bewonder het smaragdgroene landschap en de scherpe kliftoppen.

Historisch Hobart
Historisch Hobart

Dag 1: Historisch Hobart

Start je vakantie in Hobart op Salamanca Place, waar de rijen Georgiaanse zandstenen pakhuizen zijn omgebouwd tot kunstgalerieën, theaters, restaurants, ondergrondse boekenwinkels en hypermoderne boetiekjes. Op zaterdagochtend kun je Salamanca Market afschuimen voor verse, plaatselijke producten en fijne Tasmaanse kunst en handwerk. Ga brunchen onder felgekleurde parasols of reis enkele eeuwen in de toekomst naar een café in het ultramoderne Salamanca Square. Bekijk de grote oude huizen en eenvoudige vissershuisjes die Battery Point, de oudste voorstad van Hobart, rijk is. Bekijk Kelly's Steps, gebouwd in 1839, en ontdek de schandelijke geschiedenis tijdens een spokentocht. Bekijk eeuwenoude bomen en ontdek de enige subantarctische serre in de Royal Tasmanian Gardens. Ga naar de haven en geniet er van de zeevruchten, zie het Tasmanian Symphony Orchestra spelen in het oudste theater van Australië of luister naar live jazzmuziek in een van de bars op Salamanca Place.

Mount Wellington
Mount Wellington

Dag 2: Mount Wellington

Rijd in 30 minuten naar de top van de 1.270 m hoge Mount Wellington. Je zult versteld staan van de enorme uitzichten over Hobart, Bruny Island, South Arm en het Tasman Peninsula. Trek door bosrijke ravijnen op het Pipeline Track of volg het Lenah Valley Track naar Sphinx Rock. Bekijk de Octopus Tree, de grootste boom van het bos, of klim in een halve dag naar de top en terug. Wandel naar Wellington Falls en ga abseilen of klim naar de rotsige torens van de Organ Pies. Fiets op de berghellingen of daal in een adembenemde rit van 21 km de berg af langs rotsformaties uit de ijstijd, subalpiene flora en een gematigd regenwoud. Als je in Hobart terug bent, kun je kajakken op de Derwent River bij schemering of een boottocht naar de haven maken. Bekijk vanaf het water de oriëntatiepunten van Hobart, zoals Regatta Grounds, Government House, de Tasman Bridge en de Royal Tasmanian Botanical Gardens. Ga dineren in een van de elegant omgebouwde pakhuizen langs Hunter Street.

Bruny Island, TAS
Bruny Island, TAS

Dag 3: Kettering en Bruny Island

Rijd zuidwaarts van Hobart naar het slaperige kuststadje Kettering aan het D'Entrecasteaux Channel. Bekijk de jachten en vissersboten in de beschutte haven en neem het autoveer naar Bruny Island. Ontdek de wilde kustlijn, de hoge bossen en de zachte groene heuvels te voet of maak een boottocht langs steile rotsen, grotten en zeekliffen om naar wilde dieren te speuren. In het broedseizoen kun je in The Neck Game Reserve dunbekpijlstormvogels en kleine pinguïns bekijken die bij het vallen van de avond naar huis waggelen. Beklim de houten treden naar het Neck uitkijkpunt voor panoramische vergezichten. Steek dan over naar South Bruny Island, waar je op de steile kliftoppen van Adventure Bay naar Pengiun Island en Fluted Cape kunt wandelen. Speur naar pademelons, mierenegels en wombats, bezoek de door gevangenen gebouwde vuurtoren van Cape Bruny en wandel op het afgelegen witte strand van Cloudy Bay. Overnacht in een bed & breakfast of cottage in het hartje van de wildernis.

Overzicht

De beste tijd om te gaan :
Van november tot maart.

 

Meer Australische ideeën